مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دوشنبه به همراه معاونان و کارشناسان این دفتر از چاپخانه صلاحی، محل تولید روزانه ۱۰۰ هزار ماسک بهداشتی بازدید کرد.

به گزارش  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرزاد دانش مدیرکل دفتر چاپ و نشر ضمن ابراز خرسندی از توجه ویژه مدیران و کارکنان این چاپخانه به موضوع کرونا و لزوم اقدامات پیشگیرانه در مقابله با آن، هدف از حضور خود و همکارانش را تقدیر از تلاش روزآمد آن مجموعه در درک مقتضیات جامعه دانست و گفت: تغییر موقت خط تولید از محصولات چاپی (کیسه‌های غیربافتی) به تولید ماسک‌های بهداشتی، در واقع سه پیامد مثبت دارد. نخست همان کارکرد بهداشتی‌اش برای گروه‌های درمانی و شهروندان جامعه است، در درجه دوم رونق تولید داخلی بر اساس ضروریات اجتماعی روز است که به نوعی، با شعاری هم که برای امسال معرفی شده است تناسب دارد، و در درجه سوم جلوگیری از رکود و تعطیلی شغلی برای کارگران و کارکنان مجموعه است که در این دوران ملتهب معیشتی، اجتماعی و اقتصادی، نکته بسیار مهمی است.

دانش در ادامه گفت: بسیاری از واحد‌های کوچک و بزرگ چاپی دیگر نیز ضمن رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی، در تولید محصولات چاپی ضروری جامعه، به ویژه چاپ و بسته‌بندی اقلام دارویی، خوراکی و بهداشتی پزشکی، مسئولیت‌پذیری اجتماعی توجه شایانی داشتند که در جای خود تحسین و تقدیر فراوان می‌طلبد.

مدیرکل چاپ و نشر با اشاره به برخی خسارت‌های ناشی از دوران قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی در مشاغل مختلف از جمله حوزه چاپ و نشر، یادآوری کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکیل جلسات کارشناسی متعدد، رایزنی با حوزه‌های صنفی از راه‌های مختلف و ارسال گزارش به مقامات مسئول در این رابطه، در صدد ارزیابی برآورد‌ها و شیوه‌های مقتضی بوده است که برخی نتایج آن روز‌های گذشته با اعلام فراخوان ثبت اطلاعات صاحبان کسب و کار‌های فرهنگ، هنر و رسانه متضرر از کرونا توسط وزارت فرهنگ، مشخص شده است.

در ادامه فرید صلاحی، مدیر چاپخانه صلاحی به سابقه کاری این واحد اشاره کرد و گفت: این چاپخانه پیش از شیوع ویروس کرونا، به تولید ساک‌های دستی و تبلیغاتی بی‌بافت (Non Woven) متناسب با حفظ محیط زیست مشغول بود، اما با گسترش این ویروس و ضرورت تولید ماسک‌های بهداشتی، از همین ابتدای سال جاری، خط تولید این چاپخانه تغییر کرد و تولید ماسک‌های سه‌لایه بهداشتی آغاز شد.

او یادآور شد: دستگاه‌های مجموعه ما برای تولید ساک‌های تبلیغاتی بزرگ طراحی شده است و نمی‌توانستیم ماسک‌های کوچک را به تولید برسانیم؛ بنابراین با آزمون و خطا پیش رفتیم تا توانستیم پس از مدتی کوتاه به هدفمان که تولید ماسک سه‌لایه بهداشتی است دست یابیم.

بازدید مدیرکل دفتر چاپ و نشر از چاپخانه‌ای با تولید روزانه ۱۰۰ هزار ماسک

مدیر چاپ صلاحی با اشاره به تغییر و تحول در دستگاه تولید ساک‌های تبلیغاتی بیان کرد: ما با بیرون آوردن یک سوم دستگاه از خط اصلی، توانستیم خط تولید ماسک را راه اندازی کنیم. در این مدت کوتاه توانستیم مجوز‌های لازم را از وزارت بهداشت کسب کنیم و نمونه کار‌های تولیدی ما دارای استاندارد‌های لازم هست و حتی از نمونه‌های وارداتی آن نیز با کیفیت‌تر است.

صلاحی با بیان اینکه این ماسک‌ها تاکنون در محل‌های مختلفی نظیر بیمارستان ها نقاط محروم کشور برخی از واحد‌های صنفی متقاضی و نیز مصارف عمومی در مترو‌ها و دیگر مکان‌های عمومی عرضه شده اند، گفت: واحد‌های تولیدی در ایران در سالی که به جهش تولید نامگذاری شده است، نیازمند حمایت دولتمردان برای تسهیل امور تجاری هستند. خوشبختانه تولیدات ما قابلیت صادرات دارند و با حمایت مسئولان می‌توانیم به صادرات محصولات بپردازیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه برخلاف بسیاری از واحد‌های تولیدی که در ایام کرونا مجبور به تعطیلی شده اند یا با نیرو‌های کمتری به کار ادامه داده اند، این واحد تولیدی توانست با حفظ پرسنل به فعالیت خود ادامه دهد و حتی برای تولید بیشتر ماسک شیفت‌های شبانه نیز برقرار شد.

در ادامه این نشست، برخی از موانع تقویت توان و ظرفیت تولید و صادرات محصولات چاپی مرور شد تا با استفاده از راهکار‌های حقوقی و اداری موجود، نسبت به رفع آنها اقدام شود. در پایان این جلسه، بازدید از کارگاه تولید ماسک انجام شد و مدیران دفتر چاپ و نشر در جریان جزئیات فرآیند و مراحل آن قرار گرفتند.

در این بازدید، علی‌اکبر ابراهیمی و مجید سامی معاونان دفتر چاپ و نشر و محسن شمس کارشناس چاپ این دفتر نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار