فعال اصولگرا گفت: رئیس مجلس باید نسبت به سیاست‌های کلی نظام که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده اشراف داشته باشد.

محمد ناظمی اردکانی وزیر تعاون دولت هشتم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شاخصه‌های انتخاب رئیس مجلس یازدهم، گفت: رئیس مجلس ابتدا باید در بین نمایندگان منتخب،  محبوبیت و مقبولیت داشته باشد و بتواند رای اکثریت نمایندگان را به خود جلب کند.

او افزود: رئیس مجلس باید به مسائل کشور نگاه راهبردی داشته باشد، زیرا جایگاه نظام تقنینی برای ریل گذاری اداره کشور است، اما در عین حال نباید نسبت به مسائل حوزه‌های انتخابیه بی تفاوتی وجود داشته باشد.

ناظمی اردکانی ادامه داد: رئیس مجلس همچنین باید نسبت مطالبات اجتماعی جامعه و اقشار مختلف اجتماعی یک اشراف جامعی داشته باشد. علاوه بر این رئیس مجلس بایستی نسبت به دستگاه‌های اجرایی کشور اشراف داشته باشد، چرا که از این طریق  می تواند نظام نظارتی مجلس را کارآمد کند.

رئیس مجلس باید با سایر قوا تعامل سازنده داشته باشد

وزیر تعاون دولت هشتم در مورد ویژگی‌های دیگر رئیس مجلس تصریح کرد: رئیس مجلس باید نسبت به سیاست‌های کلی نظام که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده اشراف داشته باشد و قانون اساسی و اسناد توسعه‌ای کشور را مطالعه کند. در واقع سند پیشرفت ایرانی و اسلامی نهایی نشده، ولی رئیس مجلس باید مطالعه کند و سند چشم انداز را از بر باشد و بتواند با تکیه بر این اسناد، برنامه‌های توسعه‌ای میان مدت ۵ ساله کشور را به نحو احسن تنظیم کند، به علاوه رئیس مجلس باید با سایر قوا تعامل سازنده داشته باشد تا بتواند هم افزایی توان ملی در کشور را فراهم کند.


بیشتر بخوانید: بهترین گزینه برای ریاست مجلس یازدهم کیست؟ 


او افزود: در ۴ دهه گذشته همواره شاهد بودیم که اصطکاک بین قوا عامل کاهندگی نظام بوده، این اصطکاک باید به حداقل ممکن برسد. رئیس مجلس همچنین باید نگاه تحولی داشته باشد چه بسا که با این نگاه و مطالعه‌ای که صورت می گیرد به این نتیجه برسد که در ساختار نظام تقنینی کشور اصلاح صورت بگیرد.

ناظمی اردکانی با بیان اینکه برای اداره کشور نیاز به قوانین حکمرانی محلی، ملی و بین المللی داریم، گفت: مجلس فعلی ما بر قوانین حکمرانی محلی اشراف دارد. اما در کشور‌های مختلف ما شاهد دو مجلس هستیم؛ یکی مجلسی که در سطح قوانین محلی عمل می‌کند و دیگری مجلسی که در سطح ملی و بین المللی است.

در برخی از کشور‌ها نظام‌های پارلمانی و ریاستی جواب بیشتری می دهد/ اقتصاد منهای نفت، باید پایه ریزی شود

این فعال اصولگرا تصریح کرد: در برخی از کشور‌ها نظام‌های پارلمانی و ریاستی بیشتر جواب می دهد، کشور ما در این زمینه همواره در چهار دهه گذشته مشکل داشته و بین قوه مقننه و مجریه اصطکاک وجود داشته است.

ناظمی اردکانی ادامه داد: رئیس مجلس یازدهم باید بر این موضوع اعتقاد داشته باشد که نظام بودجه ریزی کشور به طور کلی متحول شود و اقتصاد منهای نفت پایه ریزی شود، در این جهت همت بالایی می‌طلبد.

او افزود: مجلس باید در امتداد منویات مقام معظم رهبری هدایت شود و رئیس مجلس وقتی در رسانه‌ها ظاهر می‌شود سخنگوی مجلس باشد  و تنها مواضع خود را در رسانه‌ها مطرح نکند. همچنین برای مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ اهمیت ویژه‌ای قائل شود و نسبت به آیین نامه‌های اداری مجلس تسلط کافی داشته باشد.

ناظمی اردکانی تصریح کرد: رئیس مجلس نباید تفاوتی بین نمایندگان قائل شود و بداند که اداره مجلس با هر سازمان و نهادی متفاوت است، در حقیقت لازمه اداره خوب مجلس این است که نسبت به ظرفیت دانشی، علمی و تخصصی همه نمایندگان منتخب یک شناخت جامع و کاملی پیدا کند تا بتواند برای ارتقای کارآمدی و استفاده حداکثری از ظرفیت نمایندگان در کمیسیون‌ها یک سازماندهی خوبی صورت بگیرد.

وزیر تعاون دولت هشتم با بیان اینکه دارایی مجلس ظرفیت نمایندگان آن است، گفت: در صورتی که رئیس مجلس و هیئت رئیسه ظرفیت نمایندگان را بشناسند، می‌توانند دارایی مجلس را احصا کنند و حداکثر بهره برداری برای اداره کشور را از قانون گذاری و ارتقای نظام تقنینی کشور ببرند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار