به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، حجت الاسلام و المسلمین سیدجلال حسینی رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: یکی از مهمترین نفایس گنجینه نسخ خطی آستان قدس، جزوهای قرآنی است که توسط والی اصفهان، کشواد بن املاس، از ارادتمندان اهل بیت علیهمالسلام در سال ۳۲۷ هجری قمری وقف این کتابخانه شده است و این نسخه نفیس، قدیمیترین اثر مکتوب این گنجینه است.
او افزود: کشواد بن املاس یک دوره جزوۀ قرآنی را وقف بقعۀ منورۀ رضویه کرده است که سه جزوۀ آن در مرکز نسخ خطی گنجینۀ رضوی موجود است و وقفنامۀ آن به خط زیبای این هنرمند خوشنویس است.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: این نسخه از قرآن کریم که به شمارۀ ۳۰۱۳ در این کتابخانه نگهداری میشود، نسخۀ ارزشمندی است که از حیث کتابت و آرایههای هنری بیهمتاست و از عمر آن تاکنون یک هزار و ۱۱۴ سال گذشته است.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی با معرفی این مصحف، بیان کرد: آیات این قرآن نفیس به صورت ده ده (عشر) و به صورت ابجد و با حروف کوفی از هم جدا شده است؛ یعنی در پایان آیۀ ۱۰، حرف (ی) قرار گرفته که به معنی ۱۰ است و اعرابگذاری قرآن نیز به صورت نقطهگذاری در رو، زیر و انتهای کلمه است.
او با بیان اینکه قرآن کشواد بن املاس از نظر تزئینات و مشخصات هنری نیز نفیس به شما میرود، این اثر نفیس را سندی بر قدمت کتابخانۀ آستان قدس رضوی عنوان کرد و تصریح کرد: براین اساس، قدمت کتابخانۀ عظیم رضوی بیش از ۱۱۰۰ سال است.
سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی دارای ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار برگ سند تاریخی، هزاران اثر موزهای، ۲ میلیون نشریات ادواری، ۶۵ هزار کتاب چاپ سنگی و بیش از ۱۰۶ هزار نسخۀ خطی است.
انتهای پیام//ف. ش