سخنگوی وزارت بهداشت مطرح کرد؛

روند صعودی کرونا در ۱۵ استان کشور/ احتمال پیک مجدد کووید ۱۹ در آبان ماه

جهانپور گفت: در ۱۵ استان روند صعودی تدریجی را در چند روز اخیر مشاهده می‌کنیم که اکنون نمی‌توانیم در مورد آن قضاوت کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران اظهار کرد:  تاکید می‌کنم که رعایت فاصله‌گذاری و رعایت نکات بهداشت فردی کماکان بر قوت خود باقی است و چه بسا با وجود تردد‌ها جدیت بیشتری را می‌طلبد. امیدواریم مردم با رعایت این نکات و با پایش رفتار اطرافیان همکارانمان را در مبارزه و مواجهه با ویروس منحوس کرونا یاری کنند و همراهمان باشند.

 ایران جزو ۵ کشور اول دنیا در آمار بهبودیافتگان کرونا

او با اشاره به بهبودی شمار زیادی از بیماران کرونایی‌ها در کشور افزود: با توجه به اینکه تا کنون ۸۰۴۷۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند، ما جزو پنج کشور صدر نشین در زمینه بهبودی مبتلایان به کووید-۱۹ هستیم.

جهانپور با تبریک روز جهانی ماما گفت: همکاران ماما خدمات زیادی را در حوزه مراقبت و مقابله با کرونا در این روز‌ها ارائه کرده‌اند. متاسفانه چهار نفر از همکاران ماما را طی این مدت به عنوان شهید خدمت از دست دادیم و چندین نفر هم به عنوان مبتلا به کرونا درگیر بیماری بودند.

شروط بازگشایی مساجد در مناطق سفید

او درباره بازگشایی مساجد در مناطق سفید گفت: بازگشایی مساجد و بقاع متبرکه تابع سیاست‌ها و پروتکل‌های فاصله‌گذاری هوشمند خواهد بود و این بازگشایی ها به معنی عادی شدن شرایط نیست و در مناطقی هم که سفید اعلام می شود، مادامی که منطقه سفید باشد، افراد می‌توانند برخی تجمعات مذهبی را برگزار کنند.

جهانپور اظهار کرد: بسیاری از بقاع متبرکه در مناطق سفید نیستند و برگزاری نماز جماعت در مناطق سفید هم منوط به رعایت پروتکل بهداشتی است و افراد فقط می توانند با سجاده و مهر خود وارد مسجد شوند، نماز بخوانند و خارج شوند و برگزاری مراسم مذهبی ماه رمضان در مساجد ممکن نیست و وضوخانه ها و سرویس های بهداشتی در مساجد مناطق سفید تعطیل است و مراسم جمعی دعا و مناجات برگزار نمی شود.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره غربالگری کرونا بیان کرد: تا پایان مرحله اول غربالگری ۷۵ میلیون نفر غربالگری شدند و موارد مشکوک به مراکز درمانی ارجاع شدند. در فاز دوم، غربالگری بیش از ۲۵ میلیون نفر غربالگری شده‌اند.

ماجرای لیست منتشر شده مناطق سفید  و قرمز کرونا

جهانپور درباره لیست مناطق سفید و قرمز کرونا که منتشر شده بود، اظهار کرد: دانشگاه های علوم پزشکی هر پنج روز یک بار مناطق سفید را اعلام می کنند و سیاست وزارت بهداشت اعلام متمرکز مناطق سفید و قرمز نیست و مردم می توانند از طریق اپلیکیشن ماسک از قرمز و سفید بودن مناطق مطلع شوند.

جهانپور درباره گفت:  موارد ابتلا در اپلیکشن ماسک هم قابل مشاهده است، ما در حال حاضر شناسایی را بر اساس نمونه‌های ارسالی از موارد سرپایی که از افراد با تماس نزدیک به مبتلایان یا از خانواده‌هایشان بوده است، انجام می‌شود؛ بنابراین در استان‌ها و شهرستان‌ها، همکاران ما کانون‌های ابتلا، خانواده‌های مبتلا، موارد تماس نزدیک با افراد مبتلا، رهگیری آن‌ها و قرنطینه و ایزوله کردن مبتلایان جدید را انجام می‌دهند. موضوع اعلام هر پنج روز یکبار مناطق وضعیت سفید، زرد و قرمز هم به نوعی در بعد کلان‌تر شناسایی کانون‌ها و اعلام کانون‌های ابتلا به بیماری است.

