پیوره یک بیماری شدید از بیماری پریودنتال است که در آن رباط ها و استخوان هایی که از دندان حمایت می کنند ملتهب و آلوده می شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیماری پیوره لثه  پس از التهاب ، لثه به تدریج از دهانه دندان عقب کشیده می شود و به دنبال آن ریزش دندان انجام می شود. پیوره یک بیماری خطرناک است زیرا برای مدت طولانی هیچ علائم قابل توجهی را ایجاد نمی کند.

پیوره، که بیشتر به عنوان پریودنتیت شناخته می شود ، یکی از شایع ترین شرایط دندانپزشکی برای انسان است. این نوع از بیماری های دندان هنگامی اتفاق می افتد که بافت های پریودنتیم که دندان های شما را احاطه کرده و از آن حمایت می کنند ، به خطر می افتد. در صورت عدم درمان ، پیوره می تواند منجر به از دست رفتن دندان شود. از بین رفتن دندان به دلیل بدتر شدن پریودنتیم باعث می شود استخوان آلوئول اطراف دندان از بین برود.

همچنین لازم به ذکر است که قبل از ابتلا به بیماری پیوره کامل ، ابتدا به التهاب لثه مبتلا می شوید و از آنجا بدتر می شود. پس از بروز علائم این بیماری لثه ، باید آن را درمان کنید تا از بدتر شدن آن جلوگیری شود .

علل، علایم و درمان پیوره لثه

علائم و نشانه های پیوره

در مراحل اولیه آن هیچ علائمی برای بیماری پیوره وجود ندارد. با این حال ، بخاطر داشته باشید که اگر عادت های بهداشتی خوبی در دندان ندارید در معرض خطر هستید و یا به تمیز بودن دندان های خود بی توجهی دارید.

با پیشرفت بیماری التهاب لثه ، شروع به نشان دادن علائم و نشانه های عمده ای می کند که باید به آنها توجه کنید ، مانند موارد زیر:

• بوی بد دهان

• دندانهای لق

• جویدن دردناک

• لثه های متورم یا پف دار

• لثه هایی که به راحتی خونریزی می کنند

• بوی بد دهان یا هالیتوز

• ورم مکرر لثه

• فشار بین دندانها و لثه ها

• لثه های قرمز روشن ، قرمز تیره یا مایل به ارغوانی

• فضاهای جدیدی بین دندانهای شما ایجاد می شود

• لثه هایی که در هنگام لمس حساسیت دارند

• تغییر در نحوه قرارگیری دندانهای شما

• قرمزی دندان یا لثه یا خونریزی هنگام نخ دندان یا مسواک زدن

• هنگامی که به میوه های سخت مانند گلابی ، سیب یا ... گاز می زنید، خون می آید.

• کیسه های عمیق یا با فاصله بین لثه و دندان ایجاد شده است

• دندان های شل که هنگام لمس آن با انگشت یا زبان خود در جای خود قرار می گیرند

• لثه هایی که از دندان شما دور می شوند

اگر این علائم همچنان ادامه داشت ، باید با دندانپزشک خود مشورت کنید. هرچه پیوره را بیشتر نادیده بگیرید و آن پیشرفت کند ، احتمالاً برجسته ترین علامت آن، از بین رفتن کامل دندان ها است.

علل، علایم و درمان پیوره لثه

علل پیوره :

پیوره به طور معمول در صورت عدم رعایت بهداشت دندان اتفاق می افتد. همچنين در مورد پيوره تهاجمي يا سیستم ایمنی ضعیف،مانند بيماران مبتلا به سرطان يا HIV ، مي تواند ارثي باشد. اگر اجازه دهید که باکتری ها به دندان شما بچسبند باعث می شوند مینای دندانها و بافتهای پریودنتیم از بین برود.

به هر حال ، در اینجا شایع ترین علل بیماری پیوره ذکر شده است:

بهداشت ضعیف دندان : اگر شما دندانهای خود را با دهانشویه نمی شویید یا دندان هایتان را پاک نمی کنید ، تمام پلاک ها و مواد غذایی روی دندانها باقی می ماند و باکتری ها تمایل به گسترش دارند. نخ دندان همچنین در کاهش پلاک و بقایای پوسیدگی مواد غذایی بین فضای دندان ها به شما بسیار کمک می کند.

 

پلاک و تارتار: هنگامی که باکتریهای بد در دهان در دهان شما شایع شود ، آنها تمایل دارند با پروتئین و مواد غذایی باقیمانده یک مواد جامد سفید و زرد به نام پلاک تشکیل دهند. هنگامی که این پلاک به دلیل رسوبات کلسیم سخت می شود ، آنها به تارتار تبدیل می کند. هرچه پلاک طولانی تر روی مینای دندان بماند ، دندانهای شما و پریودنتیم بدتر می شوند.

