استان سمنان با وجود اقلیم غالب گرم و خشک و گیاهانی که امروز روییدن آن برای بسیاری نان کرده، شاید بد نباشد برای مزه دادن این نان به فکر صنایع تبدیلی در این استان باشیم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان؛ مادر‌ها و مادربزرگ‌ها همیشه برای هر دردی دوایی دارند. از چای نبات‌های جادویی شان که مرهم تمامی امراض است تا دم کرده گل گاو زبان و جوشانده پونه برای خواب و خیالی راحت.

خلاصه که تا سال‌ها پیش عطاری‌ها یکی از دکان‌های مورد علاقه، پا به سن گذاشته‌ها بود و برای هر ناراحتی جسمی و روحیشان به سراغ گیاهان معطر و متنوع دارویی می‌رفتند. اما امروز به لطف رشد علم و گسترش ابزار‌های ارتباط جمعی محبوبیت دمنوش‌ها و گیاهان دارویی دیگر سن و سال نمی‌شناسد.

کشت و بهره برداری از گیاهان دارویی به دلیل سازگاری با کم آبی، سود مناسب، بهره برداری مطلوب و اغلب آسان در چند سال اخیر جای خود را در دل کشاورزان حسابی باز کرده و پای ثابت زمین‌های کشاورزی شده است.

در استان سمنان با توجه به اقلیم غالب گرم و خشک و نیز وجود مناطق مختلف با آب و هوایی متنوع، سه هزار گونه گیاهی شناسایی شده است که از این تعداد یکصد و سی گونه، گیاهان دارویی هستند.


بیشتر بخوانید


نبود صنایع تبدیلی حلقه مفقوده کشت گیاهان دارویی استان سمنان

تولید گیاه دارویی و ظرفیت خوب در استان سمنان  

سید حسن میرعماد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در گفت و گو با خبرنگار ما،گفت: با توجه به وسعت و ظرفیت بسیار خوب استان سمنان در کشت گیاهان دارویی، سالانه بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ تن انواع گیاهان دارویی در این استان  تولید می‌شود.

او افزود: از یکصد و سی گونه گیاهان دارویی موجود در استان سمنان، ۶ گونه آن به صورت تجاری کشت و بهره برداری می‌شود.

میرعماد با اشاره به میزان تولیدات گیاهان دارویی در اراضی استان سمنان بیان کرد: بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ تن از انواع تولیدات خام گیاهان دارویی برداشت می‌شود و ظرفیت بسیار خوبی برای کشت گیاهان دارویی در سطح مراتع این استان وجود دارد.

او در خصوص کم‌آبی استان سمنان گفت: کم آبی و اقلیم خشک استان ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای توسعه کشت گیاهان دارویی ایجاد کرده است.

ظرفیت استان سمنان در کشت گیاهان دارویی

کشت گیاهان دارویی در سمنان امسال افزایش یافت

شیما عبدالشاه مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: سال ۹۸ در استان سمنان ۲۴۶۰ هکتار گیاه دارویی کشت شده که نسبت به پارسال ۷۹۳ هکتار توسعه یافته است.

او با اشاره به سازگاری بالای زیره سبز با اقلیم استان افزود: زیره سبز در استان سمنان با ۱۱۰۰ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده است که نسبت به پارسال ۴۲۰ هکتار توسعه یافته و به جز شهرستان مهدیشهر در تمامی شهرستان‌های سمنان اقدام به کشت زیره سبز شده است. زیره سبز در بهمن و اسفند کاشته و در اردیبهشت و خرداد برداشت می‌شود.

کشت گیاهان دارویی در سمنان تسهیلات می گیرد

مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: از یکصد و بیست گیاه دارویی استان سمنان، ۴۵ گونه کشت می‌شود. تاکنون از سوی جهاد کشاورزی یارانه و تسهیلات بانکی برای توسعه کشت و فرآوری گیاهان دارویی پیاز زعفران و نهال گل محمدی و بذر گیاهان دارویی صورت گرفته است.

عبدالشاه عنوان کرد: جهت جلوگیری از فرسایش خاک و ایجاد ارزش افزوده، جهاد کشاورزی اقدام به پرداخت تسهیلات برای کشت گیاهان دارویی در اراضی شیب دار می‌کند.

او یکی از مهمترین مشکلات استان در زنجیره کشت گیاهان دارویی را نبود صنایع تبدیلی برشمرد و افزود: خام فروشی و نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی موجب شده تا گیاهان دارویی ارزشمند به‌صورت عمده و بدون داشتن ارزش‌افزوده از استان خارج شود. نبود بازار مناسب سبب ورود به بورس و عرضه زیره سبز و زعفران در بازار بورس شده است.


بیشتر بخوانید


گیاهان دارویی و پرداخت تسهیلات

اشتغال لزوما کارمند یا بازاری بودن نیست. با توسعه کشت گیاهان دارویی و ایجاد کارخانه های فرآوری قطعا جمع کثیری از جوانان جویای کار صاحب شغل خواهند شد. با راه اندازی کارخانه های فرآوری گیاهان دارویی و توسعه کشت گونه های مختلف گیاهان قطعا رونق خوبی در اشتغال جوانان استان صورت خواهد گرفت.

گزارش از فاطمه جمشیدی

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.