به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مانیتورینگ حقوق بشر، اصرار معنادار بن سلمان ولیعهد عربستان بر ساخت ابرپروژه «نئوم» در شمال غرب این کشور و در منطقه ساحلی دریای سرخ، به بهای خون مردمی تمام شده که تنها جرم آنها اصرار بر ماندن در منزل و سرزمین خود بوده است!
ولیعهد سعودیها که چند سال قبل و در جریان بازدید از این منطقه ایده بنای «ابر شهر نئوم» را در ذهن پلید خود مرور کرد، هم اکنون اصرار دارد که حداکثر تا سال ۲۰۳۰ این پروژه خیالی را به اتمام برساند!
محمد بن سلمان به مشاوران خود دستور داده است تا با هدایت اموال متعلق به ملت سعودی و پترودلارها، ساختمانها و تاسیسات این شهر بزرگ (که قرار است ۳۲ برابر شهر نیویورک وسعت داشته باشد!) را بنا کنند.
بن سلمان در سال ۲۰۱۸ میلادی تاکید کرد که میخواهد در این شهر، رباتها نقش خدمتکار منازل را داشته و تاکسیهای پرونده در آسمان جولان دهند! هزینه ساخت این پروژه، حدودا ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است. هر چند این پروژه هنوز ساخته نشده و مطابق تصاویر ماهواره ای، هیچ گونه پیشرفتی در پروژههای ادعایی بن سلمان در ابر شهر «نئوم» مشاهده نمیشود، اما هر گونه مخالفت با ساخت این پروژه خیالی، هزینه بسیار سنگینی دارد.
به عنوان مثال، مخالفتهایی که از سوی «قبیله حویطات» با ساخت پروژه نئوم صورت گرفته، به بدترین نحو ممکن سرکوب شده است. این قبیله، که در شمال غربی عربستان و سواحل دریای سرخ ساکن هستند، محکوم به ترک سرزمین آبا و اجدایی خود بوده و حق مخالفت با تصمیم ولیعهد سعودیها را ندارند! «عبدالرحیم الحویطی» یکی از اعضای قبیله حویطات که حاضر به واگذاری زمین و خانه خود به دولت سعودی نشده بود، در نهایت به ضرب گلوگله مزدوران بن سلمان از پا در آمد. تنها اتهام این فرد، مخالفت با ترک محل زندگی آبا و اجدادی خود بود.
چه کسی واقعا پشت پرده ماجراست؟!
سوال اصلی اینجاست که در آشفته بازار ایجاد شده بر اثر شیوع کرونا و با وجود کاهش شدید قیمت نفت و متعاقبا کاهش ذخایر ارزی سعودیها، چرا بن سلمان این گونه گستاخانه بر روی ساخت این پروژه، آن هم به قیمت ریخته شدن خون ساکنان آن منطقه اصرار میورزد؟
اگرچه برخی تصور میکنند که بن سلمان، اتمام پروژه «نئوم» تا سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۳۰ میلادی را نوعی هدف حیثیتی برای خود قلمداد میکند، اما معادله به مراتب پیچیدهتر از آن چیزی است که تصور میشود!
ولیعهد سعودیها که دستان وی به خون میلیونها نفر در عربستان، یمن، عراق، سوریه و فلسطین آغشته است، به بهانه ساخت ابر شهر نئوم تعهداتی را با ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی داده است. یکی از سادهترین این تعهدات، زمینه سازی برای سرمایه گذاری تجار صهیونیست در پروژه نئوم میباشد.
همچنین مقامات سازمان جاسوسی موساد پروژه نئوم با به مثابه بستری برای حضور مستقیم امنیتی خود در سرزمین عربستان (در قالب سرمایه گذار یا تاجر) میدانند. در این میان، یک "دلال اصلی"وجود دارد و آن، شخص «جرد کوشنر» داماد ترامپ و مشاور وی در امور منطقه غرب آسیا میباشد!
