به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد،حمیدرضا نوری مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی گفت: ۶۰ مرکز
خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی فعالیت دارند.
او افزود: این مراکز شامل سیلوهای بتنی، فلزی و انبارهای مکانیزه دولتی و سیلوهای بخش خصوصی، سیلو و انبارهای جوار کارخانجات آرد و همچنین انبارهای تعاون روستایی استان است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر شهرستانهای مشهد، تربتحیدریه، سبزوار، قوچان، گناباد، تربتجام و فیروزه از ۵۴۰ هزار تن ظرفیت ذخیره سازی دولتی بهرهمند هستند.
نوری با اشاره به اینکه بهرهگیری از توان ذخیرهسازی بخش خصوصی یکی از مهمترین اقداماتی است که همه ساله در فصل خرید گندم صورت میگیرد، بیان کرد: بالغ بر ۹ کارخانه آرد با ظرفیت ۳۵۵ هزار تن ذخیرهسازی گندم و ۱۰ سیلوی بخش خصوصی با ظرفیت افزون بر ۳۲۰ هزار تن این اداره کل را در این فصل همراهی و یاری میکنند.
او تصریح کرد: توجه به پراکنش مناسب مراکز خرید برای ممانعت از حمل و نقل بین جادهای و دسترسی سریع و آسان گندمکاران به مراکز خرید تضمینی از دیگر تمهیداتی است که در ستاد خرید تضمینی استان اندیشیده شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی تاکید کرد: به همین منظور با هماهنگی مباشر خرید در سال ۹۹ بیش از ۳۰ انبار در این استان با پراکنش مناسب اقدام به خرید دسترنج کشاورزان و نگهداری کوتاه مدت آن خواهند نمود.
پیشبینی میشود امسال بالغ بر ۶۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به صورت تضمینی خریداری و ذخیره سازی گردد.
امسال ۱۴۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت دیم و ۱۲۶ هزار هکتار نیز به کشت آبی گندم اختصاص یافته است.
انتهای پیام//ف.س