به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کاوه باشتی گفت: ۲۳۰ هزار ورزشکار سازمان یافته در استان وجود دارد؛ پیش از اینکه اصناف به دلیل کرونا کارشان تعطیل شود، باشگاهها و اماکن ورزشی استان در این زمینه پیشتاز بودند.
او افزود: همین امر هم موثر واقع شد و موردی که بیماری کرونا برای ورزشکاری مثبت باشد نداشتیم، اما بازهم بسنده نکردیم و پیشنهاد دادیم طرح ملی پایش و یا غربالگری ورزشکارانی که زیر نظر هیات هستند، را به ما بسپارند.
رییس ستاد کرونای ورزش فارس گفت: در قالب طرح پایش و غربالگری برای ورزشکاران فارس سایتی در نظر گرفته شده که تشکیل پرونده کرونایی با هدف تضمین و تامین سلامت آنان مدنظر است و از آنان برای شرکت در این طرح دعوت میشود.
باشتی گفت: در ارزیایی صورت گرفته از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در امر مبارزه با کرونا، ورزش فارس در ردیف پنج استان برتر کشور شناخته شد و از ابتدای شیوع این ویروس اطلاع رسانی از طریق پوستر، بنر در سطح شهرها انجام شد و با بسته شدن به موقع باشگاهها آمار کرونا هم در استان فارس نسبت به سایر استانها بسیار کمتر است.
رییس ستاد کرونای ورزش فارس بیان کرد: با وجود اینکه تعطیلی باشگاهها در مبارزه با این بیماری مهلک خیلی موثر بود، اما مدیران باشگاهها که صاحبان مشاغل هستند، بازیکنان، مربیان، مدارس فوتبال و بسیاری دیگر از اماکن متضرر شدند.
او، به وجود ۱۴۰۰ باشگاه در استان فارس اشاره کرد و افزود: اینکه بخواهیم در این شرایط رقم دقیقی از میزان این خسارات را بر آورد کنیم بسیار سخت است چرا که کرونا هنوز تمام نشده است.
باشتی اضافه کرد:، اما میانگین اجاره هر کدام از باشگاهها را که در نظر بگیریم و با وجود اینکه درآمدی نداشته اند میتوان برآورد کرد که این تعداد باشگاه که آن هم بستگی به این دارد که در کجای استان قرار دارند، خسارت سنگینی دیده اند.
رییس هیات پزشکی ورزشی فارس ادامه داد: هیاتها زیر مجموعه فدراسیون پزشکی ورزشی هستند و رییس ستاد کرونای ورزش کشور هم رییس فدراسیون است و در تمام استانها هم روسای هیاتها مسوول ستاد کرونای ورزش هستند.
این جراح و متخصص ارتوپدی اشاره کرد: برخی از صنوف فکر میکنند تمام مسایل اجتماعی غیر از پزشکی ورزشی هم به ما ارتباط دارد در حالی که هیات نهاد غیر دولتی است و در اجرا کاری را انجام نمیدهد و کارمان هم نظارت بر باشگاهها با همکاری اداره کل ورزش و جوانان است و کلا نظرات پزشکی را میدهیم و در درمان هم به ورزشکاران آسیب دیده که بیمه باشند هزینههای آنها پرداخت میشود.
باشتی با اظهار اینکه شهرستانهایی که در آنها اعلام وضعیت سفید شده است، آماده باشند، اظهار داشت: در نشستی که یکشنبه با مدیران استخرها داشتیم، اعلام کردیم شهرستانهایی که از سوی ستاد عالی مبارزه با کرونا در وضعیت سفید قرار میگیرند، احتمالا استخرها و باشگاههای ورزشی آنها از ابتدای خردادماه به صورت هوشمند و اولویت بندی و بر اساس یک فرایند خاص باز خواهد شد.
او بیان کرد: با این حال مناطق سفید آماده باشند و مواد و لوازم استاندارد مورد نیاز را برای گندزدایی و ضد عفونی آماده کنند اگرچه هم ما چندین بار مکاتبه کرده ایم که سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس مواد ضد عفونی استاندارد را در اختیار اماکن ورزشی قرار دهد.
مسوول ستاد کرونای ورزش فارس در مورد شهرستانهایی که در حالت زرد قرار دارند، گفت: برای این مناطق تابع دستور ستاد عالی مبارزه با کروناهستیم و تاکنون هیچ دستوری درباره اینگونه مناطق به ما نرسیده است از این رو باید منتظر بمانند و امیدواریم هر چه زودتر تمام مناطق ایران و حتی کشورهای درگیر با این بیماری مهلک، کاملا سفید شود.
