دکتر مصطفی نوروزی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، گفت: بدن انسان روزانه به یک گرم کلسیم بدن نیاز دارد که در هر صورت حتی ایام روزه داری باید تامین شود و گرنه دچار پوکی استخوان خواهیم شد.
دکتر نوروزی افزود: برای جذب کلسیم در بدن لازم است تا در افطار شیر گرم مصرف شود حالا اگر میزان شیر دو لیوان باشد (هر لیوان دارای ۳۰۰ ملی گرم کلسیم) شش دهم از کلسیم را در وعده افطار دریافت خواهیم کرد.
او اضافه کرد: بهتر است شیری که در وعده افطار مصرف میشود برای بزرگسالان و میانسالان شیر کم چرب یک و نیم درصد و برای جوانان و نوجوانان دو و نیم درصد باشد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: همچنین لازم است تا در وعده افطار ۴۵ گرم پنیر کم چرب به اندازه یک قوطی کبریت استفاده شود تا از این طریق هم حدود ۳۰۰ ملی گرم کلسیم دریافت کنیم.
دکتر نوروزی گفت: بدین ترتیب میزان کلسیم دریافتی ما با مصرف شیر و پنیر به ۹ دهم گرم خواهد رسید، اما با توجه به اینکه مردم عادت به نوشیدن چای دارند این باعث میشود حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از جذب کلسیم در بدن کاهش یابد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین میگوید: همچنین استفاده سبزی و سالاد هم میزان جذب کلسیم را کاهش میدهد، اما نباید خوردن این دو را کنار گذاشت.
او افزود: بهتر است تا برای جبران این کاهش در وعده شام و یا سحر یک لیوان ماست خورده شود که در صورت استفاده، میزان دریافت کلسیم بدن به حدود یک گرم و سه دهم خواهد رسید.
انتهای پیام/ک