محبوبه علیزاده فلوشیپ پیشگیری و کنترل عفونتهای بیمارستانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که آیا معده درد از علائم ابتلا به ویروس کرونا است، گفت: در بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید، علائم گوارشی در مقایسه با علائم تنفسی، شیوع کمتری دارند. بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، اسهال و یا درد شکمی از جمله علائم گوارشی هستند که ممکن است در این بیماران ایجاد شوند.
او افزود: با توجه به تظاهرات متنوع کووید ۱۹، نمیتوان با قطعیت گفت که درد معده از علائم ابتلا به این ویروس هست یا نه؛ ولی اگر در فردی فقط درد معده وجود داشته باشد، به ویژه دردهای مزمن، ممکن است نشانهای از زخم معده و یا دوازدهه یا سایر بیماریهای مربوط به دستگاه گوارش باشد که ربطی به ویروس کرونا ندارد؛ بنابراین افراد با درد معده، بهتر است با پزشک خود مشورت کرده تا علت آن دقیقتر بررسی شود.
علیزاده در ادامه بیان کرد: سرفههای خشک، مکرر و تب بالای ۳۷.۷ درجه سانتیگراد، از علائم اصلی ابتلا به ویروس کرونای جدید هستند که به دلیل شباهت این علائم با سایر بیماریهای تنفسی و عفونی، تنها راه تشخیص قطعی ابتلا به ویروس کرونا انجام آزمایش و استفاده از کیتهای تشخیصی است.
او در پایان گفت: مشورت با پزشکی آگاه یا استفاده از منابع خبری و اطلاعاتی معتبر در زمینه ویروس کرونا، میتواند به افراد برای تشخیص علت علائم بیماری کمک کند. همچنین افراد باید توجه داشته باشند که در صورت بروز علائم خفیف این بیماری، تا حد امکان به مراکز درمانی مراجعه نکرده و در خانه به خودمراقبتی بپردازند. داشتن رژیم غذایی سالم، استراحت کافی، رعایت قرنطینه، کاهش تماس با دیگر افراد حاضر در خانه، رعایت بهداشت فردی و استفاده از وسایل حفاظت فردی برای پیشگیری از انتقال بیماری به افراد دیگر، از مواردی است که افراد با علائم خفیف بیماری کووید ۱۹ در قرنطینه خانگی و خودمراقبتی باید به آنها توجه داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
چه نکاتی را باید هنگام ورزش با ماسک رعایت کنیم؟
راهکارهای مدیریت تنهایی و عصبانیت در روزهای کرونایی
نشانه های پرخطری که سلامتیتان را تهدید میکند
نحوه فاصله گذاری اجتماعی در آموزشگاههای رانندگی
اهمیت سلامت مواد غذایی در دوران کرونا و ماه مبارک رمضان
افراد عادی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا چه اقداماتی انجام دهند؟
انتهای پیام/