به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، اميرحسين گندمکار رئیس اداره
منابع طبیعی و آبخیزداری خواف با اعلام این خبر گفت: حدود ۴۰ درصد مساحت شهرستان خواف نیز تحت تأثیر فرسایش بادی قرار دارد.
او افزود: به منظور شناسایی کانون های بحرانی و مناطق تحت تأثیر
فرسایش بادی در کشور، از سال ۸۳ این مهم در دستور کار سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار گرفته و تا سال ۹۸ این اطلاعات چندین مرحله بازنگری گردیده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خواف ادامه داد: برابر آخرین بازنگری صورت گرفته در سال ۹۸، از کل مساحت شهرستان خواف، ۳۹۲هزار و ۹۹۷ هکتار، جزو مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی و از این مساحت ۱۶۸هزار و ۵۵۸ هکتار را مناطق کانون بحرانی فرسایش بادی تشکیل می دهند؛ به عبارت دیگر با توجه به وسعت شهرستان، حدود ۴۰ درصد مساحت شهرستان خواف تحت تأثیر پدیده فرسایش بادی قرار داشته و وضعیت فرسایش بادی در ۴۳ درصد این مناطق (حدود ۱۸ درصد کل مساحت شهرستان) بحرانی است.
بیشتر بخوانید: شهرستانهای خراسان رضوی تحت تاثیر پدیده فرسایش بادی
گندمکار بیان کرد: بررسی و مقایسه مطالعات انجام شده در سال ۹۸ با نسخه قبلی آن (یعنی سال ۸۹) نشان می دهد در مدت ۹ سال گذشته، مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی این شهرستان در حدود دو برابر افزایش داشته است.
او تصریح کرد: در سال ۱۳۸۹ مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی در شهرستان خواف ۲۰۵هزار و ۴۹۷ هکتار بوده که با افزایش ۹۴ درصدی به چهار صد و ۱۰۸ هزار هکتار رسیده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خواف تاکید کرد: همچنین مساحت کانون های بحرانی فرسایش بادی در سال ۸۹ به میزان ۱۰۴هزار و ۵۴۷ هکتار بوده که با افزایش ۶۵ درصدی به ۱۶۸هزار ۵۵۸ هکتار رسیده است که متأسفانه نشان دهنده گسترش پدیده شوم بیابانزایی میباشد.
انتهای پیام// ز.م