او درباره استان های سفید کرونا، گفت: اصلا جایی به نام استان سفید از کرونا نداریم، بلکه برخی شهرستان‌ها در استان‌ها به عنوان سفید اعلام شده اند، دانشگاه‌های علوم پزشکی هر پنج روز یکبار لیست مناطق سفید را بروز می‌کنند. در عین حال همچنان آمار جداگانه استانی اعلام نمی‌شود و اگر قرار باشد وزارت بهداشت تصمیم گیری کند و فقط به بحث سلامت توجه کنیم، وزارت بهداشت راحت تر است تا کشور یکسال تعطیل شود و خیلی هم از این تعطیلی استقبال می‌کنیم، اما مسئله این است که بخش‌های دیگر مانند اقتصاد و کسب وکارها و آموزش نمی‌توانند با این تصمیم همراهی کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت برای مناطق سفید تعیین کننده است و ستاد ملی مقابله با کرونا از وزارت بهداشت خواسته است که مناطق سفید را اعلام کنند، برخی می‌گویند کشور به طور کامل به تعطیلی شود اما این اتفاق نیفتاده است و نمی افتد، در هیچ کجای دنیا هم این اتفاق نیفتاده است. اقتصاددان‌ها و جامعه شناسان و روان شناسان و مدیران باید وارد میدان شوند و راهکار بدهند. استراتژی ما مشخص است و اگر یک‌بعدی به موضوع نگاه کنیم، تعطیلی برای وزارت بهداشت راحت‌تر است که  این شدنی نیست و کشور‌های دیگر هم پی بردند که تعطیلی دائمی شدنی نیست.

او افزود: اکنون همه کشور‌ها به سمت بازگشایی مجدد رفتند، اما این بازگشایی باید هوشمند و هدفمند و بر اساس پروتکل ها باشد. ممکن است موج دوم کرونا در روز‌های آتی بیفتد واگر بخواهیم موج دوم رخ ندهد باید بهداشت فردی و عمومی رعایت شود.

جهانپور تاکید کرد: اعلام وضعیت سفید کرونا به معنی عادی بودن وضعیت نیست، حتی مشاغلی که بازگشایی می‌شوند پروتکل دارند. بازگشایی مشاغل و صنف‌ها با پروتکل به معنی وجود محدودیت است، باید توجه داشت همچنان در وضعیت عادی قرار نداریم و هشدار می‌دهیم تا موج دوم کرونا اتفاق نیفتد و همچنان باید نکات بهداشتی را رعایت کنیم، به نظر می‌آید تغییر رفتار رخ داده است و اگر مسائل بهداشتی رعایت نشود، احتمال وقوع موج دیگر کرونا وجود دارد.

نمودار صعودی کرونا در نیمی از استان های کشور

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در ۱۵ استان یک روند صعودی تدریجی را در چند روز اخیر مشاهده می‌کنیم که اکنون نمی‌ توانیم در مورد آن قضاوت کنیم و شاید نیاز است چند روز صبر کنیم البته بخشی از افزایش ها به علت بیماریابی فعال‌تر در چند روز اخیر است اما بخشی ممکن است ناشی از افزایش ترددها و مراودات و تغییر سبک زندگی باشد. اگر چنین باشد، سیاست‌ها تغییر خواهد کرد و ممکن است محدودیت‌های بیشتری اعمال شود. 

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر در استان خوزستان وضعیت متفاوتی داریم. به نظر می‌آید استان خوزستان دیرتر وارد پیک بیماری شده و دیرتر خارج خواهد شد،  اگر چه یک نمای صعودی در نیمی از استان‌ها دیده می شود، اما این روند صعودی چشمگیر نیست و باید منتظر روند ابتلا در یکی دو روز آینده باشیم.

واکنش جهانپور به اظهارنظر وزیر بهداشت ترکیه

جهانپور درباره جلسه مشترک وزارت بهداشت ایران با ترکیه در زمینه کرونا گفت: ما با وزارت بهداشت کشور‌های همسایه ارتباط نزدیکی داریم و تفاهم نامه‌های زیادی داریم و همکاری‌های ما با کشور‌های همسایه به ویژه با کشور ترکیه در مقابله با کرونا ادامه خواهد داشت، با توجه به اینکه ما ورود بیماری کرونا را زودتر اعلام و بیماران را زودتر شناسایی کردیم تجربیات و آموخته‌های بیشتری نسبت به کشور‌های همسایه و ترکیه داریم و تجربیات را در اختیار این کشور‌ها قرار می‌دهیم. رسانه‌ها مطرح کردند، وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرده است که قم در ایران باید قرنطینه می‌شد، اما اگر این اظهار نظر صحت داشته باشد، این سوال برای ما بی پاسخ مانده است که چرا استانبول قرنطینه نشد و ترکیه توصیه برای کشور همسایه را خود اجرایی نکرد؟

