به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هوشیار خوابی با بد خوابی فرق میکند و بیشتر افرادی که برای به خواب رفتن مشکلی ندارند برای هوشیار خوابیدن مشکل دارند. اصطلاحا این گونه افراد را خواب سنگین مینامند. اگر نشانههای زیر را دارید شما خواب سنگین هستید و مطمئنا همیشه از برنامهها عقب میمانید:
الف) با یکبار زنگ بیداری، بیدار نمیشوید و همیشه با فاصلهی ۵ دقیقه چند زنگ بیداری کوک میکنید.
ب) برای بیدار کردنتان، نیاز به لمس و تکان دادن شما است.
پ) در هنگام خواب حساسیتی به صداها و نور ندارید.
ث) برای هوشیار شدن نیاز به زمان بیشتری از حد معمول ۵ دقیقهای دارید.
اگر این علایم را در خود دارید، پس لازم است مطالب زیر را بخوانید.
۱. تغییر زنگ بیداری: شما هر زنگ بیداریای که انتخاب کنید بعد از مدتی ذهن به آن عادت میکند و دیگر آن موزیک اثر هوشیارسازی بر شما ندارد. علاوه بر اینکه از آن زنگ بیداری متنفر میشوید کارکرد مفیدی هم برای شما دیگر نخواهید داشت. بهتر است برای از بین بردن این عادت هر هفته زنگ بیداری خود را عوض کنید. از زنگهایی استفاده کنید که ذهن را مشغول میکنند و خواب را از سر شما میپراند.
۲. اسانسهای خاطرهانگیز: بر اساس تحقیقات منتشر شده در ساینس، استشمام بوی سیب و گل رز باعث افزایش قدرت هوش میشود و به این ترتیب مغز به خواب عمیق نمیرود. توصیه میشود قبل از خواب سیب یا گل بو کنید. اگر طبیعی این بوها را در اختیار ندارید میتوانید اسانس آنها را تهیه کنید.
۳. غذا خوردن شبانه: به طور عادی باید ۲ ساعت قبل از خواب شام بخورید. پس از غذا خوردن دیر وقت یا وعدههای غذایی شبانه دوری کنید و بدن خود را از حالت ریلکس خارج نکنید.
۴. مطالعه قبل از خواب: مطالعهی قبل خواب باعث میشود مغز درگیر دادههای جدید باشد و حول پردازش آنها فعالیت کند. به همین دلیل توصیه میشود قبل از خواب درسهای سخت مانند ریاضی، فیزیک و شیمی بخوانید. پس مطالعهی کتابهای دلخواه، مغز نیمه هوشیار باقی میماند و بیدار شدن صبح برایش سخت نخواهد بود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/