به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد فلاحی فوق تخصص ریه و مراقبتهای ویژه درباره ویروس کرونا بیان کرد: براساس شواهد علمی در دسترس، در ۸۰ درصد افراد، بیماری بدون علامت یا علامت مختصر مانند گلو درد، تب یا بدن درد ساده همراه است.
او افزود: در ۱۵ درصد بیماران، علائم کرونا به صورت شدید مانند کاهش اکسیژن خون، تنگی نفس و علائم دیگری که منجر به بستری میشوند، همراه بوده و در ۵ درصد باقی مانده، این بیماری به اندازهای شدید است که فرد دچار نارسایی تنفسی شده و نیاز به بستری در آی سی یو پیدا میکند.
فلاحی درباره روند عملکرد بدن بعد از ابتلا به کرونا تصریح کرد: به طور کلی اطلاعات متخصصان از مکانیزمهای حمله این ویروس به بدن و واکنشهای دفاعی کامل نیست، اما طبق فرضیات مطرح شده در اغلب افرادی که دچار بیماری خفیف یا بدون علامت هستند، سیستم ایمنی به علت قوی بودن، ویروس کرونا را از بین میبرد. اما در برخی افراد دیگر به علت ابتلای شدید به کرونا باعث میشود تا ویروس بر سیستم ایمنی آنها غلبه کند و باعث تشدید بیماری و فوت فرد شود.
این فوق تخصص ریه و مراقبتهای ویژه ادامه داد: گروه سوم مبتلایان به کرونا کسانی هستند که پاسخ سیستم دفاعی بدن آنها در مقابل ویروس کرونا شدید و نامناسب است؛ یعنی سیستم دفاعی به جای از بین بردن ویروس واکنش بسیار شدیدی به آن نشان میدهد و عوارض ناشی از بیماری مانند نارسایی تنفسی و نارسایی کلیوی به علت عملکرد نامناسب و تشدید یافته سیستم ایمنی بدن به وجود میآیند. در این گروه از افراد سیستم دفاعی بدن گاهی سرکوب میشود.
فلاحی اظهار کرد: افرادی که دچار بیماری شدید کرونا میشوند دو گروه هستند؛ افرادی که تکثیر ویروس در آنها زیاد و سیستم ایمنی ضعیف است و گروه دوم کسانی هستند که سیستم ایمنی بدنشان پاسخ تشدید یافته و نامناسب به عفونت ویروسی میدهد.
تقویت سیستم ایمنی بدن یکی از مهمترین راهکارها برای مقابله با ویروس کرونا است که متخصصان عفونی و تغذیه در این مورد مصرف روزانه میوه و سبزیجات را توصیه میکنند. با فرا رسیدن فصل تابستان و همزمانی آن با ویروس کرونا بهتر است نوشیدن آبمیوههای یخ را کنار گذاشته و به هیچ عنوان از مغازههای بیرون به خرید آبمیوه اقدام نکنید.
سازمان جهانی بهداشت توصیه جدی برای شستشوی مداوم دستها با آب و صابون یا مایع، پرهیز از روبوسی و دست دادن، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، ماندن در منزل، استفاده از ماسک و دستکش هنگام خروج از منزل و... دارد که در صورت رعایت آنان دیگر نمیتوان نگران ابتلا به کرونا بود.
بیشتر بخوانید:
موفقترین واکسنهای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت برای کرونا/ کدام واکسن به تولید انبوه میرسد؟
ویروس کرونا؛ افراد بهبود یافته چند روز باید در خانه بمانند؟
آخرین آمار کرونا در ایران؛ تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۸۸۱۹۴ نفر افزایش یافت
آخرین وضعیت سه داروی درمان کرونا/ تولید داروهای کووید ۱۹ با یک دهم قیمت در ایران
احتمال تولید واکسن کرونا تا شروع موج دوم
انتهای پیام/