رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: برای مقابله با بیماری کرونا باید فرهنگ استفاده از ماسک، دستکش و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در بین مردم نهادینه شود.

تأکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر رعایت نکات بهداشتیبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، اصغر مکارم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در نشست خبری با خبرنگاران گفت: بحث کرونا معضلی در کل کشور و دنیا است که مردم باید در این امر بسیار هوشیار باشند و بیشتر از قبل رعایت کنند.

او افزود: دانشگاه علوم پزشکی جیرفت باهمکاری مدیران وزارت بهداشت توانست به جز تجهیرات درمانی و بهداشتی، ۱۲ میلیارد تومان اعتبار مالی دریافت کند.

 

مکارم به راه اندازی دفتر دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در وزارت بهداشت اشاره و تصریح کرد: راه اندازی دفتر دانشگاه علوم پزشکی در وزارت بهداشت در ارسال تجهیزات برای بیمارستان‌ها و مراکز درمان بسیار تاثیر گذار بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه بیماری کرونا در جنوب کرمان نسبت به سایر استان‌ها دیر‌تر شیوع پیدا کرد، بیان داشت: این فرصت سبب شد، بیمارستان‌ها را تجهیز و بخش‌های بیمارستان‌ها را آماده سازی کنیم، پس تمامی عمل‌های غیر اورژانس را تعطیل کردیم و یک دستگاه ونتیلاتور (دستگاه کمک تنفسی) و تخت ویژه در اختیار بیمارستان‌ها گذاشتیم، بدین ترتیب، آمادگی بیشتری برای مقابله با این بیماری پیدا کردیم.

 

مکارم با بیان اینکه طرح بسیج ملی درمان بیماری کرونا در جنوب کرمان انجام شد، گفت: ما در کنترل بیماری کرونا دو شانس بزرگ داریم، نخست وجود رهبری در بحث مداخله و مشارکت مستقیم بسیار تاثیر گذار بود و آن بحث تعطیلی حرم مطهر امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) بود که این امر رهبر معظم انقلاب در تاریخ ایران بی سابقه بود چرا که در این موضوع سلامت مردم در اولویت کار بود، دوم همکاری مردم است، مردمی که از زمان جنگ همراه و همگام دولت بودند و در این راه خیلی همت کردند.

 

او افزود: در حوزه بسیج ملی، تمامی مسئولان همت کردند و کشاورزان منطقه جنوب بدون هیچ چشم داشتی کمک کردند و با همت مردم جنوب استان، چندین کارگاه تولید ماسک راه اندازی شد که این امر بسیار موثر بود.

مکارم بیان داشت: علاوه بر این اقدامات انجام شده، بخش‌های خاص در اختیار بیماران ریوی و مراکز ۱۶ ساعته در اختیار بیماران و مراجعه کنندگان قرار داده شد، از تمام مواردی که انجام شده ۱۰۸ مورد سرپایی و ۷۹۳ مورد مشکوک به کرونا، ۷۴۴ مورد آزمایشگاهی،۶۳۸ مورد منفی و ۷۳ مورد مثبت بوده که متاسفانه بیشتر از نصف تعداد موارد مثبت مربوط دو هفته اخیر بوده که این بسیار نگران کننده است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به آمار موارد مثبت به کرونا در دو هفته اخیر در جنوب کرمان اشاره کرد و گفت: به مرحله‌ای از بیماری رسیده ایم که اگر کنترل نشود، بسیار سخت است و این تنها با رعایت مردم امکان پذیر است.

او افزود: از ۷۳ مورد مثبت ۷۰ درصد در شهر و ۳۰ مورد در روستا بوده و ۸۶ درصد مبتلایان بین ۱۶ تا ۶۴ سال سن داشته اند که متاسفانه برخلاف تصورات همه، قشر جوان و فعال جامعه درگیر این بیماری شده‌اند.

 

مکارم به درصد مرگ و میر بیماری کرونا اشاره کرد و بیان داشت: علیرغم اینکه تصور کرده بودیم درصد مرگ و میر این بیماری ۲ درصد است، اما در منطقه جنوب کرمان و حتی در کشور ۶ تا ۷ درصد مرگ و میر داریم و همچنین پیش بینی شده بود که در فصل گرما بیماری کنترل می‌شود، اما برعکس اتفاق افتاد و یکی از دلایل درجه حرارت دمای منزل است.

