قلیه ماهی با تن ماهی یکی از غذا‌های خوشمزه جنوبی است. این غذا برای مواقعی که وقت کافی برای آشپزی ندارید گزینه مناسبی است و به راحتی در زمان کوتاهی آماده می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   قلیه ماهی یکی از غذا‌های دریایی در شمال و جنوب ایران مخصوصا استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جنوب بلوچستان است که طعم و مزه بسیار عالی و دلچسبی دارد. این غذا را اصولا با سبزیجات معطر، ادویه، شیره تمر هندی و ماهی درست می‌کنند، ولی در صورت عدم دسترسی به ماهی یا در مواقعی که فرصت کافی برای آشپزی ندارید، می‌توانید از تن ماهی استفاده کنید و در مدت زمان کوتاهی یک غذای خوشمزه درست کنید.

طرز تهیه قلیه با تن ماهی



این غذا برای ۴ نفر مناسب است. زمان آماده سازی مواد اولیه حدود ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود ۱ ساعت خواهد بود.

مواد لازم
تن ماهی ۱ عدد
سبزی (گشنیز و شنبلیله) ۴۰۰ گرم+ ۱۰۰ گرم
فلفل قرمز چیلی به میزان دلخواه
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
تمر هندی ۴-۵ قاشق غذاخوری
سیر ۴-۵ حبه
پیاز ۱ عدد
نمک و زردچوبه به میزان لازم

دستور تهیه:

پیاز را ریز خرد کرده و همراه با ۳-۲ قاشق روغن در قابلمه بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز کاملا سرخ شده و به رنگ طلایی درآید.
سیر را ساطوری کرده یا له کنید و به پیاز سرخ شده اضافه کنید.

سرخ کردن پیاز و سیر

۳-۲ دقیقه سیر و پیاز را تفت دهید، سپس سبزی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب سبزی کاملا کشیده شده و سبزی تغییر رنگ دهد. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

تمر هندی را در کاسه‌ای ریخته و ۲ پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید. با قاشق هم بزنید تا تمر هندی در آب حل شود، پس از ۳۰ دقیقه آن را از صافی عبو دهید تا شیره آن خارج شود. شیره تمر هندی را در قابلمه بریزید و اجازه دهید روی حرارت ملایم ریز جوش بزند تا مواد به خورد هم بروند و سبزی پخته و نرم شود.

در انتها تن ماهی را اضافه کنید و حدود ۱۵-۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا قلیه ماهی جا بیفتد.

قلیه ماهی با تن ماهی را در بشقاب بکشید و با برنج ساده یا زعفرانی همراه با ترشی سیر نوش جان کنید.


دو نکته مهم

سبزی قلیه ماهی را خیلی ریز خرد کنید.
سبزی قلیه ماهی گشنیز و شنبلیله است که باید به نسبت ۴ به ۱ باشد، چون مقدار زیاد شنبلیله باعث تلخ شدن غذا می‌شود. از طرفی سبزی قلیه ماهی را خیلی ریز خرد کنید تا خورش جاافتاده شود و ظاهر بهتری پیدا کند.

قلیه ماهی یکی از غذا‌های دریایی است که بیشتر در مناطق ساحلی شهرت دارد، ولی امروزه در بیشتر نقاط کشور درست می‌شود. این غذا در واقع نوعی خورشت است که باید ترش و تند باشد، ولی افراد براساس ذائقه خود می‌توانند میزان ترشی یا تندی آن را تغییر دهند. قلیه ماهی را با ماهی یا تن ماهی درست می‌کنند؛ تنها تفاوت این دو در مدت زمان طبخ است. چون تن ماهی نیازی به پختن ندارد قلیه ماهی با تن ماهی در زمان کوتاه تری آماده می‌شود. نوع ماهی مورد استفاده در قلیه ماهی در شهر‌های مختلف فرق می‌کند؛ ماهی شیر یا زبیدی در بندرعباس، ماهی سرخو یا همار در بندر گناوه و ماهی میش و هامور در اهواز، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در هر حال برای تهیه قلیه ماهی بهتر است از ماهی‌های با گوشت لخم استفاده شود؛ ماهی سنگسر، هامور، شیر، سرخو، جش، شوریده و سکن بهترین ماهی‌ها برای قلیه ماهی هستند. البته قلیه ماهی تنها مربوط به خطه جنوب کشور نیست بلکه در شمال نیز قلیه ماهی شمالی طبخ می‌شود. تفاوت قلیه ماهی شمالی با جنوبی در نوع ماهی و چاشنی آن است. قلیه ماهی شمالی را با رب انار مزه دار می‌کنند و شیره تمر هندی در آن جایگاهی ندارد. به علاوه ماهی مورد استفاده در آن اغلب ماهی‌های شمالی نظیر ماهی سفید و کفال است.

پربازدیدترین اخبار امروز

عجیب‌ترین استتارهایی که توسط انسان‌ها انجام شد+ تصاویر

لحظه تولد یک قاتل! + تصاویر

تعبیر خواب‌های خود را اینجا بخوانید/ اسراری عجیب و حیرت‌انگیز از رویا‌های شبانه!

درخت عجیب رژلب! + تصاویر

منبع: ستاره

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.