این روز‌ها عشایر شهرستان فنوج در جنوب سیستان و بلوچستان همزمان با روزه داری، در حال کار و تلاش و تولید هستند.

مدیر اداره امور عشایر شهرستان فنوج در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت: با توجه به بارندگی‌های سال گذشته و بهار امسال، کوچ عشایر از ابتدای دیماه سال قبل شروع شده است.

داود طوقی اظهار کرد: با وجود گرمای شدید در مناطق عشایری، عشایر فنوج با زبان روزه در حال تولید انواع محصولات لبنی و دامی هستند تا به بازار‌های مصرف عرضه کنند.

او افزود: در مناطق عشایری این منطقه، ۱۸ هزار راس دام سبک و بیش از هزار نفر شتر وجود دارد که برای حمایت از عشایر، همه دام‌ها بیمه و واکسینه شده‌اند.

طوقی،تامین آب آشامیدنی بهداشتی با تانکر سیار، توزیع پنل‌های خورشیدی و تامین مایحتاج روزمره عشایر را از دیگر خدمات عرضه شده به آنان اعلام کرد و افزود: در سامانه‌های عشایری فنوج، با حفر چاه‌های مال‌داری و استخراج آب با استفاده از پنل‌های خورشیدی، شرایط پرورش دام به ۲ برابر افزایش یافته است.

مدیر اداره امور عشایر شهرستان فنوج تصریح کرد: عشایر فنوج در کنار این تولیدات، آثار دستی متنوعی مانند سوزن دوزی، حصیربافی و خامه دوزی هم خلق می‌کنند.

طوقی خاطرنشان کرد: طبق آخرین سرشماری، سیستان و بلوچستان پس از استان‌های فارس و چهارمحال و بختیاری، با ۱۰۲ هزار نفر جمعیت، بیشترین جمعیت عشایری کشور را دارد.

تفاوت کوچ عشایر سیستان و بلوچستان با سایر نقاط کشور، کوچ دَوَرانی است.

انتهای پیام/گ

در کوچ دورانی، عشایر به ییلاق و قشلاق نمی‌روند، بلکه در مسافتی بین ۱۰ تا ۵۰ کیلومتر برای یافتن مراتع مناسبت‌تر جابجا می‌شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.