پرده برداری دوباره از یک سفر جنجالی
پایگاه گلوبال ویلیج در یکی از گزارشهای تکان دهنده خود در خصوص پروژه «نئوم» و نقش جرد کوشنر داماد ترامپ در پیشبرد این پروژه مینویسد: زمانی که بن سلمان در کودتایی غیر رسمی، رقبای خود را به حاشیه راند و ولیعهد عربستان شد، کوشنر اصلیترین حامی وی بوده است. بسیاری از تحلیلگران، سفر کوشنر به ریاض (در ماه مارس سال ۲۰۱۹ میلادی) را صرفا نماد حمایت وی از بن سلمان و زمینه سازی برای پادشاهی نهایی وی در عربستان میدانستند. با این حال، کوشنر اهداف به مراتب مهم تری در این سفر داشته است! اهدافی که باید آنها را در ذیل پروژه "نئوم" جست و جو کرد.
این پایگاه در ادامه مینویسد: سفر کوشنر و رایزنیهای مستقیم وی با بن سلمان، مربوط به تضمین شکل گیری روابط نزدیک شبکه وابسته به ترامپ، عربستان سعودی و اسرائیل در آیندهای نزدیک است. نقطه پیوند این سه، پروژه نئوم است! عربستان سعودی از طریق وارد کردن اسرائیل به پروژه نئوم و ساخت این پروژه، در نهایت اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت. این همان چیزی است که کوشنر میخواهد. از سوی دیگر، ابر شهر نئوم، به چهارراهی استراتژیک برای چهار بازیگر منطقه، یعنی عربستان، اسرائیل، اردن و مصر تبدیل خواهد شد.
بن سلمان کارگر پروژه نئوم است!
بر خلاف آنچه تصور میشود، احداث پروژه نئوم، دستوری فوری از سوی کوشنر و ترامپ، خطاب به بن سلمان بوده و اصرار ولیعهد سعودیها برای اتمام آن نیز ریشه در همین واقعیت دارد. کاخ سفید و سازمان سیا، پروژه "نئوم" را بستری برای حضور صهیونیستها در عربستان و متعاقبا، به رسمیت شناخته شدن اسرائیل توسط ریاض قلمداد میکنند. اگرچه روابط مخفیانه سرویس جاسوسی عربستان و موساد سالهاست شکل گرفته است، اما مقامات سعودی از ترس حساسیتهای موجود در میان افکار عمومی، جرات ابراز آن را ندارند.
روزنامه گاردین، در تحلیل خود از پروژه نئوم، میان اهداف اقتصادی و سیاسی مشترک سعودیها و کاخ سفید ارتباط مستقیمی برقرار کرده است: پروژه نئوم، نماد پیوستگی اقتصادی آمریکا و عربستان در آینده است. این یکی از اهداف مهمی است در چشم انداز سال ۲۰۳۰ (چشم انداز بن سلمان در خصوص پروژه نئوم) دیده شده وبستر لازم را برای سرمایه گذاری گسترده آمریکا در عربستان فراهم خواهد کرد. فراموش نکنیم که به صورت همزمان، عربستان هزینه لابی گریهای خود در آمریکا را افزایش داده است. به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۷ میلادی (زمان حضور ترامپ در قدرت)، هزینه لابی گری سعودیها در کنگره و دیگر مناطق حساس و تصمیم گیر ایالات متحده، نسبت به سال ۲۰۱۶ سه برابر شد. سکوت کنگره آمریکا در مقابل کشتار مردم یمن و سرکوب مردم عربستان توسط دربار سعودی و به زندان افکندن مخالفان سیاسی بن سلمان، محصول همین لابی گری هاست.
اگرچه در ظاهر تصور میشود که مالک و صاحب پروژه نئوم شخص بن سلمان خواهد بود، اما این تصور اشتباه است! جرد کوشنر، به عنوان اصلیترین دلال سیاسی و اقتصادی پروژه نئوم، مسئولیت نظارت بر آن را عهده دار است. حتی اگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ در مقابل بایدن شکست بخورد، کماکان اتمام پروژه نئوم (که دموکراتها نیز آن را یک نقطه اتصال استراتژیک در منطقه میدانند)، در گروی توافقات کوشنر و بن سلمان خواهد بود!