سخنگوی وزارت بهداشت درباره اینکه مراجعه به مطب‌های سرپایی ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: بخشی به دلیل محدودیت‌های فعلی و بخشی به ترس بیماران بر می‌گردد و بخشی از این کاهش مراجعات درست است، بسیاری از مراجعات به پزشکان ضروری و اورژانسی نیست به عنوان مثال پیش از کرونا مراجعات برای زیبایی یا مراقبت پوست بسیار زیاد بود و این مراجعات کاهش منطقی پیدا کرده است و موافق نیستم که مراجعات پیش از کرونا تقاضای القایی بوده است البته شاید در مراجعه به متخصصان در برخی رشته‌ها تقاضای القایی داشتیم در حالی که این موارد را پزشک خانواده یا عمومی می‌توانست درمان کند و اینکه بگوییم کاهش مراجعات به این دلیل است که قبلا تقاضای القایی در این زمینه وجود داشته است من قبول ندارم.

احتمال پیک مجدد کرونا در تابستان و پاییز

جهانپور درباره پیک‌های مجدد کرونا اظهار کرد: هیچ دولتی یا وزارت بهداشت و مرکز تحقیقاتی تصویر روشن و واضحی از آینده بیماری در جامعه خود و جامه جهانی ندارد و همه اظهارات بر اساس ظن و گمان و بر اساس داده هاست و دنبال پیش بینی قطعی و با احتمال بالا نباشیم و احتمال صعود مجدد در تابستان وجود دارد و قتی در مناطق جنوبی کشور آمار صعودی را شاهد هستیم ویروسی که روزی در کشور ۱۲۰۰ نفر را مبتلا می‌کند، این احتمال وجود دارد که به سمت پیک مجدد برویم، اما امیدواریم با رعایت فاصله گذاری هوشمند و رعایت بهداشت این اتفاق نیفتد  امروز همه حدس و گمان های علمی درباره بیماری کرونا می‌زنند. عمده اپیدمیولوژیست‌ها پیش بینی می کنند که در آبان ماه با سرد شدن مجدد هوا احتمالا شاهد پیک مجدد خواهیم بود.

جهانپور درباره دلیل بحرانی شدن کرونا و احتمال اظهار کرد: یکی از دلایل بحرانی شدن ویروس کرونا، سریع الانتشار بودن و سریع‌الانتقال بودن آن است. با توجه به مقاومتی هم که به شرایط آب‌وهوایی مختلف دارد، قاعدتا این ویروس خطرناک است.  ویروس کرونا با توجه به مراودات و ترددهای بسیار در سطح جهان به سرعت می‌تواند پاندمیک شود. شاید در قرن قبل پاندمیک شدن آنفلوآنزای اسپانیایی خیلی کندتر بود. این بیماری تبدیل به بحران شد، باید توجه داشت معمولا بحران در کشور‌هایی که اقتصاد پررونق‌تری دارند، شدیدتر خواهد بود. اینکه مطرح می‌شود این ویروس توطئه آسیایی است تا غرب زمین‌گیر شود در کار ویژه و ماموریت وزارت بهداشت نیست و درباره آن اظهار نظر نمی توان کرد.

کرونا، ویروس آزمایشگاهی است؟

او درباره  احتمال ایجاد ویروس کرونا در حیوانات به دلیل تغییرات اقلیمی کره زمین گفت: درباره این موضع هم مستندات علمی نداریم. اگر بازار فروش ووهان چین را منشاء این بیماری در نظر بگیریم، خیلی به مباحث اقلیمی مربوط نمی‌شود. فروش برخی حیوانات وحشی و غیرمجاز که ناقل ویروس بودند، یک فرضیه است. از طرفی موضوع مورچه خوار‌های پولک‌دار که به صورت قاچاق به چین وارد می‌شود و برخی مطالعات نشان داده که ناقل این ویروس بوده و بعد به انسان منتقل شده هم مطرح است. هیچ کدام از این موارد را نمی‌توان به طور قطعی اعلام کرد. شرق عالم غرب را متهم می‌کند و غرب هم شرق را متهم می‌کند که این ویروس ساختگی است، شاید بتوان گفت بخشی از این مسائل هم برای فرافکنی درباره مشکلات داخلی کشورهاست.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در آمریکا به محض تشدید بحران، نوک حمله به سمت دولت و رییس جمهور آمریکا می‌رود و فوری می‌بینید که اظهارات تندی درباره دستکاری شدن این ویروس منتشر می‌شود، این‌ها بیش از اینکه علمی باشد، سیاسی و پروپاگاندای سیاسی است تا فضا را به سمت اهداف خود ببرند. در حال حاضر ما نمی‌دانیم که آیا این ویروس دستکاری شده است یا خیر و آیا ویروس کرونا از آزمایشگاه‌های انسانی نشت کرده یا از حیات وحش بوده است؟ به هر حال ظاهرا یک طیر ابابیلی در کار است.

تعویق برگزاری کنکورهای سراسری قطعی است

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره زمان برگزاری کنکور‌های سراسری در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: تعویق زمان کنکور‌هایی که نزدیک بودند قطعی است، اما زمان آن اعلام نشده است. با توجه به اینکه برگزار کننده عمده کنکورها وزارت علوم است با پیشنهاد وزارت علوم و تصویب ستاد ملی کرونا آزمون ها به تعویق خواهند افتاد و تاریخ دقیق آن اعلام خواهد شد اما فعلا تاریخ دقیقی مشخص نشده است.

واکنش سخنگوی وزارت بهداشت به اعتراض دانش آموختگان تغذیه

او در پاسخ به سوالی درباره اعتراض دانش آموختگان تغذیه در پاسخ به باشگاه خبرنگاران گفت: سندی به صورت پیش‌نویس درباره آینده‌نگاری تغذیه و تغذیه بالینی در کشور تدوین شده بود که اعتراضاتی در این زمینه وجود دارد که طبیعی است. مراکزی که این سند‌ها را نهایی می‌کنند باید اعتراض‌ها را استماع کنند و این اتفاق می‌افتد.

جهانپور ادامه داد: اگر مواردی نیاز به اصلاح داشته باشد، قطعا اصلاح انجام خواهد شد. برخی رویکرد‌ها در این زمینه را نمی‌پسندیم، برخی خیلی سریع افراد را متهم می کنند یا از برخی مطالب غیرکارشناسی جریان رسانه‌ای درست می کنند. امروز در دنیا وقتی از عبارت بالینی استفاده می‌کنیم، باید پیش نیاز‌ها و ظرایفی داشته باشد  البته قرار نیست پزشکان متصدی این رشته‌ها باشند، اما هرکسی که متصدی رشته‌های بالینی می‌شود باید پیش نیاز‌های مربوطه را گذرانده باشد. این موارد در حوزه‌های مربوطه نهایی و در سند پیش‌بینی شود. در نتیجه همه نظر‌های مختلف در این زمینه استماع و در مورد آن فارغ از هرگونه نگاه رشته‌ای و صنفی تصمیم‌گیری می‌شود.

ایران بزرگترین تولید کننده ماسک در جنوب غرب آسیا

سخنگوی وزارت بهداشت درباره کمک به سایر کشور‌ها در حوزه اقلام بهداشتی ضد کرونا گفت: با توجه به افزایش تولید که در کشور در حوزه اقلام حفاظتی و بهداشتی انجام شد و تولید کیت‌های تشخیصی عملا به مرحله‌ای رسیدیم که تقریبا در تمام اقلام بهداشتی و حفاظتی نیاز کشور تامین شده است و حتی برنامه‌ریزی کرده ایم که بخشی از این اقلام به عنوان دپوی استراتژیک در ماه‌های آتی ذخیره شود چرا که ممکن است شاهد پیک و خیز مجدد بیماری و اپیدمی کرونا باشیم. مازاد بر این ذخایر استراتژیک می تواند از طریق شرکت‌های تولید کننده یا از طریق سازمان‌های بین‌المللی در بازارهای جهانی به فروش برسد یا اهدا شود.

او افزود: در حال حاضر ما بزرگترین تولید کننده ماسک در جنوب غرب آسیا و یکی از اینها تولید گان و اقلام حفاظتی هستیم. شاید تنها تولید کننده کیت‌های تشخیصی PCR در منطقه باشیم و به زودی شاید تنها و بزرگ‌ترین تولید کننده کیت‌های سرولوژیک در منطقه هم باشیم. قاعدتا تولیدکنندگان مازاد بر نیازمان را می‌توانند اهدا یا صادر کنند. در این راستا ممکن است محموله‌هایی صادر یا اهدا شده باشد و منعی هم برای آن وجود ندارد.

سگ‌های کرونایاب قطعیت علمی ندارد

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره سگ‌های کرونایاب گفت: موضوع سگ‌های کرونایاب قطعیت علمی ندارد. پیش از این هم بحث‌هایی با وزارت بهداشت مطرح شده بود و پیش از این ارتش جمهوری اسلامی پروژه‌ای را شروع کرده بودند، اینکه آیا این توانایی در سگ‌ها یا نژاد خاصی از سگ‌ها وجود دارد یا خیر، موضوعی بوده که هنوز مورد آزمون قرار نگرفته است.

او ادامه داد: این نظریه می‌تواند به عنوان یک طرح تحقیقاتی و مطالعاتی در نظر گرفته شود و بعید هم نیست که نتیجه موفقیت آمیز باشد، اما تا امروز این مورد تایید نشده است و هرگاه از سوی وزارت بهداشت تایید شد، می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های غربالگری ورودی یا روش‌های کمکی در تشخیص بیماری کرونا در کنار سایر روش‌ها باشد و تا امروز مورد تایید شده این چنینی نداریم و هر زمان موضوع تایید شد، آن را اعلام می‌کنیم.

آخرین بازگشایی ها در مدارس و دانشگاه ها

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و اعلام تاریخ‌های بیستم و بیست‌وهفتم برای بازگشایی این مراکز آموزشی گفت: بازگشایی مدارس در بیستم اردیبهشت منتفی است و بازگشایی مدارس در بیست‌وهفتم اردیبهشت هم بستگی به وضعیت مناطق خواهد داشت، ممکن است در مناطقی که وضعیت سفید کرونا دارند، مطابق با مصوبه ستاد شاهد بازگشایی برخی مراکز آموزشی باشیم.

او ادامه داد: بازگشایی مدارس  در مناطقی که وضعیت زرد و سفید دارند، اتفاق نمی‌افتد و برای آن باید تا عید فطر صبر کنیم و بعد از آن تصمیم بگیریم، اما سیاست کلی این است، دانشگاه‌ها، مدارس و مراکز آموزشی اولین مراکزی بودند که تعطیل شدند و آخرین مراکزی خواهند بود که در هر منطقه بازگشایی خواهند شد.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی‌ها در اماکن ورزشی و اقدام برخی نسبت به استفاده از بارکد‌های جعلی در محل کسب وکار گفت: مواردی که همکاران ما در مراکز بهداشتی شهرستان‌ها شناسایی کنند، قابل برخورد و در عین حال قابل ارجاع به دستگاه قضایی و دادسرا‌هاست و موضوع را دادستان به عنوان مدعی‌العموم دنبال می کند، هموطنان‌ هم مواردی که شناسایی می‌کنند، می‌توانند از طریق سامانه سجام اطلاع‌رسانی کنند تا با آن برخورد کنیم.

او ادامه داد: ما به مسابقه‌ای که در بخش‌های مختلف برای بازگشایی راه افتاده، قائل نیستیم، در حوزه اقتصادی بحث دیگری مطرح است، اما در برخی حوزه‌ها گویا برخی مسابقه و رقابتی دارند و می‌خواهند بازگشایی کنند، ما در وزارت بهداشت چنین شتابی نداریم و قصدی هم برای اقدام شتاب‌زده در راستای بازگشایی موارد خاص نداریم، بلکه به تدریج، مرحله‌ای و با ارزیابی ریسک بازگشایی‌ها  را اعلام می‌کنیم و دستگاه‌های نظارتی و انتظامی و قضایی هم با تخلفات برخورد می‌کنند.

عملکرد بی نظیر ایران در مقابله با کرونا

او در پاسخ به سوالی درباره عملکرد ایران در مبارزه با کرونا نسبت به سایر کشور‌ها گفت: مقایسه نیازمند ان است که بین متغیر‌ها در چند جامعه مختلف به بحث و بررسی بپردازیم و متغیرهای همگنی داشته باشیم، وضعیت مقایسه اقتصاد عمومی، درآمد سرانه جوامع، زیرساخت‌ها، امکانات و از جمله تحریم‌ها در این مقایسه ها باید لحاظ شود، بدون در نظر گرفتن تحریم‌ها، وقتی ایران را با سایر کشور‌ها مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که برخی از کشور‌ها از ما ثروتمندتر هستند و درآمد ناخالص ملی آن‌ها چندین برابر ایران است اما وقتی عملکرد کشورمان در مواجهه با کرونا را مشاهده می‌کنیم، می بینیم که با تلاش مردم و استفاده حداکثری از توان و استعداد‌های داخلی، اتفاقی خوبی رقم خورد که دوست و دشمن به آن اذعان دارند.

جهانپور اظهار کرد: مدیریت کرونا و اقدامات در حوزه سلامت و ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به همه کشور‌های توسعه یافته در اروپای غربی و شمال آمریکا، وضعیت مطلوب تری داشت. بین دو تا سه ماه اخیر اقدامات فراوانی در کشور انجام شد و می‌توان این مقایسه را در راهرو‌های بیمارستان‌ها انجام داد، در بسیاری کشورها بیماران در راهروهای بیمارستان ها بستری شدند و صحنه‌های تلخ و فاجعه آمیزی که در ایالات متحده آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی مشاهده شد، در ایران مشاهده نکردیم. مردم ایران این صحنه‌ها را ندیدند و امیدواریم هرگز هم نبینند. این در حالی است که بسیاری از این کشور‌ها تحت هیچ تحریمی نبودند. در حالی که که ما تحت تحریم‌های همه جانبه و یک سویه از طرف ایالات متحده آمریکا بودیم.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هر ناظر منصفی، اقدامات انجام شده ذیل بسیج ملی مقابله با کرونا در ایران را تحسین می‌کند. بخشی از این اقدامات به علت همکاری مردم و بخشی به علت توان و ایثار کارکنان و مدافعان سلامت رقم خورد. قطعا دولت و مردم ما در مقابله با کرونا تا این لحظه نسبت به کشور‌هایی که توان اقتصادی بهتری نسبت به ما داشتند، تحریم نبودند، زیرساخت‌های بهداشتی بهتری داشتند و سرانه تخت‌های بیمارستانی آن‌ها بالاتر بود، بهتر عمل کرده اند.

آمار جداگانه‌ای از ابتلای اتباع خارجی به کرونا نداریم

او در پاسخ به سوالی درباره آمار ابتلای اتباع خارجی به ویروس کرونا در ایران گفت: آمار جداگانه‌ای از ابتلای اتباع خارجی به ویروس کرونا نداریم و همین موضوع نشان می‌دهد که برخورد ما با اتباع خارجی و داخلی یکسان بوده و دیواری بین ایرانیان و اتباع خارجی کشیده نشده است. اتباع خارجی از امکاناتی استفاده می‌کنند که ممکن است برخی ایرانیان از آن استفاده نکرده باشند. حتی اتباع غیرمجاز خارجی هم در حال استفاده از امکانات رایگان مراکز بهداشتی، غربالگری‌ها و امکانات مراکز درمانی هستند. در این زمینه باید آمار را تفکیک کنیم، اما از آنجایی که تفکیکی برخورد نمی‌کنیم، این آمار را نداریم.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: چند صد هزار اتباع خارجی از امکانات ما استفاده می‌کنند و با ابلاغ وزیر بهداشت امکانات تشخیصی و خدمات‌ برای آنها تقریبا به صورت رایگان است. ایران با کشوری که نرخ مرگ و میر و ابتلا در اتباع خارجی یا سیاه پوست بالاست، فرق دارد، شاهد آن هستیم که کشور داعیه‌دار حقوق بشر حتی در حوزه کرونا هم رویکرد نژادپرستانه‌ دارد، این در حالی است که فرد خارجی فارغ از ملیت،  رنگ و نژاد خدمات سلامت در اختیار اتباع خارجی قرار می دهد.

اظهارات درباره غیرواقعی بودن تعرفه های پزشکی منطقی است

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره اعتراض‌ها به تعرفه‌های پزشکی سال ۹۹ اظهار کرد: تعرفه‌های پزشکی با توجه به بضاعت موجود کشور و در نظر گرفتن امکانات و همه جوانب تصویب شده و ما نگاه یک‌سویه‌ای در این زمینه نداریم البته نمی‌گوییم که این تعرفه‌ها واقعی بوده و برخی اظهارات درباره غیرواقعی بودن آن منطقی است، اما در این حوزه باید به بضاعت خریدار خدمت، نهاد‌های بیمه‌ای و اقتصاد کشور  هم توجه کنیم و در عین حال محدودیت‌های بخش خصوصی و نیروی انسانی را در نظر بگیریم، فکر می‌کنیم با لحاظ همه جوانب و ابعاد موضوع، تعرفه ها تصویب شده و وزارت بهداشت نظری درباره تغییر آن ندارد البته با توجه به فاصله‌ که بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب در تعرفه‌گذاری وجود دارد، هر سال بحث‌های این چنینی  را شاهد هستیم و به هر حال فکر نمی‌کنم قرار باشد تعرفه ها تغییر کند.

ماجرای یک میلیارد یوروی صندوق توسعه ملی  و توییت وزیر بهداشت

سخنگوی وزرات بهداشت در مورد توییت وزیر بهداشت درباره یک میلیارد یورویی که قرار بود از صندوق توسعه ملی به وزارت بهداشت داده شود، گفت: در کشورمان وقتی درباره اعطای یک هزینه به یک بخش صحبت می‌شود باید زودتر اطلاع‌رسانی شود. وقتی تایید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه یک میلیارد یورو در اختیار بسیج ملی مقابله با کرونا قرار گیرد، اعلام شد، قاعدتا انتظارات و توقعی را برای برخی همکاران ما در شرکت‌های تامین‌کننده،  توزیع‌کننده و ارائه دهندگان خدمت‌ ایجاد می‌کند و معوقات خود را از ما طلب می کنند و از ما می پرسند که مطالبات چندین ماهه ما چه شد؟ و چه زمانی مطالباتمان به دست ما برسد ؟ این دو سوالی است که پاسخی برای آن نداریم.

