آذین علیزاده اصل، متخصص قلب و عروق در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره پایهگذاری کاردیوآنکولوژى در ایران، اظهار کرد: کاردیوآنکولوژى رشته و فیلد جدیدی از تلفیق رشتههاى کاردیولوژى (قلب و عروق) و آنکولوژى (سرطان شناسى) است و به علت تاثیرات مهم و سرنوشتساز و حیاتى انواع سرطانها و بخصوص درمانهاى رایج آنها (شیمى درمانى و پرتو درمانى) روى سیستم قلبى-عروقى، از اهمیت ویژهاى برخوردار است؛ زیرا همانطور که قبلاً عرض کردم، وجود انواع عوارض قلبى و عروقى و نیز مرگومیر بالاى قلبى در بیماران سرطانى حقیقتاً قابل توجه است.
او گفت: کلینیک درمانىِ کاردیوانکولوژى در بیمارستان شهید رجایی بیش از سه سال پیش تاسیس و روز به روز بر تعداد بیماران آن افزوده مىشود؛ ارجاع بیماران سرطانى به کلنیک کاردیوانکولوژى طبق گایدلاینهاى علمى جهانى (ASE و ACC) قبل از شروع شیمى درمانى و به فواصل مقتضى بعد از انواع درمانها صورت مىگیرد.
علیزاده اصل بیان کرد: بیماران در این کلینیک، تحت ویزیت دقیق، اکوکاردیوگرافى پیشرفته و در صورت لزوم سایر روشهاى تشخیصى کامل قرار مىگیرند و درمانهاى لازم و مقتضى قلبى را نیز دریافت مىکنند و در مواردى نیز اقدامات پیشگیرانه صورت میگیرد.
متخصص قلب و عروق عنوان کرد: در حال حاضر بیماران سرطانى از بسیارى از خدمات ما استفاده مىکنند و واقعاً به لطف خدا موفقیتهاى بسیارى در این خصوص به دست آمده و در جهت کاهش عوارض قلبى و نیز مرگ و میر این بیماران قدمهاى اساسى برداشته شده است؛ البته گامها با حمایت و همراهى هر سه انجمن قلب و عروق، هماتو انکولوژی و رادیوانکولوژى برداشته شده است.
بیشتر بخوانید: واکسن کرونا باید در دسترس تمام مردم جهان قرار گیرد
او افزود: در ضمن همه بیماران ما وارد طرح تحقیقاتى رجیسترى کاردیوانکولوژى با مشارکت ٨ مرکز قرار مىگیرند که قطعاً منجر به نتایج تحقیقاتى بسیار ارزشمندی خواهد شد که در این مسیر ما را بسیار کمک خواهد کرد و نیز باعث ارتباط ما با مجامع بینالمللى میشود؛ خوشبختانه در آذر ٩٨ مرکز تحقیقات کاردیوانکولوژى با حکم جناب آقاى دکتر نمکى وزیر محترم بهداشت در بیمارستان شهید رجایی تأسیس شد و در حال فعالیت مستمر است.
علیزاده اصل ادامه داد: همچنین دوره ٦ ماهه آموزشى این رشته (کاردیوانکولوژى) راه اندازى شده و کوریکولوم (دستورالعمل) دوره فلوشیپ این رشته آماده تقدیم به وزارت بهداشت شده است. علاوه بر آن، دستورالعملى در مورد پاندمى کووید-۱۹ و بیماران قلبى-سرطانى تقدیم وزارت بهداشت و چاپ شده است. در حال حاضر تعبیه پورت شیمى درمانى با خدمات بیمه در مرکز ما در حال انجام است.
او گفت: در مجموع هر سه شاخه درمانى، آموزشى و پژوهشى این رشته، در حال حاضر در این مرکز فعال و خوشبختانه یک رشته کامل در مرکز ما شکل گرفته است.
متخصص قلب و عروق در پایان بیان کرد: بدیهى است که هر گونه تلاش در این زمینه در جهت کمک به بیماران سرطانى، کاهش عوارض فراوان قلبى در آنها و در نتیجه افزایش طول عمر با کیفیت آنها، بسیار مفید و موثر خواهد بود.
انتهای پیام/