کینوا یا خاویار گیاهی با ساخت و تولید دستگاه جدید بدست محققان استان زنجان فرآوری می‌شود.

ساخت دستگاه فرآوری گیاه کینوا بدست محققان زنجانیبه گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، کرمی طراح این دستگاه گفت: یکی از قابلیت‌های این دستگاه جدا سازی ساپونین بدون خرد شدن دانه کینوا از روی گیاه بعد از برداشت محصول است. 

کرمی افزود: دانه خوراکی کینوا بدون ساپونین و پودر نانو ساپونین که خاصیت شویندگی طبیعی دارد محصول فرآوری شده این دستگاه است.

دانه گیاهی کینوا دارای یک پوششی تلخ مزه بنام ساپونین است که حفاظت از گیاه را در برابر قارچ‌ها و باکتری‌ها برعهده دارد.

سازنده این دستگاه گفت: ظرفیت این دستگاه، فرآوری روزانه ۲ تن کینوا است.

کرمی گفت: پیش از این کشاورزان پوست گیری کینوا را با محلول و به روش قدیمی انجام می‌دادند، اما با ساخت این دستگاه فرآوری این محصول به روش مکانیکی صورت می‌گیرد.

تو افزود: در حال حاضر کینوای تولید شده در خوزستان، فارس و خراسان رضوی برای فرآوری به استان زنجان ارسال می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: گیاه کینوا سال گذشته در ۲ ونیم هکتار از زمین‌های کشاورزی برخی از مناطق استان زنجان کشت شد که از این وسعت ۴ تن کینوا برداشت شد.

 شب خیز افزود: امسال وسعت کشت خاویار گیاهی دراستان زنجان به ۸ هکتار می‌رسد.

دانه کینوا دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است که به خاویار سبز یا گیاهی شهرت دارد.
 
انتهای پیام/ن
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.