بیش از ۱۸ هزار هکتار بافت فرسوده و ناپایدار شهری جهت ایمن سازی به بودجه نیاز دارد، اما هنوز در این زمینه اقدام موثری انجام نشده است.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، زمین لرزه ۵.۱ ریشتری اخیر تهران زنگ خطری بود برای مسئولان و مدیران شهری تا بار دیگر به اهمیت بازسازی، احیاء و افزایش تاب آوری پایتخت تأکید کنند، اما آنچه که از شواهد و قرائن مشخص است و به تکرار از زبان مدیران و مسئولان شهری شنیده می‌شود این است که برخورد با موضوع زلزله تهران و آسیب‌های احتمالی آن به موضوع مناسبتی بدل شده است که با حادث شدن آن مدیران برای چند روزی درباره آن و ضرورت انجام اصول پیشگیرانه و تاب آوری کلانشهر جلسه برگزار و صحبت می‌کنند.

اما عمر این جلسه‌ها و مصاحبه‌ها تنها چند روز بیشتر نیست و پس از گذشت خطر از بیخ گوش پایتخت موضوع تاب آوری تهران و احیای بافت فرسوده به دست فراموشی سپرده می‌شود.

مصداق بارز این صحبت و عملکرد مدیران شهری را می‌توان در زلزله ۵.۱ ریشتری تهران مشاهده کرد که در ساعت ۲۳و ۲۷ دقیقه و ۳۷ ثانیه چهارشنبه ۲۹ آذر ماه ۹۶ شهر را لرزاند و از آن تاریخ تا به امروز که پایتخت باز هم با زلزله ۵.۱ ریشتری  لرزید، اقدام‌های موثری در حوزه افزایش تاب آوری تهران انجام نشده است.

در همان زمان بسیاری از مدیران شهری به لزوم تصمیم گیری‌های عاجل برای افزایش تاب آوری پایتخت تأکید کردند، اما تا به امروز اهتمامی در اجرای آن از سوی مدیران شهری به کار گرفته نشد تا بار دیگر در بامداد روز جمعه (۱۹ ارديبهشت ماه) زلزله‌ای با قدرت ۵.۱ ریشتر، لرزه بر پایتخت بیندازد.

پس از زلزله ۵.۱ ریشتری بامداد جمعه پایتخت گزارش تخریب ساختمانی در تهران از سوی نهادهای مسئول مخابره نشد و همین موضوع مجالی شد تا مدیران شهری باز هم بر مسند مدیریت خود تکیه زنند و با استفاده از تریبون و تبلیغ رسانه‌ها توپ اهمال در افزایش تاب آوری پایتخت را در زمین دیگر نهادهای کشوری مانند دولت بیندازند و حمایت نکردن دولت در احیای بافت فرسوده را یکی از مهمترین علت تاخیر در احیای بافت فرسوده معرفی کنند.

مصداق این شکل برخورد برخی از مدیران شهری در زمان بروز حوادث را می توان در نطق پیش از دستور علی اعطا در دویست و دوازدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران که روز یکشنبه ۲۱اردیبهشت ماه دید که در نطق خود موضوع زلزله، اهمیت ایمن سازی و تاب آوری پایتخت را به زعم خود تجزیه، تحلیل و آسیب شناسی کرد.

سخنگوی شورای شهر تهران در بخشی از نطق خود گفت: بیایید به نقاطی از شهر تهران، سری بزنیم. به جنوب تهران برویم؛ به منطقه ۱۶، نیروگاه برق حرارتی بعثت در محاصره ساختمان‌های مسکونی قرار دارد. از این نیروگاه، تعداد قابل توجهی خط هوایی و کابل زیرزمینی خارج می‌شود. سوخت اصلی نیروگاه بعثت، گاز طبیعی است. زلزله با شدت بالا، می‌تواند خطراتی را در پیرامون آن رقم بزند.

او افزود: کمی بالاتر، منطقه ۱۲ است؛ منطقه‌ای که بازار تهران را در بر‌گرفته است. از ایام کرونا که صرف نظر کنیم، روزانه بیش از دو میلیون نفر به بازار تهران مراجعه می‌کنند. بازار ۱۱۰ هکتار مساحت دارد؛ بدون راه‌های دسترسی مناسب. در صورت وقوع زلزله، امدادرسانی به بازار ساده نیست. در صورت وقوع زلزله، کالبد تاریخی و البته فرسوده بازار آوار بر سر مردم خواهد شد. برای امدادرسانی به مردم، با هجوم جمعیت چه خواهیم کرد؟

تاپ//بافت فرسوده//


بیشتر بخوانید: کدام محلات تهران در برابر زلزله آسیب پذیرترند؟ 


پس از نطق سخنگوی شورای شهر تهران نوبت به محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران رسید که پس از جلسه دویست و دوازدهم (یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه) شورای شهر در جمع خبرنگاران رسیدگی به تاب آوری پایتخت و افزایش آگاهی و ایمنی شهروندان را موضوعی فرا ملی دانست و گفت: هنوز در بخش خرید و تجهیز پایتخت به اقلامی مانند لرزه نگار و سیستم اعلان صوتی تأمین منابع مالی انجام نشده است و اگر به همین طریق در بخش تاب آوری پایتخت اقدام شود، با توجه به جمعیت ۱۷ میلیونی تهران و شهرهای اقماری آن در صورت بروز زلزله با ریشتر بالا شاهد فاجعه خواهیم بود.

تاپ//بافت فرسوده//

در بخش دیگر رئیس شورای شهر تهران بیان کرد: در ساعات ابتدایی حوادثی مانند زلزله به دلیل آن که نیروهای امدادی سازماندهی نشده‌اند نقش مردم در کمک به یکدیگر پررنگ است.


بیشتر بخوانید: لزوم تامین دستگاه‌های لرزه نگار و اعلان صوتی زلزله در پایتخت/ ایران زلزله خیز است 


این گفته رئیس شورای شهر تهران باز هم تداعی کننده این موضوع بود که در صورت بروز حادثه باز هم مردم باید جلوتر از مسئولان و مدیران شهری به دنبال کمک و امدادرسانی به یکدیگر باشند و در این زمینه نباید توقعی از مدیران تصمیم گیر داشته باشند.

با گذشت از این شکل اظهار نظر ها  نکته‌ای که می‌توان به آن استناد کرد و توجه نکردن به آن را عامل بروز فاجعه در تهران دانست، بافت فرسوده پایتخت است که بیشترین تراکم آن در مناطق مرکزی پایتخت قرار دارد.

زمانی که صحبت از بافت فرسوده در پایتخت و مساحت آن به میان می آید کمتر فردی پیدا می شود که از همان ابتدا صحبت از بافت فرسوده در مناطق مرکزی ( مناطق ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲) پایتخت نکند و مصداق این صحبت نیز در گزارش رابط شورایاری منطقه ۱۲ شهرداری تهران می توان دید که در جلسه دیروز شورای شهر تهران (یکشنبه سی ام اردیبهشت ماه) که به همراه اعضای شورایاری منطقه ۱۲ شهرداری تهران حضور پیدا کرد و به تشریح مشکلات منطقه سکونت خود پرداختند.

رابط شورایاری منطقه ۱۲ شهرداری تهران در تشریح آخرین وضعیت بافت فرسوده منطقه گفت: منطقه ۱۲ با وسعت۱۶۰۰ هکتاری جمعیتی ۲۳۹ هزار نفری دارد که دارای ۱۴ محله و ۶ ناحیه ۵۹ هزارکیلومتر مربع بافت فرسوده دارد.

قرار گیری این میزان بافت فرسوده در منطقه ۱۲ که به عنوان قطب اقتصادی پایتخت و کشور شناخته می شود زنگ خطری برای مسئولان شهری و کشور است که اگر به حال بافت فرسوده پایتخت فکر چاره ای نکنند به طور حتم با کوچکترین حادثه شاهد فاجعه ملی خواهیم بود.

تاپ//بافت فرسوده//

برای بررسی نقش دستگاه ها در احیای بافت فرسوده، در سند چشم انداز توسعه ۲۰ ساله کشور آمده است که نوسازی و احیای تهران به عنوان پایتخت کشور، در اولویت کاری مدیران شهری و کشوری قرار دارد.

طبق آماری که از سوی سازمان نوسازی شهر تهران ارائه شده است، ۳ هزار و ۲۶۸ هکتار بافت فرسوده در پایتخت قرار دارد که ۱ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۱۷۳ نفر از جمعیت تقریبی ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نفری پایتخت، در آن ساکن هستند.

تاپ//بافت فرسوده//

آمار‌های دیگری ارائه شده است که این آمار‌ها حاکی از آن است که بیش از ۲۶۲ هزار واحد مسکونی در پایتخت وجود دارد که با زلزله‌ای با ریشتر متوسط نیمی از آن‌ها تخریب می‌شود.

علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ۱۵ درصد جمعیت پایتخت (۸.۵ میلیون نفر جمعیت شب و ۱۲.۵ میلیون نفر جمعیت روز) در ۵ درصد بافت فرسوده تهران ساکن هستند.

سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا ساختمان‌های نوساز پایتخت از ایمنی قابل قبولی برخوردار هستند، گفت: اعتقاد من این است که موضوع شناسنامه فنی ملک به موضوعی صوری بدل شده است و ساخت و سازها به سمتی در حال حرکت هستند که از کیفیت مصالح مصرفی در بنای ساختمان نمی‌توان اطمینان حاصل کرد تا بتوان بر اساس آن گفت ساختمان‌های نوساز ایمن هستند.


بیشتر بخوانید: صوری بودن شناسنامه فنی ملک/ تراکم ۱۵ درصد جمعیت تهران در بافت فرسوده 


یکی از مواردی که همواره از زبان مدیران شهری مطرح می‌شود این است که در بخش احیای بافت فرسوده دولت به وظیفه خود عمل نکرده است و همواره در ارائه بسته‌های تشویقی برای تخریب و نوسازی بافت فرسوده شهرداری تهران نسبت به دولت پیش قدم بوده است.

تأکید مدیریت شهری بر احیای بافت فرسوده در جاسازی نیست، زیرا به گفته مدیران شهری در کنار نوسازی ساختمان باید ارزش زیست در بافت فرسوده پایتخت نیز افزایش پیدا کند.

تاپ//بافت فرسوده//

زهرا نژاد بهرام رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح آخرین وضعیت بافت فرسوده پایتخت و نقش دولت در احیای بافت فرسوده و ناپایدار شهری گفت: بر اساس مصوبه دولت دوازدهم تمام دستگاه‌های درگیر و مرتبط باید قطعه زمین‌هایی را در بافت فرسوده در اختیار ستاد بازآفرینی قرار دهند تا این ستاد بتواند در مناطق فرسوده با ساخت مسکن نوسازی کند که شهرداری تهران نیز در این راستا وظیفه خود را انجام داد و جدی بودن رویکرد خود نسبت به احیای بافت فرسوده را نشان داد.

رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران با اشاره به تملک زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی برای بازآفرینی شهری در منطقه ۱۲ گفت: وزارت راه و شهرسازی قطعه زمین‌هایی را در محله سیروس که یکی از مناطق فرسوده پایتخت است، تملک کرد و متراژ این زمین ۴.۵ هکتار است.

یکی از عللی که موجب شده است شهرداری تهران در احیای بافت فرسوده نتواند موثر عمل کند به این دلیل است که به دلیل محدودیت های مالی دولت تا به امروز نتوانسته است وام های نوسازی بافت فرسوده که باید با بهره پایین و یا صفر با بازپرداخت بلند مدت را در اختیار مالکان پلاک های بافت فرسوده قرار دهد.

یکی دیگر از مواردی که باید به آن اشاره کرد این است، ساکنان بافت فرسوده بیشتر از اقشار ضعیف جامعه هستند که به دلیل محدودیت های مالی توان تامین هزینه برای نوسازی پلاک ملک خود و سکونت در ملکی دیگر تا زمان تکمیل ساخت و ساز ملک خود را ندارند و از همین رو نقش دولت در پرداخت بسته های تشویقی در بین ساکنان بافت فرسوده بیش از گذشته به چشم می آید.


بیشتر بخوانید: صفر تا ۱۰۰ وضعیت بافت فرسوده پایتخت تا افق ۱۴۰۴ 


با این شکل عملکرد دولت در پرداخت بسته های تشویقی از قبیل وام های بلند مدت جهت نوسازی بافت فرسوده شاهد هستیم مدیران شهری پایتخت به احیای بافت فرسوده پایتخت امیدوار نیستند.

تاپ//بافت فرسوده//

رئیس کمیته شهری شورای شهر تهران با اشاره به عملکرد نا مناسب دولت در ارایه طرح های تشویقی برای نوسازی بافت فرسوده گفت: ما قول نمی‌دهیم که بافت فرسوده را از بین می‌بریم، اما قول می‌دهیم استاندارد‌های بافت فرسوده را رعایت کنیم و کیفیت زندگی در بافت فرسوده را افزایش دهیم و ارزش سکونت در مناطق و محله‌های فرسوده‌ای که ارزش سکونت آن‌ها از بین رفته است دوباره به آن‌ها باز گردد.

عملکرد نا مناسب دولت در ارایه بسته های تشویقی برای نوسازی بافت فرسوده پایتخت و ناکارآمدی مدیریت شهری در این بخش موجب شده است توپ بازی احیای بافت فرسوده پایتخت به زمین مالکان بیفتد و مدیران شهری تمایل نداشتن مردم در نوسازی ملک خود را یکی از مهمترین علل کندی نوسازی بافت فرسوده اعلام کنند.

به گفته مدیران شهری یکی از مواردی که همواره  در احیای بافت فرسوده شهرداری با آن درگیر است، تمایل نداشتن ساکنان بافت‌های فرسوده به تخلیه و تخریب ملک فرسوده خود است.

تاپ//بافت فرسوده//

برای تمایل نداشتن ساکنان بافت فرسوده به تخریب و نوسازی ملک خود می‌توان دلایل متعددی را مطرح کرد که یکی از آن‌ها حس تعلق خاطر ساکنان به ملک خود است که این حس تعلق خاطر مالکان نمی‌گذارد تخریب و نوسازی ساختمان‌های بافت فرسوده سرعت گیرد.

با گذر از این شکل اظهار نظر بررسی های میدانی نشان می دهد مهمترین علتی که موجب می شود مالکان خانه های بافت فرسوده نسبت به نوسازی ملک خود تمایل نداشته باشند مشکلات مالی است که موجب می شود عواقب نوسازی مالکان بافت فرسوده را از نوسازی ملک منصرف کند که به طور حتم باز هم نقش دولت در این زمینه برای اطمینان خاطر دادن به مالک جهت تامین مالی می تواند سرعت بخش احیای بافت فرسوده باشد.

نژاد بهرام رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران با اشاره مجدد به نقش دولت و بسته های تشویقی آن برای نوسازی بافت فرسوده گفت: ما در مدیریت شهری نمی‌توانیم مردم را به زور از ساختمان فرسوده آن‌ها بلند کنیم، زیرا اگر این اتفاق بیفتد آنگاه با ساختمان‌های نا ایمنی مواجه هستیم که تنها از سکنه خالی شدند و هنوز موضوع نا ایمنی آن پابرجاست.

یکی دیگر از مواردی که مدیریت شهری را در احیای بافت فرسوده با چالش مواجه کرده املاک اوقافی و ورثه‌ای است که در بافت فرسوده تهران واقع شدند که تعیین تکلیف ساخت و نوسازی این دست از املاک از ید اختیار مدیریت شهری خارج است.

اگر دولت در تامین منابع مالی و پرداخت های وام های با کمبود بودجه مواجه است می تواند از طریق رایزنی با دیگر دستگاه ها برای املاکی که مشکل اوقاف دارند و سال ها به حال خود رها شده است حل مشکل کند که تا به امروز نیز در این بخش اقدام مناسبی انجام نشده است.

در این بخش می توان به این نکته اشاره کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد در محله ایران و دروازه شمیران بالغ بر ۷۰۰ پلاک رها شده وجود دارد که به دلیل فرسودگی و متروکه شدن به محل تجمع معتادان بدل شده است.

تاپ//بافت فرسوده//

با کنار هم قرار دادن اظهار نظرها و اقدام ها می توان به این جمع بندی رسید که کمبود بودجه دولت در کنار عملکرد نامناسب مدیریت شهری دست به دست هم داده است تا احیای بافت فرسوده هم چنان به کندی انجام شود، زیرا گزارش های میدانی حاکی از آن است که بسیاری از ساکنان بافت فرسوده تنها به دلیل مشکلات مالی تمایلی به نوسازی پلاک خود ندارند و ترس از بی پولی و از دست رفتن سرپناه فعلی ترکیبی است که موجب می شود سال به سال به مساحت بافت فرسوده پایتخت افزوده شود.