 

تخریب پریودنتال: این بیماری در اثر از بین رفتن بافت پریودنتیم یا بافت حمایتی که دندانها را در لثه و فک نگه می دارد ایجاد می شود. بهداشت نامناسب دندان ، چیزی است که باعث از بین رفتن این بافت می شود و باعث می شود باکتری ها و مواد زاید اسیدی آنها تکثیر شود.

 

بیماری لثه یا بیماری خفیف پریودنتال: پلاک باقی مانده بر روی دندان شما می تواند باعث التهاب لثه شود ، که خفیف ترین شکل بیماری پریودنتال است. این حالت به عنوان التهاب و تحریک لثه در اطراف پایه دندان شما تعریف می شود که به آماس لثه نیز معروف است. همانند پریودنتیت ، التهاب لثه با مراقبت خوب از دهان در خانه و معالجه حرفه ای دندانپزشکی قابل برگشت است.

 

پریودنتیت یا بیماری شدید پریودنتال: با عدم برگشت لثه ، می تواند بدتر شود و تمام راه را به سمت پیوره یا پریودنتیت ایجاد کند. به عبارت دیگر ، لثه می تواند به طور مستقیم به پریودنتیت منجر شود و باعث می شود که در اثر از بین رفتن بافت های پریودنتیم ، شکاف بین دندان ها و لثه ها ایجاد شود. این شکاف ها ، با پلاکت ، تارتار و (البته) باکتری پر می شوند.

 

دیابت و پیوره : برخی شرایط خاص می تواند باعث ایجاد سایر شرایط در بدن شما شود. این مورد در مورد دیابت و پیوره است. اگر مبتلا به دیابت هستید ، احتمال ابتلا به پریودنتیت نیز افزایش می یابد. اغلب از بیماران دیابتی خواسته می شود که بهداشت دندان را رعایت کنند تا خود را از عوارض بعدی مانند بیماری دندان نجات دهند.

 

استعمال دخانیات: استعمال دخانیات از جهات مختلفی از جمله تأثیر آن بر سلامت دندان شما برای شما بد است. بله ، بین سیگار کشیدن و ایجاد پیوره ارتباط وجود دارد. استعمال دخانیات در حالی که پریودنتیت شما تحت معالجه است نیز با درمان تداخل دارد.

انواع پیوره :

پیوره یا پریودنتیت در انواع مختلفی وجود دارد. مسئله مشترک آنها این است که داشتن آنها معمولاً منجر به از بین رفتن باکتری ها در پریودنتیم می شود تا جایی که دندان هایتان لنگرهای آن را به فک خود از دست می دهد ، باعث می شود که شل شدن و افتادن دندانها راحت تر شود.

 

شایع ترین انواع پیروره شامل موارد زیر است.

پیوره مزمن: شایعترین نوع پیوره نوع مزمن است. این بیشتر افراد بزرگسال را تحت تأثیر قرار می دهد ، اما کودکان نیز از این بیماری رنج می برند. این وضعیت در اثر ایجاد پلاک رخ می دهد که شامل کاهش پریودنتال ، لثه و استخوان می شود که بسته به کارهایی که بیمار درمورد آن انجام می دهد ، می تواند بدتر شود یا با گذشت زمان بهبود یابد.

 

پیوره تهاجمی: پریودنتیت تهاجمی معمولاً در بزرگسالی یا کودکی آغاز می شود و فقط بر تعداد مشخصی از جمعیت تأثیر می گذارد. این یک نوع ارثی بیماری پریودنتال است که بیشتر از همه خانواده ها را تحت تأثیر قرار می دهد. در صورت عدم درمان ، این نوع مخرب باعث پیشرفت سریع ریزش دندان می شود.

 

پریودنتال نکروتیزه: پریودنتال نکروتیزه كردن یا بیماری پریودنتال بدترین نوع پیوره است كه باعث مرگ استخوان ، رباط های دندان و بافت لثه ناشی از نكروز یا عدم تامین خون است. این منجر به عفونت شدید می شود. این حالت معمولاً در افرادی که دارای سیستم ایمنی سرکوب شده مانند سرطان ، عفونت HIV و غیره هستند ، رخ می دهد. همچنین به دلیل سوء تغذیه ایجاد می شود.

 

راههای درمان پیوره :

بیماری پریودنتال یا پیوره قابل درمان است. ممکن است اگر پیوره به خصوص بد باشد ، علی رغم اینکه قابل درمان یا برگشت پذیر است ، نتوانید مقداری از دندانهای خود را نجات دهید.

