به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، جبار کیانی پور رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با بیان اینکه بیش از دهها طرح میلیاردی در کهگیلویه و بویراحمد غیرفعال هستند و میتوانند با همکاری بانکها به چرخه تولید بازگردند، گفت: بخش خصوصی و دولت به عنوان شرکای اقتصادی میتوانند زمینه برون رفت استان از نارساییهای مالی و اقتصادی را فراهم کنند.
جبار کیانی پور با بیان اینکه باید با برنامهریزی صحیح ظرفیتها را بالفعل کرد، افزود: جهش تولید در استان زمانی میسر میشود که بانکها علاوه بر تسهیلات دولتی از سایر منابع تامین مالی نیز استفاده کنند.
کیانی پور با بیان اینکه شکوفایی اقتصاد و استفاده از ظرفیتها نیازمند سرمایه گذاری است، بیان کرد: کهگیلویه و بویراحمد ظرفیتهای بسیاری دارد، اما متاسفانه درصد ناچیزی از این ظرفیتها بالفعل شده و به تولید و یا اشتغال پیوند خورده است و به این منظور باید با جذب سرمایه گذار، راه توسعه را هموار کرد.
او با بیان اینکه نفت، آب، کشاورزی و گردشگری از ظرفیتهای مهم این استان است، ادامه داد: این استان شایستگیهای فراوانی دارد و چنانچه بتوان هر کدام از ظرفیتها را به نحو شایسته به اقتصاد پیوند داد، اشتغال و تولید و رونق اقتصادی ایجاد میشود.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج گفت: به عنوان مثال یکی از ظرفیتهای مهم در این استان وجود چشمههای آب با کیفیت مناسب و امکان ایجاد واحدهای متعدد بسته بندی آب و ارائه آب معدنی بسیار با کیفیت از آبهای استان است.
کیانی پور وجود ظرفیتهای معدنی را از دیگر ظرفیتهای استان برای شکوفایی اقتصاد عنوان کرد و افزود: این استان دارای پهنههای مواد معدنی شامل سنگ آهک، سنگ تزئینی، فسفات، بوکسیت و سنگ گچ است.
او اضافه کرد: یکی دیگر از ظرفیتهای استان امکان تامین آب مورد نیاز طرحهای بزرگ از طریق سد کوثر است با توجه به اینکه در استانهای جنوبی خصوصا در حاشیه دریا مشکل تامین آب شیرین وجود دارد.
کیانی پور افزود: از ویژگیهای ارزشمند اقتصادی استان جایگاه استان در بخش صنعت نفت است که بنا بر آمارهای رسمی کشور ۲۵ درصد نفت کشور از میادین نفتی کهگیلویه و بویراحمد استخراج میشود.
او ادامه داد: استان کهگیلویه و بویراحمد دارای بزرگترین معدن فسفات به همراه معادن سیلیس، گوگرد، مس، سنگهای تزئینی به همراه ذخایر عظیم خاکهای نسوز و صنعتی کشور است.
انتهای پیام/ط