زمینه سازی سعودیها برای مشارکت تل آویو در پروژه نئوم
سایت رسمی پروژه نئوم، از سرمایه گذاری شرکتهای خصوصی رژیم صهیونستی استقبال کرده و مینویسد: از زمان اعلام ساخت پروژه نئوم توسط ولیعهد (محمد بن سلمان)، شرکتهای خصوصی اسرائیل خواستار مشارکت در این پروژه هستند. این پروژه به لحاظ جغرافیایی تقریبا در نزدیکی اسرائیل قرار دارد. ورود تل آویو به پروژه نئوم، میتواند منجر به استفاده از ظرفیتهای راه آهن در اسرائیل جهت حمل و نقل کالاهای صادراتی و کاهش هزینه حمل و نقل دریایی در کانال سوئز شود.
همان گونه که مشاهده میشود، سران سعودی نه تنها ابایی از ترغیب شرکتهای خصوصی رژیم صهیونیستی به این پروژه ندارند، بلکه سعی در توجیه فواید اقتصادی این پروژه برای تل آویو دارند.
شبکه العربیه که مسئولیت اصلی اقناع افکار عمومی عربستان در قبال ساخت پروژه نئوم را بر عهده دارد نیز در یکی گزارشهای خود گفته است: نئوم محل زندگی و کار بیش از یک میلیون نفر از سرتاسر دنیا خواهد بود. وسعت این سرزمین محدود به عربستان نخواهد بود و در آینده به مصر و اردن نیز گسترش خواهد یافت. این یک پروژه خصوصی با مشارکت همه این بازیگران خواهد بود.
اگرچه شبکه العربیه نام تل آویو را عامدانه و با هدف عدم ایجاد حساسیت در میان افکار عمومی از کنار نامهای اردن و مصر حذف کرده است، اما تحریف حقایق از سوی رژیم سعودی و شبکههای وابسته به آن، نمیتواند افکار عمومی را از اصل ماجرا دور کند!
کشتار مخالفان نئوم به دستور کوشنر
جرد کوشنر به بن سلمان دستور داده است که قدمی از ساخت این پروژه عقب نشینی نکند. او حتی دستور سرکوب و کشتار مخالفان این پروژه را به بن سلمان داده است. حتی لابیهای قدرت در ایالات متحده و رژیم صهیونیستی حاضر هستند در صورت استمرار روند کاهشی قیمت نفت و ناتوانی سعودیها در پرداخت هزینههای ساخت تاسیسات ابر شهر نئوم، بخش مهمی از این هزینهها را تامین کنند. جرد کوشنر، در سال ۲۰۱۸ میلادی و در جریان قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد عربستانی به دستور بن سلمان، به صورت تمام قد از جنایت وقیحانه ولیعهد سعودیها حمایت کرد و حتی انتقادات رسانههای آمریکایی مانند نیویورک تایمز و واشنگتن پست و برخی سناتورهای کنگره نیز در نهایت نتوانست مانع از ادامه این روند حمایتی شود. حتی سایت انگلیسی سپکتیتور افشا کرد که دستور دستگیری خاشقجی، برای نخستین بار از سوی کوشنر به بن سلمان داده شده بود.
این بار نیز جرد کوشنر به بن سلمان تضمین خونین دیگری داده است! اینکه سرکوب، شکنجه و کشتار فعالان سیاسی و مردم بیگناهی که مخالف ساخت پروژه نئوم هستند از سوی رژیم سعوی آزاد میباشد. بدون شک در آینده، اسناد زیادی در خصوص نقش ویژه جرد کوشنر در ساخت پروژه نئوم منتشر خواهد شد.
منبع: میزان
انتهای پیام/