تاپ//بافت فرسوده//

در پایان این پرسش باقی می‌ماند که چه زمانی زلزله‌های با ریشتر متوسط و پس لرزه‌های متعدد آن موجب بیداری مدیران و مسئولان از خواب می‌شود تا با زنگ خطر آن پیش از وقوع فاجعه به فکر علاج مشکلات موجود در حوزه نوسازی بافت فرسوده بیفتند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
دهاتی
۲۰:۰۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
زلزله ۵.۱ ریشتری تهران هم مسئولان را بیدار نکرد
بخاطر اینکه خودشان را بخواب زدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
عمل کن عمل. شماکه وضعتون خوبه به فکر مردم بدبخت باشین
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۷:۱۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
یک تکانه شدید هم نمی‌تواند عد ه ای را از خواب غفلت بیدار کند ،شاید با هفت و هشت ریشتر بیدار شوند و شاید هم برای همیشه نه ؟؟؟
آن موقع بیدار بودن با مرگ مساوی است برای هر مسولی پس همه از همکنون بفکر باشیم زیرا که از قدیم گفتن که علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد و این از فهم و عقل و آینده نگری است.
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی قوی
۱۷:۱۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
تهران ایران کوچک است همین خودمان ایرانیان از تهران کلان‌شهری بزرگ ساختیم حال که همه به جانمایی اشتباه و کم خردانه قاجاریه در زمان و دور ه ای که دانش و فناوری در ایران بسیار پایینتر از اکنون بود ،اشتباه بزرگ و ریسک بزرگی بود حالا که همه آگاه و پی به سست بودن و ریزش هر لحظه این کلانشهر شدند چرا بفکر مدیریت و یا لانه گزینی در جاهای امن تر و آرامتر و پاکتر و دیگر جاهای آرام و محکم نیستند؟؟؟؟!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مسولین خوابند مردم چرا خود را به خواب زده اند و بفکر رفتن به جاهای امنتر و بهتر نیستند.
تهران زلزله خیز است زلزله خیز دیر یا زود زلزله خواهد آمد ،حالا کو گوش شنوا!!!
Portugal
Ashkan
۱۶:۳۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
آخه چه کاری از دست مسئولین برمیاد؟ خدایی نکرده زلزله بیاد مناطق پایین شهر به دلیل تنگ بودن کوچه ها ورود نیروهای امدادگر بسیار سخت و ناممکنه. امیدوارم خدا از غیبش به همه هموطنانم کمک کنه.
Iran (Islamic Republic of)
قلندر بیدار
۱۵:۱۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
یک هفتم جمعیت کشور ناچار کردین در تهران جمع بشن، تعلقات و حقوقشون برگردونین به شهرهاشون تا اونام برگردن.
شرکت نفت خزر به دهها ساختمان در تهران چکار میکنه وقتی یک شعبه در شمال کشور نداره؟
شرکت نفت فلات قاره که کارش اکتشافات دریایی هست در تهران چکار میکنه؟
شرکت مدیریت اکتشاف نفت با ساختمان به اون عظمت در میدان شیخ بهایی چکار میکنه؟ نکنه تهران نفت داره اونا دارن اکتشافات انجام میدن؟
تهران چند درصد معادن کشور داره که سازمان صنایع و معادن با اونهمه ساختمان و کارکنان در تهران جمع کردین؟
چرا باید سازمان نقشه برداری، سنجش، سازمان زمین شناسی، هواشناسی، ژئوفیزیک و هزاران نهاد دیگه در تهران متمرکز باشن؟
کجای جهان پایتختی این وضعیت داره که ایران؟
کدجای دنیا یک هفتم جمعیت کشورشون در یک مساحت یک هرارمی از کشور شون متمرکز کردن؟
که بعد لازمه براوردن نیازهاشون، صدها مطب و بیمارستان، مدرسه و اتوبوسها و جاده ها و متروها و ... در این مساحت اندک باشه؟؟
همینکه به قول شما به پلاک شهرستانی ها اجازه مسافرکشی ندین کافیه؟؟
تا وقتی حتی در کرونا هم جای قرنطینه به شمال و جنوب کشور سرازیر شن. باز بودجه در این یکمتر مساحت خرج کنید برای مردم کارگریه برای شمام ریاست دورهمی با خونم و بچه ها.
Iran (Islamic Republic of)
قلندر بیدار
۱۵:۱۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
یک هفتم جمعیت کشور ناچار کردین در تهران جمع بشن، تعلقات و حقوقشون برگردونین به شهرهاشون تا اونام برگردن.
شرکت نفت خزر به دهها ساختمان در تهران چکار میکنه وقتی یک شعبه در شمال کشور نداره؟
شرکت نفت فلات قاره که کارش اکتشافات دریایی هست در تهران چکار میکنه؟
شرکت مدیریت اکتشاف نفت با ساختمان به اون عظمت در میدان چکار میکنه؟ نکنه تهران نفت داره اونا دارن اکتشافات انجام میدن؟
تهران چند درصد معادن کشور داره که سازمان صنایع و معادن با اونهمه ساختمان و کارکنان در تهران جمع کردین؟
چرا باید سازمان نقشه برداری، سنجش، سازمان زمین شناسی، هواشناسی، ژئوفیزیک و هزاران نهاد دیگه در تهران متمرکز باشن؟
کجای جهان پایتختی این وضعیت داره که ایران؟
کدجای دنیا یک هفتم جمعیت کشورشون در یک مساحت یک هرارمی از کشور شون متمرکز کردن؟
که بعد لازمه براوردن نیازهاشون، صدها مطب و بیمارستان، مدرسه و اتوبوسها و جاده ها و متروها و ... در این مساحت اندک باشه؟؟
همینکه به قول شما به پلاک شهرستانی ها اجازه مسافرکشی ندین کافیه؟؟
تا وقتی حتی در کرونا هم جای قرنطینه به شمال و جنوب کشور سرازیر شن. باز بودجه در این یکمتر مساحت خرج کنید برای مردم کارگریه برای شمام ریاست دورهمی با خونم و بچه ها.
Iran (Islamic Republic of)
من
۱۵:۱۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرا این همه به مردم استرس وارد میکنید مگه کم مشکلات داریم ۰خوب بیاد هر وقت عمرمون تموم شد میمیریم بالاتر از سیاهی که رنگی نیست.لااقل بازاریان بقیه عمرمونو بدون استرس باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
کسی که خواب است را می شود بیدار کرد اما کسی که خودش را به خواب زده هرگز ....
Iran (Islamic Republic of)
محمد امین
۱۲:۲۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مسئولین که همیشه خوابن تعجب نداره
Iran (Islamic Republic of)
متین
۱۱:۴۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
اتفاقا یک زلزله 5 ریشتری تو خود تهران بیاد از این حباب گرونی مسکن کم میشه واقعا لازم البته تا مدتها هم خرابیها جمه نمیشه و خسارتهای زیادی به تهران وارد میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مسءولان سالهاست در خوابن انشاالله خواب بخواب شن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
وقتی فردی را به صورت کیلویی بعنوان مسئول، رئیس، مدیر، مدیرکل، وزیر، و ...به کار منصوب می کنند نتیجه اش می شود خرابه ای مثل تهران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
یه سوال دقیقا چرا فکر میکنید مردم برای مسئولین مهم هستن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
الحق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
آفرین دقیییییییییق زدی تو هدف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
باز حداقل خونه یک طبقه دو طبقه روی سرمون خراب شود بهتر است تا یک برج چند طبقه روی سرمون خراب شود بعد ه خونه یک طبقه 2 طبقه زودتر میشه فرار کرد بیرون و اگر آوار هم بریزد آوار برداری اش سریعتر و آسانتر است مخصوا که بیشتر خونه های قدیمی آجر است حتی فردی با دست می تواند بردارد ولی این برج ها نه راه فرار دارد نه روی سرتون ریخت کسی می تواند به دادتون برسد 8 طبقه را باید بکند تا جنازه تون را پیدا کند حتی هوا هم بهتون نمیرسه زنده بمونید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
آفرین ،احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خونه های قدیمی محکم تر هستند یک فکری به حال برج های آسمان خراش سست و بی پایه باشید که حتی نفس کشیدن را از ما در تهران گرفتند.... هر چی شهرستانیه ریخته توی تهران شهر را خراب کردند و یک شهر وحشتناک تبدیل شده که از جمعیت و بی تدبیری برای ساخت ساختمان می رنجد
تا کی باد شاهد باشیم در کوچه های تنگ و باریک خانه و پاساژهای 10 -8 طبقه ساخته میشه
مگه قرار نبود در تهران بیشتر از 4 طبقه ساخته نشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
تهران بیخودی کلانشهر شد ،جانمایی تهران اصلا از روی علم و دانش و آگاهی نبود لعنت به قاجاریه که سنگ بنای پایتخت کشور عزیزمان را در جایی سست و بسیار بد، بنا کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
وقتی مال تهران نباشی تهران برات مهم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
کشی که خودش زده به خواب هیچی بیدارش نمی کنه
Iran (Islamic Republic of)
امپراطور
۰۹:۲۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مگه اینکه زلزله با تخریب یه کاری کنه که مسولان حرکتی انجام بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مگه مسئولی در مملکت می بینید
Iran (Islamic Republic of)
متین
۱۱:۴۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
متاسفانه مجوز های ساخت و سازهای فراوان در تهران توسط شهرداری این کلان شهر رو بیچاره کرد چون فقط براشون پول مهمه نه نظارت بر ساخت وسازهها در خیابانهای تهران که هر جا رو نگاه کنید ساخت و ساز در حال انجام حتی در کوچه و خیابانهایی که کشش این همه خانه را ندارد مسئول مستقیم این ساخت و سازها خود شهرداری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مسئولی که هیچ اصل و نسبی از تهران نداره چرا باید ذلش به حال تهران بسوزه ؟ کدوم مدیر و مسئول تهرانیه ؟ همه یا اصفهانی یا تبریزی ...چقدر جالب همونهایی که دوره صفوی و قاجار مدیر و مسئول بودن الان هم هستن !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
تا اتفاق نیفتد کاری نمی کنند، تو بقیه کار ها هم همین هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مسئولین چه کار می توآنند بکنند باید منتظر شوند تا بعد از زلزله بافتهای فرسوده
تخریب شود قدری جمعیت کم می شود و بعد از آن شهرداری خیابان های آن مناطق
را تعریض خواهد کرد
Iran (Islamic Republic of)
متین
۱۱:۴۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
جان مردم براشون مهم نیست
آخرین اخبار