 

شما باید روزانه مسواک بزنید و نخ دندان را بکشید و همچنین دهانشویه غرغره کنید تا جمعیت باکتری ها کم باشد و خطر پیوره شما حتی پایین بیاید. در اینجا موارد مهمی وجود دارد که باید به خاطر بسپارید:

 

مسواک زدن: شما باید دو بار در روز یا حتی سه بار در روز مسواک بزنید تا از بروز پیوره یا هر نوع بیماری دهان دیگر خودداری کنید. همچنین باید به طور صحیح مسواک بزنید و برس مسواک خیلی سخت نباشد. برس را به صورت دایره ای بکشید و آن را کامل اما به آرامی انجام دهید. روزانه حداقل 2-3 دقیقه مسواک بزنید و فراموش نکنید که هر 3-4 ماه یکبار به طور مرتب مسواک خود را تغییر دهید.

 

نخ دندان: بسیاری از افراد به راحتی می توانند نخ را بین دندان ها بکشند و در عرض چند ثانیه آنرا بیرون بکشند ، فکر می کنند که انجام شده است. کاری که قرار است انجام دهند اینست که از تکه نخ بر روی هر دندان جداگانه استفاده کرده و سپس نه تنها تکه های خوراکی مواد خوراکی بلکه پلاک روی سطح دندان را به درستی نخ بکشید.

 

دهانشویه: دهانشویه حداقل کمی راحتر از نخ دندان یا مسواک زدن است. فقط با دهانشویه غرغره کنید و بعد تف کنید در برخی شرایط ، مانند زمانی که شما یک عفونت باکتریایی دارید یا لثه های آلوده و متورم دارید ، ممکن است لازم باشد قبل از تخلیه دهانشویه حداقل 30 ثانیه در دهان بماند. در حالت ایده آل باید از دهانشویه ضد عفونی کننده استفاده کرده و بعد از مسواک زدن و نخ دندان استفاده کنید. همچنین به خلاص شدن از شر بوی بد کمک می کند.

 

داروهای خانگی: همچنین می توانید از داروهای خانگی برای مقابله یا پیشگیری از بیماری پیوره استفاده کنید. به عنوان مثال ، به منظور از بین بردن میکروب هایی که به رشد پریودنتیت کمک می کنند ، می توانید پیاز را بجوید. شما حتی گزینه ای برای خوردن میوه های غنی شده با ویتامین C مانند لیمو و ... نیز دارید. لیمو از التهاب لثه نیز جلوگیری می کند.

 

ویزیت دندانپزشک: باید مرتباً به دندانپزشک خود مراجعه کنید. این مهم است زیرا او کسی است که سلامتی لثه های شما را حفظ می کند. او همچنین می تواند حداقل هر 6 ماه یکبار جرمگیری دندان ها و لثه های را انجام دهد که حتی از مسواک زدن و نخ دندان های روزمره که به عنوان پیشگیری شناخته می شوند ، نیز موثرتر باشد.

 

درمانهای خانگی پیوره لثه :

روغن خردل: این روغن را روی لثه های خود ماساژ دهید ، البته که می توانید اول مسواک بزنید و کمی روغن خردل را با نمک مخلوط کنید به لثه ها ماساژ دهید تا تاثیرپذیری آن افزایش پیدا کند.اگر درد زیادی را در لثه ها احساس می کردید ، بعد از آن یک پد نخی را به آرامی روی لثه ها بکشید.

 

آبلیمو : آبلیموی خام برای درمان پیوره دندان موثر است. شما می‌توانید نوک انگشت‌تان را به مقداری آبلیمو آغشته کنید و به آرامی آن را در سراسر قسمت‌های لثه ماساژ بدهید. در ابتدا احساس سوزش خواهید داشت اما در نهایت خونریزی را متوقف می‌کند. استفاده‌ی منظم از این ماده به طور قطع اختلال موجود در لثه‌ها و دندان‌ها را بهبود می‌بخشد.

 

هویج و اسفناج : هویج و اسفناج برای بهداشت دهان و دندان بسیار مناسب هستند. از این دو ماده‌ی خوراکی می‌توانید یک سوپ هویج و اسفناج تهیه کنید و آن را به عنوان بخشی از رژیم غذایی‌تان به طور مرتب مصرف کنید.

 

روغن کنجد: قرقره کردن روغن کنجد در درمان پیوره بسیار مفید است. دهان خود را با روغن کنجد پر کنید و چند دقیقه در دهانتان بچرخانید ، کمی روغن را به سمت انتهای دهان ببرید و بعد از چند ثانیه تف کنید.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.