به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، این وبینار که به صورت مجازی توسط بنیاد حامیان دانشگاه فنی و حرفهای کشور با حضور رئیس و معاونان دانشگاه، روسای دانشکدهها، فعالان اقتصادی، اجتماعی و شماری از استادان به میزبانی دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس برگزار شد، نقش و جایگاه دانشگاه فنی و حرفهای در زمینه جهشتولید و اشتغال بررسی شد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور در این نشست اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفهای، دانشگاه نسل چهارم است و در این نگاه باید بیش از پیش به صنعت و کشاورزی اتکا کرد و با نگاه متفاوت خدمات خود را به جامعه ارایه داد.
ابراهیم صالحی عمران با بیان اینکه تمام برنامههای آموزش عالی باید با محوریت نیاز روز جامعه باشد، بیان کرد: نگاه دانشگاه فنی توجه به بخش خصوصی است و برنامهریزیها به گونهای است که بدنه دانشگاه بتواند با بخش خصوصی مرتبط شود.
او افزود: از مهر ۱۳۹۸با دعوت از صاحبان صنایع از آنان درخواست کردیم، دانشگاه فنی را در بخشهای مختلف از جمله آموزش همراهی کنند که خوشبختانه اتفاقات مثبت و تاثیرگذاری رخ داد و در سال جهش تولید نیز این رویکرد ادامه مییابد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با بیان اینکه توسعه کشور به نیروی انسانی وابسته است، گفت: یکی از موثرین و سریعترین راهکارها در زمینه تربیت نیروی انسانی که میتواند به تولید وصل شود آموزش مهارتی است و خود را ملزم میدانیم که نیروی انسانی ماهر را تربیت و به تولید وصل کنیم.
نماینده منتخب مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز به ابعاد مختلف رونق و جهش تولید اشاره و اظهار داشت: رونق تولید یعنی اینکه بر بستر زیر ساختها و وضعت موجود تحرک و جهش تولید ایجاد شود.
جعفر قادری با بیان اینکه لازمه رشد اقتصادی کشور توجه به جهش تولید است، بیان کرد: امروز بیش از ۱۳ هزار عنوان قانون داریم و اینها اجازه نمیدهد به توسعه لازم در بخشهای مختلف برسیم که در این راستا یکی از وظایف مجلس یازدهم این است قانونهای اضافی را حذف، و با بروزرسانی آن خلاهای قانونی پر شود.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه شیراز تاکید کرد: اگر میخواهیم رونق و جهش تولید داشته باشیم باید استانداردها اجباری شده و اجازه ندهیم هرکالایی وارد کشور شده وجهتگیری تولید ما به سمت کشورهای همسایه باشد تا بازار مناسبی برای تولیدات باشد.
این استاد دانشگاه به تببین جایگاه دانشگاه فنی و حرفهای در آموزش مهارتی و جهش تولید پرداخت و خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز جامعه به آموزشهای مهارتی یک فرصت طلایی برای دانشگاه فنی و حرفهای است که باید در این حوزه ورود کند.
او بیان کرد: یکی از کارها این است که استراتژی صنعتی تعریف و جایگاه نیروی انسانی آچار به دست در آن دیده شود تا به فرآیند تولید کمک کند.
نماینده منتخب مردم شیراز و زرقان در مجلس یازدهم بیان کرد: ما نیروی پشتمیزنیشین نیاز نداریم بلکه باید به سمت تولید نیروی انسانی مورد نیاز بخش صنعت رفته و این فرصت را فراهم کنیم تا بلافاصله دانش آموختگان دانشگاهی با مهارتی که دارند وارد بازار کار شوند.
قادری با بیان اینکه ویِژگی شاخص دانشگاه فنی و حرفهای این است که دانشجو با تکنولوژی مانوس و دست به آچار شده و با تاسسیات و ماشین آلات انس و الفت میگیرند، گفت: باید تلاش شود دانشگاههایی که در جهت عملی کار میکنند مورد حمایت قرار گرفته و منابع بیشتر برای تحقق استراتژی صنعتی در اختیار آنان قرار گیرد.
مدیرعامل گروه صنعتی فراسان و عضو هیات امنای مجمع خیرین دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس نیز در این نشست اظهار داشت: با توجه به شرایط موجود که دچار تحریم هستیم تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه در جهش و رونق تولید ضروری است.
محمدرضا ظهیرامامی افزود: باید توانمندیهای موجود در دانشگاه بالفعل شود و دانشگاه با توجه به نیاز صنعت و تکنولوژیهای روز آموزشهای خود را ارائه دهد و این موضوع اتفاق نمیافتد مگر اینکه ارتباط مستمر و تنگانگ با دانشگاهها باشد و با تربیت نیروی انسانی مناسب بتواند خلا ارتباطات را در صنایع حل کند.
این فعال عرصه تولید و صنعت بیان کرد: باید به سمتی برنامهها را پیش برد که تعامل دانشگاه و صنعت در عمل منجر به تحقق پروژههای مناسب باشد.
عضو هیات امنای مجمع خیرین دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس همچنین به توانمندیهای موجود در دانشگاه فنی و حرفهای اشاره و تصریح کرد: این دانشگاه با تربیت نیروهای مهارتمحور تاثیر مثبت در رونق صنعت و تامین نیروی انسانی داشته است که با تقویت بیشتر ارتباطات و رفع خلاهای موجود میتواند موفقتر عمل کند.
مدیرعامل شرکت تولیدی صنعتی پتک شیراز و عضو هیات امنای مجمع خیرین دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس نیز بیان کرد: چالش امروز صنعت و برخی دانشگاهها این است که تعدادی زیادی فارغالتحصیل تولید کرده و بخاطر نداشتن مهارت نمیتوانند آنان را به صنعت بفروشند، باید دانشگاهیان نیروی دست به آچار تربیت کنند.
سیداحمدقرشینژاد با بیان اینکه برخی مواقع آگهیهای تامین نیروی کار در صنعت چندماه به طول میانجامد و ما فرد کارا را پیدا نمیکنیم گفت: روندی که دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان یک دانشگاه نسل جدید در مهارتآموزی در پیش گرفته مناسب است و این مهم باید تقویت شود.
این کارآفرین گفت: اگر به دنبال جهش تولید هستیم یکی از راهکارها این است هر واحد صنعتی یک واحد طرح توسعه و ارتباط با دانشگاهها داشته باشد و دانشگاهها نیز زیرساختهای مورد نیاز را برای ارتباط با صنعت تامین کنند.
او افزود: آنچه امروز کشور را نجات میدهد تشویق و حرکت به سمت تولید است، باید در واحدهای تولیدی ایجاد و جهتیابی لازم نیز به نوعی صورت گیرد که همه را به سمت تولید تشویق کنیم و در پایان فروشنده دانش به دنیا باشیم.
مدیرعامل مرکز استراتژی و توسعه علوم و متخصص در زمینه خلق و توسعه برند در این نشست اظهار داشت: آنچه امروز باید در دانشگاهها از جمله دانشگاه فنی صورت بگیرد ارتقاء آموزش مهارتی اساتید است.
افشین گلستان افزود: بیتردید تکنولوژیهای منابع انسانی در تصرف دانشگاهها است و نکته این است اگر اساتید در آموزش خود تغییر ایجاد نکنند دانشجوی خوب به وجود نمیآید.
او افزود: باید در خود دانشگاه روی اساتید سرمایهگذاری جدی شود واقعیت این است بعد پژوهشی هنوز به شکل کامل محقق نشده و روی توانمندیهای اساتید و مهارتهای فردی و کاربردی آنان کار کنیم.
این کارآفرین تاکید کرد: بازار کار طوری است که دانشگاه فنی و حرفهای میتواند از این فرصت طلایی استفاده کرده و با خروجیهای مثبت و تاثیرگذار خود در جامعه رسالت اصلی خود را عملیاتی کند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس نیز در این نشست با قدردانی از حمایتهای دکتر صالحی عمران، دکتر کیانی معاون آموزشی و سایرهمکاران در دانشگاه فنی و حرفهای به جهت برگزاری نشستهای مختلف مجازی در وضعیت کرونایی، به موضوع جهش تولید اشاره و اظهار داشت: جهش تولید بدون توجه به جهش مهارت امکانپذیر نیست، دانشگاههای مهارتی و سایر دانشگاهها باید در کنار آموزش و ارائه دانش، مهارت آموزی را سرلوحه کار خود قرار دهند.
این استاد دانشگاه افزود: یک مساله مهم که در صنعت باید به آن توجه شود ارتقاء فناوری صنایع است به طوری که شاهد جهش فناوری در صنعت باشیم.
او بیان کرد: دانشگاه فنی و حرفهای نیز میتواند با توسعه مراکز رشد مهارتی در کنار صاحبان صنایع باشد و با همفکری با صنایع مختلف به جهش تولید کمک کرده و علاوه بر این آموزش، دانشجویان را در فضای واقعی کار و در صنایع راهبردهای مهم تامین منابع انسانی مورد نیاز بنگاههای اقتصادی است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس تاکید کرد: حضور صاحبان صنایع در اتاق فکر دانشگاهها نیز میتواند یکی از عوامل تاثیرگذار در جهش تولید باشد و اگر میخواهیم اثربخشی واقعی داشته باشیم باید به این نکته توجه ویِژه شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه ایجاد کارگاههای مهارت افزایی در دانشگاهها با ارائه خدمت به دانشجویان و دانش آموختگان نیز از موضوعهای قابل توجه ارتباط صنعت و دانشگاه است، افزود: باید با تجهیز آزمایشگاههای و کارگاههای مهارتی آموزش را به تولید گره بزنیم، به طوری که دانشگاه در این زمینه احساس مسئولیت داشته باشد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس همچنین خواستار تغییر نگاهها به صنعتگران و فعالان عرصه تولید در جامعه شد و اظهار داشت: باید مجسمه فعالان اقتصادی و تولیدی که در بازار کار و تولید تاثیرگذار هستند را در میادین شهر گذاشته و طوری رفتار کنند که افرادی تولیدکننده به جایگاه واقعی خود در جامعه برسند که در این راستا نیازمند فرهنگ سازی کار و کار فرهنگی گستردهای در این حوزه هستیم.
رئیس بنیاد حامیان دانشگاه فنی و حرفهای کشور نیز در این نشست، اظهار داشت: مطالبه امروز ما در وضعیت موجود این است، هیچ واحد تولیدی در کشور تعطیل نشده و کارگران آن نیز تعدیل نشود.
فروتن افزود: همچنین در این روزها درخواست ما پیش بینی مشوقهای مالیاتی و بیمه برای تولیدکنندگان است.
او، به ارتباط صنعت و دانشگاه در راستای جهش تولید اشاره کرد و گفت: دانشگاههایی از جمله فنی و حرفهای مدرکگرا نیستند و هدفشان کمک به صنعت و در اختیار گذاشتن نیروی ماهر به آنان است که این مهم در سالی که به عنوان جهش تولید نام گرفته تقویت میشود.
انتهای پیام/