به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عملیات بیت المقدس را می توان یکی از انواع عملیات های گسترده ایران در دوران دفاع مقدس دانست. این عملیات روز دهم اردیبهشتماه سال ۶۱ در چهار مرحله عمده به صورت گسترده از سه محور شرق، شمال شرق و شمال به سمت خرمشهر آغاز و روز سوم خرداد همان سال با پیروزی نیروهای ایران و بازپس گیری مجدد خرمشهر از چنگال عراق به پایان رسید.
ساعت ۰۶:۳۰ صبح امروز پس از اینکه مواضع نیروهای تیپ ۴۱ ثارالله (ع) سپاه و تیپ ۵۸ ذوالفقار ارتش (قدس ۴) در محور کوشک (در ۵ کیلومتری شرق دژ مرزی) زیر آتش شدید توپخانه دشمن قرار گرفت، ۱۵ تانک و نفربر عراقی با پشتیبانی ۲ بالگرد از دژ مرزی بهطرف عمق خاک ایران پیشروی کردند، لیکن پس از طی حدود دو کیلومتر، با مقاومت نیروهای خودی در ساعت ۰۹:۰۰ متوقف شدند و با تحمل خساراتی ازجمله سرنگونی ۲ بالگرد و انهدام یک تانک و یک خودرو ناچار به عقب بازگشتند.
تحرکات اخیر ارتش عراق در محورهای کوشک و طلائیه موجب شد قرارگاه مرکزی کربلا در دستورالعملی به قرارگاههای عملیاتی تحت امر خود، از آنها بخواهد ضمن استقرار یک خط پدافندی مطمئن در نوار مرزی طلائیه تا شلمچه، برای آزادسازی و تأمین شلمچه و خرمشهر آماده باشند. محسن رضایی فرمانده سپاهی این قرارگاه نیز با تشریح آرایش و تقویت قوای عراقی، حملهای دیگر ازسوی آنها را محتمل دانست.
در عملیاتهای هوایی امروز، جنگندههای ایرانی علاوهبر سرنگونکردن چند فروند از هواپیماهای عراق، دو اسکله نفتی البکر و العمیه را بمباران کردند. جنگندههای عراقی نیز مواضع قرارگاه نصر را مورد حمله قرار دادند.
در این عملیاتها، ۳ فروند از هواپیماهای عراقی در منطقه جنوب کشور هدف قرار گرفته و سرنگون شدند. به این ترتیب و براساس اطلاعیه شماره ۹۰۸ ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی، تعداد هواپیماهای سرنگونشده دشمن از آغاز عملیات بیتالمقدس تاکنون به ۳۷ فروند رسید. همچنین، در یک مأموریت موفقیتآمیز، چند جنگنده ایرانی اسکلههای نفتی البکر و العمیه عراق در شمال خلیجفارس را بمباران کردند و سالم به پایگاههای خود بازگشتند.
فرمانده کل سپاه پاسداران که تأخیر بیشتر در اجرای چهارمین مرحله از عملیات بیتالمقدس را بهدلیل انتظار ملت ایران برای آزادسازی هرچه سریعتر خرمشهر و نیز تقویت روزافزون نیرو و مواضع دشمن در نوار مرزی و شمال شلمچه و خرمشهر، جایز نمیداند، از فرماندهان مناطق کشوری سپاه پاسداران خواست تا اعزام نیروی بیشتر به این منطقه عملیاتی را تسریع کنند.
در ادامه پاکسازی بخشهایی از استان کردستان که هنوز در اختیار عناصر ضدانقلاب مسلح قرار دارد، امروز مدافعان انقلاب اسلامی چند روستای دیگر را از وجود ضدانقلابیون پاک کردند.
رزمندگان سپاه، ارتش و پیشمرگان مسلمان کرد سحرگاه امروز در دو عملیات توانستند ضمن پاکسازی روستاهای بنهخوی، محسه و بلوه از توابع بانه، یک پایگاه ضدانقلابیون در منطقه گردنهخان (محور سقز ـ بانه) را به تصرف کامل خود درآورند.
همچنین ستاد عملیات غرب کشور در سنندج اعلام کرد که ساعت ۱۷:۰۰ امروز، نیروهای خودی روستای چابلکان وزیر واقع در محور سنندج ـ مریوان را از وجود ضدانقلابیون مسلح پاک کردند. در این عملیات ۶ نفر از عناصر انقلاب کشته و ۴ نفر زخمی شدند.
نخستوزیر پیروزی قوای نظامی ایران در جنگ با عراق را موجب وحشت ابرقدرتها برشمرد و ضمن تأکید بر اینکه ایران به خاک عراق طمع ندارد، اقدامات بعدی این کشور را به موضعگیریهای کشورهای منطقه مرتبط دانست. او همچنین حقیقت خاتمه جنگ را خاتمه تشنج و برقراری صلح در منطقه توصیف و لازمه آن را سقوط رژیم صدام ذکر کرد.
نخستوزیر، عصر امروز در مصاحبهای مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی شرکت کرد و به سؤالات خبرنگاران داخلی درخصوص مسائل مختلف ازجمله جلسه شورای همکاری خلیجفارس و اقدام ایران پس از رسیدن قوای نظامیاش به نوار مرزی پاسخ گفت.
با تشكيل كميته بررسی و افشای جنايات صدام در هويزه، اين كميته با صدور اولين اطلاعيه خود از مجامع و سازمانهای بشردوست بينالمللی، سفرای كشورهای خارجی در ايران و شهرداران شهرهای اشغالی فلسطين برای مشاهده اين جنايات دعوت كرد.
بهدنبال تخريب شهر هويزه از سوی ارتش عراق، امروز ستاد تبليغات جنگ كميتهای تحت عنوان "كميته بررسی و افشای جنايات صدام در هويزه" تشكيل داد.
در ادامه تلاش برای توسعه همکاری جمهوری اسلامی ایران و کشورهای جبهه پایداری عرب (سوریه، لیبی، الجزایر، یمنجنوبی و سازمان آزادیبخش فلسطین)، امروز معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران با سفرای فلسطین و یمنجنوبی در تهران دیدار و بر همکاری بیشتر کشورهای مترقی عرب با ایران تأکید کرد.
رهبران سوریه و لیبی نیز با صدور بیانیهای مشترک اعلام کردند که از تلاشهای حکومت عراق برای عربیکردن جنگی که علیه انقلاب اسلامی ایران آغاز کرده است، جلوگیری میکنند.
همزمان با آمادهشدن قوای نظامی ایران برای آزادکردن خرمشهر از اشغال عراق، هفتهنامه ساندی تایمز نوشت تصرف مجدد خرمشهر بهدست ایرانیها گواهی بر پایان جنگ نخواهد بود. نیویورک تایمز نیز یادآور شد اغلب دولتهای عربی بهشدت به بقای حکومت صدام حسین علاقهمندند. هرالد تریبیون هم معتقد است مردم عراق ادامه حکومت صدام حسین را بهتر از تسلط ایرانیها بر خود میدانند.
نشریات انگلیسی ساندی تایمز و آبزرور و خبرگزاری فرانسه پس از بررسی امکان حضور فعال مصر در جنگ ایران و عراق، احتمال تحقق آن را رد کردند.
این داستان ادامه دارد...
انتهای پیام/
که کجا میخوای بری ، کجا نری !!!!