به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روزنامه «الاخبار»، اولین نتایج عادی سازی روابط سودان-آمریکا-رژیم صهیونیستی تعیین سفیر سودان در آمریکا پس از دشمنی ۲۰ ساله میان دو کشور شد.
وزارت خارجه سودان اعلام کرد که «نورالدین ساتی» دیپلمات کهنهکار خود، را به عنوان سفیر سودان در واشنگتن انتخاب کرده است و مقامات آمریکایی نیز با انتخاب او موافقت کردهاند، اما تاکنون وزارت خارجه آمریکا به این مسئله واکنش نشان نداده است.
در یک ربع قرن گذشته، تنها دو کاردار سودانی و آمریکایی در سفارتخانههای دو کشور و در واشنگتن و خارطوم به منظور اداره امور سفارتی، فعالیت داشتند.
این در حالی است که در دسامبر (آذر ماه) سال گذشته، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا از تبادل سفرای دو کشور خبر داد، اما این مسئله پس از دیدار محرمانه عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اوگاندا نمایانتر شد.
به نوشته الاخبار، درباره پرونده تحریمها علیه سودان و حذف نام این کشور از فهرست کشورهای تروریستی، هنوز آمریکا میگوید که این امر باید در کنگره تصویب شود، اما پیش بینی میشود که انتصاب سفیر سودان، به این امر سرعت بخشد. همچنین پیشرفت در روند عادیسازی روابط خارطوم با تلآویو میتواند بر این مسأله تاثیر بگذارد به ویژه که البرهان یک هفته پیش به طرفهای رسمی توصیه کرده است که این پرونده را بررسی کنند و طرحهایی را برای توسعه روابط با تلآویو آغاز کنند.
پرونده دومی که در سودان جریان دارد، تظاهرات مردمی علیه تاسیس هیئت سیاسی سازمان ملل ذیل فصل ششم منشور سازمان ملل و مخالفت با دولت انتقالی به علت نفوذ و دخالت بیگانگان در امور داخلی این کشور است.
سازمان ملل در اواخر ماه میلادی جاری دستور تاسیس این هیئت ذیل بند هفتم (استفاده از نیروی نظامی) یا بند ششم (ارائه مشاورههای سیاسی و فنی) صادر میکند و در صورت نپذیرفتن بند هفتم فعالیت نیروهای «یونامید» که دومین هیئت بزرگ حفظ صلح سازمان ملل است در این کشور با بیش از ۲۰ هزار نیرو ادامه مییابد.
شورای حاکمیتی سودان تابستان سال گذشته و بعد از آن تشکیل شد که عمر البشیر، رئیسجمهور این کشور بعد از چند هفته ناآرامی و سپس دخالت نیروهای ارتش، مجبور به کنارهگیری از قدرت شد.
انتهای پیام/