او افزود: توییت وزیر بهداشت به این معنی بود که هنوز پولی به جیب سوراخ وزارت بهداشت نرسیده است. نمی‌دانم چقدر از این یک میلیارد یورو قرار است به وزارت بهداشت تخصیص پیدا کند، اما نخست اینکه قرار نیست همه را به وزارت بهداشت تخصیص دهند و دوم اینکه مشخص نیس، چه زمانی این پول به ریال تبدیل می‌شود، به هر حال باید توجه داشت که این پول در جیب وزارت بهداشت نخواهد ماند و به محض وصول برای پرداخت مطالبات و بدهکاری‌هایی که به دانشگاه‌ها، موسسات و افراد داریم، صرف خواهد شد. وزیر بهداشت هم در توییت خود قصد داشتند اعلام کنند که هنوز پولی به دست وزارت بهداشت نرسیده است تا بتوانیم به انتظارات پاسخ دهیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
در مورد اتباع خارجی عملا اون چیزی که گفتید اتفاق نیفتاده . ما در منطقه اتباع افغانی داریم که به کرونا مبتلا شدند ولی توی لیستی که از دانشگاه علوم پزشکی منتشر شده اونا رو به حساب نیاوردند به همین خاطر اون منطقه در شمار منطقه سفید اعلام شده .
Iran (Islamic Republic of)
farhad
۰۹:۰۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
دقت کردید همش تو پیکه همه چی؟پیک کرونا پیک افزایش قیمت خودرو پیک افزایش قیمت مسکن پیک.....
Iran (Islamic Republic of)
صالح
۰۸:۲۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
وقتی دولت سخت گیری نکنه همین میشه بعضی از این مردم خیلی بی توجه هستن. من یک لاهیجانی هستم الان دوماه نیم قرنطینه هستیم جز کار واجب واسه چیزی بیرون نمیریم. ولی ماشین های پلاک تهران کرج و قم توی خیابان های لاهيجان الان پره. منه گیلانی چه گناهی کردم باید چوب ندانم کاری دیگران رو بخورم خواهشا دولت و استان دارا وارد عمل بشن سفرهای استانی بی دلیل رو جلو شو بگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
یا خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۹ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
مدرسه ها روبازنکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۰ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
مدارس رو باز نکنید تو تلویزیون همه چیز آموزش داده میشه بابا این روزا تو دور افتاده ترین جاها تلویزیون و ماهواره و موبایل هست هر چی نباشه تلویزیون هست دوست دارید جوونمرگ بشن ملت خدای نکرده وزیر آموزش پرورش وزیر بهداشت درک نمیکنند
Germany
ناشناس
۰۱:۰۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
بیشتر از کرونا، گرانی‌های دولت و خودروسازها پدر ملت رو درآورده.
البته از فردا بقال سرمحله رو جریمه نکنید. برید دنبال مافیای قطعه سازی خودروسازی صنایع بزرگ و مادر، از جون بقال محله مایه نزارید. و بعدش دنبال تحلیلهای از من در آورده نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۰ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
4 روزه که دوباره روند نمودار موارد اعلامی تایید شده وزارت بهداشت با یک شیب یکنواخت ولی تند داره صعود می کنه. فکر نکنم درست باشه که بعد از 4 روز باشیب صعودی معنا دار هنوز بگیم برای قضاوت زوده. ما که به آمارهای استانی دسترسی نداریم ولی دارم با چشم می بینم تجمعات زیادی دوباره مثل قبل از همه گیری شکل گرفته یعنی شواهد داره نشون میده رعایت بهداشت و حساسیتها پایین اومده ....
Iran (Islamic Republic of)
ehsan
۰۰:۴۱ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
الهی شکر زودتر خلاص میشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
دقیقا بابا هیشکی تو بانک رعایت نمیکنه چرا تو بانکا فاصله گذاری نمیکنن???افتضاح افتضاح
Iran (Islamic Republic of)
ثاقبه
۲۳:۳۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
میشه به جای ارسال کیت تشخیص به آلمان که از هیچ جنایتی علیه ما دریغ نکرده تعداد تستها رو در کشور خودمون بالا ببریم؟!! یا لااقل به کشورهای ضعیف‌تر و دوستان منطقه‌ای خودمون کمک کنیم؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۵ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
دوست عزيز ، به آلمان مي فروشند ولي به كشورهاي دوست و همسايه بايد ببخشند...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
به به . چقدر خوبه که همه چی خوبه .
Iran (Islamic Republic of)
وطنم
۲۳:۰۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
اردبیل مدرسه ها باز شدند فکر کنم. نون رو هم 150 تومن گرون کردند. تمام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
تردد به استان خوزستان باعث افزایش بیماری کرونا شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
مدرسه باز بشه یا نشه ما بچه ها رو مدرسه نمی فرستیم . به آموزش و پرورش بگید تو این اوضاع و احوال پول کتاب سال بعد رو جمع می کنید که چی بشه ؟
Iran (Islamic Republic of)
fafa
۲۲:۴۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
وقتی میام میگن اوضاع خوبه و همه چی تحت کنترله همین میشه
حالا هم گفتن نماز جمعه و همه چی عادی بشه خب توقع نداشته باشید همچنان سیر نزولی مبتلایان به کرونا رو داشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
