به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: این آفت در حدود ۶ هزار هکتار از مراتع و جنگلهای منطقهی پلوند، تجه و چاه نو در شهرستان فردوس شروع به تخم ریزی کرده است.
او با بیان اینکه گزارشهایی از وجود این آفت در شهرستانهای بشرویه و خوسف نیز داشته ایم، افزود: البته این حشره بعد از دو هفته به نوعی پروانه تبدیل میشود که برای محیط زیست و منابع طبیعی و جنگلها مفید است.
نصرآبادی به نگرانی مرتعداران به دلیل وجود این حشره اشاره کرد و گفت: این آفت از برگهای گیاهان مرتعی تغذیه میکند که کارشناسان به کمک مسئولان محیط زیست درصدد هستند تا راه حلی برای کاهش میزان خسارت این آفت بیابند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اینکه نمیتوان برای حذف این آفت از سم استفاده کرد افزود: مشکلات محیط زیستی بسیاری در صورت استفاده از سم به وجود خواهد آمد چرا که پرندگان حشرات سمی را میخورند و میمیرند.
او افزود: از طرفی دامها نیز از مرتع تغذیه میکنند و نمیتوان برای مثال حجمی معادل ۲ هزار هکتار را برای سم پاشی در نظر گرفت و قرنطینه کرد.
نصرآبادی با اشاره به نگرانی سازمان جنگلها و محیط زیست از صدمه به نهالهای کوچکی که با هدف جلوگیری از بیابانزایی و کاهش گرد و غبار کاشته شده اند گفت: با هم اندیشی سازمان محیط زیست استان تلاش خواهیم کرد تا بهترین شیوه را برای مهار این آفت اجرا کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به نقل از مسئولان سازمان محیط زیست افزود: در این مناطق خرگوش و پرندههای خاصی داریم که در صورت استفاده از سم احتمال مسموم شدنشان زیاد است.
انتهای پیام / ط ا