 

مکارم با اعلام اینکه ۴۶ درصد درگیری به بیماری کرونا، گروه کارمندی است، تصریح کرد: ۱۶ مورد از موارد مثبت پرسنل بیمارستان در حوزه پشتیبانی و بخش‌های کرونا بوده که قسمتی  سهل انگاری و بخشی دیگر به علت ارتباط مستقیم با بیمار اتفاق افتاده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه کودکان، افراد بالای ۶۰ سال و خانم‌های باردار در معرض خطر بیشتری هستند، گفت: از موارد مثبت در حوزه این دانشگاه ۴۰ مورد مرد و ۳۳ مورد خانم است و ۵ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا داشتیم.

 

او به بازشدن و شروع فعالیت اصناف اشاره کرد و با بیان اینکه اقتصاد ما اقتصاد شکست ناپذیری نیست، افزود: دولت امکان این را ندارد، تمام افرادی که در جامعه کار می‌کنند را مورد حمایت مالی قرار دهد.

مکارم تصریح کرد: شیوع این بیماری در بدترین فصل کاری اتفاق افتاد، پس تمام اصناف به مشکل خوردند.

 

او بهترین روش برای شناساندن و پیشگیری از ابتلا به این بیماری را اطلاع رسانی و فرهنگ سازی دانست و بیان داشت: صداوسیما در این زمنیه عالی کار کرد و مردم کاملا شناخت پیدا کردند اما متاسفانه به یقین نرسیدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با تاکید بر بیان اینکه کرونا تمام نشده است، تصریح کرد: کرونا یک ویروسی است که می‌تواند مثل آنفلوآنزا در طول سال وجود داشته باشد، پس تنها راه مقابله با این بیماری، همت مردم برای بحث فاصله گذاری هوشمند است که اگر رعایت کنند خیلی زودتر به زمان شکست کرونا نزدیک می‌شویم.

 

مکارم با اعلام اینکه در تمام داروخانه‌ها ماسک و مواد ضد عفونی کننده وجود دارد، گفت: باید فرهنگ استفاده از ماسک و دستکش در بین مردم نهادینه شود.

او افزود: تمام ادارات و کارمندان اداری باید بحث فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و استفاده از ماسک و مواد ضد عفونی کننده در ادارات نهادینه شود، پس فرمانداران باید در اجرایی کردن این امر تمام ادارات را موظف کنند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تصریح کرد: سیاست بعدی ما این است شناسایی بیماری سرپایی انجام شود، یعنی هر فردی که به مراکز ۱۶ ساعته مراجعه می‌کند، نمونه گرفته شود، این آمار را بالا می‌برد، اما برای شناسایی و درمان به موقع کمک زیادی به ما می‌کند چرا که ۸۰ درصد افراد در جامعه درگیر بیماری کرونا هستند و مطلع نیستند.

 

مکارم گفت: یکی از مراکزی که می‌تواند باعث شیوع بیماری کرونا شود، مطب‌ها و مراکز درمان هستند که باید شدیدا رعایت شود رادیولوژی‌ها داروخانه‌ها و مطب‌ها بحث فاصله گذاری اجتماعی را کاملا جدی بگیرند چرا که اگر فاصله گذاری اجتماعی در این مراکز رعایت نشود نسبت به تعطیلی فعالیت آن‌ها اقدام خواهد شد.

او افزود: بدین ترتیب، صاحبان مشاغل و اصناف باید بحث فاصله گذاری اجتماعی را کاملا جدی بگیرند و مراجعه کنندگان را به این امر دعوت کنند و تذکر داده شود که فاصله اجتماعی حتما رعایت شود.

 

مکارم به ظرفیت کشاورزی منطقه اشاره کرد و بیان داشت: باتوجه به اینکه فصل انتقال بار در منطقه است، پایانه‌های مسافربری و باربری باید پروتکل‌های بهداشتی را کاملا رعایت کنند، رانندگان مراقبت باشند، استفاده از ماسک و دستکش الزامی است و شست و شوی دست و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت شود.

او گفت: بعضا شنیده شده که اگر کسی به بیمارستان مراجعه کند کرونا می‌گیرد، متاسفانه این طرز فکر مردم شده، اما این طور نیست مردم می‌توانند برای درمان به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کنند.

 

مکارم افزود: در بیمارستان‌ها دو مسیر جدا تعریف شده است، مسیر عبور و مرور بیماران بخش ریوی با دیگر مراجعه کنندگان کاملا جداست و مردم کار درمان شان را انجام دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: اصلی ترین، کم هزینه‌ترین و بهترین راه مقابله با بیماری کرونا ارتقا فرهنگ مردم است، پس مردم باید همراهی کنند و تمام موارد بهداشتی را رعایت کنند.

 

مکارم با بیان اینکه از تمام مردم خواهشمندیم کرونا را جدی بگیرند، چرا که کرونا تمام نشده است، گفت: ما می‌توانیم با کمک و همکاری هم، این بیماری را شکست دهیم.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار