به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، عباس مشیریان مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه در سال ۹۹ سطح مبارزه با آفت ملخ در استان به بیش از پنج هزار هکتار میرسد، گفت: در حال حاضر مبارزه با ملخ شکم بادمجانی در ۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی منطقه آهوان شهرستان سمنان آغاز شده است.
او با بیان اینکه ملخها به علت تنوع گونهای و تغذیهای میتوانند به فرآوردههای زراعی باغی مراتع و جنگلها خسارت وارد کنند، افزود: از این منظر میتوان گفت ملخها از جمله خطرناکترین آفات کلیه محصولات کشاورزی محسوب میشوند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه با توجه به شرایط آب و هوایی و تفریخ بالای کپسول تخمها در سال جاری میزان سطح مبارزه با ملخ در استان افزایشیافته است، تاکید کرد: چنانچه سطح آلودگی محدود یا تراکم پایین باشد استفاده از سمپاشهای دستی و شیوههای مبارزه ساده مطلوبتر است و اگر آلودگی وسیع و گسترده باشد باید از شیوههای استفاده کرد که در حداقل زمان حداکثر سطح آلوده را پوشش دهد.
مشیریان افزود: استفاده از سمپاشهای «توربولاینر» و «ulv پاش» در زمره راههای مقابله با ملخ است، اما باید توجه داشت که استراتژیهای مختلفی برای مبارزه با ملخ بسته به شرایط مختلف آب و هوایی و مرحله زندگی آفت به کار میرود لذا ابتدا سعی شود که با آفت ملخ در سنین اولیه پورهگی مبارزه شود تا عملیات مبارزه موفقیتآمیز و مؤثر باشد.
او با بیان اینکه ملخهای مراکشی، ایتالیایی، شکم بادمجانی و ملخهای بومی از گونههای ملخ مشاهدهشده در استان سمنان است، گفت: برای انجام عملیات مبارزه شیمیایی از سموم تماسی نفوذی مانند مالاتیون و فنیتروتیون استفاده میشود همچنین زمان مبارزه بسته به شرایط آب و هوایی معمولاً از اواخر فروردینماه شروع و تا اواخر مردادماه در مناطق مختلف استان سمنان انجام میشود.
انتهای پیام / ر