باشتی گفت: با توجه به اینکه در مناطق زرد تمام اصناف فعالیت خود را از سر گرفته اند انتظار داریم اجازه دهند باشگاهها و اماکن ورزشی هم به صورت اولویت بندی و رعایت تمام نکات بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند هم فعالیت خود را از سر گیرند تا بیشتر متضرر نشوند اگر چه ما تابع ستاد کل مبارزه با کرونا هستیم.
رییس هیات پزشکی ورزشی فارس گفت: باشگاهها و هیاتهای ورزشی در این دوران سخت ضرر زیادی متحمل شده اند از این رو مانند اصناف دیگر که مورد حمایت قرار گرفته اند از استاندار ورزش دوست فارس میخواهیم جامعه ورزش را که همکاری بسیار خوبی در امر مبارزه با این بیماری داشته اند از تسهیلات نیز بهرمند شوند.
او اضافه کرد: مدیرکل ورزش و جوانان فارس پیگیری تسهیلات و مطالبات جامعه ورزش در دوران کرونا هست و امیدواریم این امر هم برای ورزش اتفاق بیفتد تا دغدغه باشگاهداران رفع شود.
باشتی همچنین به ورزشکاران توصیه کرد که کاری به بازگشایی باشگاهها نداشته باشند و هر چه زودتر از طریق سامانه نسبت به تمدید بیمه خود اقدام تا در صورت بروز حوادت بتوانند از بیمه خود استفاده کنند.
او ادامه داد: خدمات بسیار خوبی را برای کسانی که طی سه سال گذشته در موعد مقرر بیمه خود را تمدید کرده اند در نظر داریم و تا ۸۰ در صد از خسارات آنها پرداخت خواهد شد که فکر نمیکنم هیچ بیمه تکمیلی این همه خدمات را بدهد.
او گفت: به عنوان یک پزشک توصیه میکنم مردم حتما در موقع خروج از منزل ماسک را بزنند و خطر این بیماری را که هنوز تمام نشده جدی بگیرند.
باشتی اضافه کرد: تا زمانی که این بیماری از بین نرفته از شهروندان تقاضا داریم زدن ماسک را به ویژه در جاهای پر تردد جدی بگیرند و اکثر کشورهایی که در گیر با این بیماری هستند به این نتیجه رسیده اند که حتما از ماسک استفاده شود و به هنگامی که قصد خروج از خانه را دارند این توصیه مهم را رعایت کنند و حتما هم لازم نیست از ماسک پزشکی استفاده شود بلکه میتوانند از ماسکهای پارچهای نیز بهره ببرند و رعایت اصول بهداشتی را فراموش نکنند.
او افزود: در صورتی که فردی که مبتلا به کرونا هست از ماسک استفاده نکند و با انسانی که ماسک زده نزدیک شود به احتمال ۷۰ در صد این ویروس منتقل خواهد شد، اما اگر فرد مبتلا و غیر مبتلا هر دو ماسک زده باشند امکان انتقال آن به زیر پنج در صد میرسد از این رو این توصیه را جدی بگیرند.
باشتی گفت: خیلیها نمیدانند که کرونا دارند و ناقل این بیماری هستند و مانند بمبهای ساعتی میمانند که میتوانند به سرعت این بیماری را به فرد دیگری منتقل کنند و به مردم توصیه میشود حتما در اماکن عمومی و ادارهها زدن ماسک را جدی بگیرند و مواظب عزیزان خود باشند و این روش جدید زندگی حتی پس از پایان کرونا و به مدت ۲ سال باید ادامه یابد.
این پزشک متخصص از رسانهها به عنوان بازوی بسیار قوی در امر مبارزه با کرونا یاد کرد و افزود: رسانهها به خوبی حقوق شهروندی را رعایت کردند و با اطلاع رسانی به موقع خود در امر مبازره با کرونا پیشتاز بودند.
وی تاکید کرد: بسیاری از رسانهها در راه مبارزه با این بیماری به امر آموزش و پیشگیری رو آوردند و حتی برخی از خبرنگاران با حضور در صحنه جان خود را به خطر انداختند و کاری بزرگ انجام دادند و جای تقدیر دارد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/