بخدا اگه مدارس باز بشه از آمریکا هم میزنیم جلو
Iran (Islamic Republic of)
لیلی
۲۲:۱۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
همه ماما ها ، پرستاران و بهیارانی که بصورت شرکتی در شبکه بهداشت و دانشگاه ها مشغول به خدمت هستند استخدام کنید
Iran (Islamic Republic of)
کمانگیر
۲۲:۱۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
حالا چرا پیک توی آبانماه هست؟؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۲۲:۰۳ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
دولت قطعا در مورد اعلام تاریخ دقیق موج دوم کرونا هدفی سیاسی بیشتری دارد، احتمالا در ،19 آبان مثل پارسال شاهد افزایش قیمت بنزین از 3 تومان ی 5 تومان خواهیم بود
Iran (Islamic Republic of)
ebrahim
۲۱:۵۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
بسیار عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
وقتی همه جا رو باز میکنن،تو میبد واردکان هر فروشگاه یا مغازه ای میری یک نفر ماسک رو صورتش نیست،انگارکه نه خانی اومده نه خانی رفته،چطور می خواد خوب بشه؟با ماسک میری بیرون انگار بهشون برمی خوره یه جوری نگات می کنن انگار کار بدی کردی.
Iran (Islamic Republic of)
ارمین
۲۰:۴۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
چه پیش بینی دقیقی
ازکجا دراورد ۱۹ ابان رو
حداقل میگفت ابان ماه که ادم باورش شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
استاد جان کووید ۱۹ نه ۱۹ ابان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
کوید 19 . نه 19 آبان . لطفا با دقت متن رو بخونید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
الان ماچه گناهی کرده ایم که باید بیکار تو خونه بشینیم، من ناجی غریق هستم،بیکار تو خونم،هیچ پولی هم ندارم، زن و بچم داغونن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۰۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
15 استان یعنی 50 درصد استان های کشور، بعدش رئیس جمهور ما میاد میگه که اوضاع خوبه، این فاصله گذاری هوشمند هم به هیچ دردی نمیخوره، یه سر به وسایط نقلیه ی عمومی و ادارات و بانک ها بزنید معلوم میشه چقدر اوضاع هوشمنده، فقط باید گفت متاسفم برای مسئولین کشورم، حیف کشور
Iran (Islamic Republic of)
غلامرضا
۱۹:۰۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
رب اغفر و ارحم و انت خیر الراحمین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۰ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
اگر چین واقعیت ها را بگوید !!!! چطور ووهان کنترل شد!!!!!
بهتره ایران از ایرانیان مقیم چین خبرهای واقعی را دریافت کنند
Iran (Islamic Republic of)
محمد315
۱۸:۳۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
اینقدر پیک پیک نکنید مردم رو نترسونید
یه فرصت هم بدید به طب اسلامی ایرانی سنتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
دوست عزیز شما خودت میتونی استفاده کنی کسی مگه جلوتو گرفته؟
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۸:۲۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
خدایا به دادمون برس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
همیشه به فکر جیب دکترها هستند نه جیب فقیر فقرا
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۱۸:۰۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
مسئولین ما اگر نمی تونن این بحران رو مدیریت کنن برن از چین و کره چند نفرو بیارن کارو بدن دست اونا. این بهتر نیست؟!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۷:۵۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرا نخبه هامون فکراشون رو یکی نمیکنن داروش رو بسازن بخدا دیگه خسته شدیم ازبس تو خونه موندیم روز به روز هم که داره بیشتر میشه چرا مسئولین یه فکر اساسی نمیکنن برای ریشه کن شدنش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
از این سگها مواد یاب برای مجلس قرار بود ببرند اما مخالفت شد چرا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
وهمچنين جزو 8كشور اول دنيا در آمار ابتلا و مرگ و مير
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۳ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
چه بدبختی شده
دو ماه و نیم قرنطینگی خانگی
خدایا بهمون صبر بده تا بتونیم ادامه بدیم
شر این ویروس منحوس را هم از سر جهان بردار
مردم باید از هم فاصله بگیرند و بهداشت فدی رو خیلی مراعات کنند
این ویروس با هیچ کس شوخی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
آمریکا توی بهبود یافته ها اوله
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۴:۳۹ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
عزیزم آمریکا تو بیشترین مبتلا هم اوله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
وقتی سفید اعلام میکنید همه جارم باز میکنید اینم نتیجش
منتظر روزهای بدتری باشید
آخرین اخبار