مریم رامشک عضو هئیت علمی دانشکده طب سنتی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ؛ در رابطه با مصرف موادغذایی مناسب در ماه مبارک رمضان گفت: به اعتقاد بسیاری از اطباء انواع بیماریها از غذاهای زیادی که از معده میگذرد و تحلیل نمیرود؛ سرچشمه میگیرد و تنها راه درمان روزه است، پس با رعایت رژیم صحیح و پرهیز از پرخوری بهترین و بیشترین سود را از روزه خود بهره ببریم.
او با اشاره به فواید روزه داری درماه مبارک رمضان افزود: دفع سموم تجمع یافته ازبدن، بهبود عملکرد کبد برای دفع مواد زائد، استراحت دستگاه گوارش در طی یک ماه، کم خوردن و کم آشامیدن برای حفظ تندرستی.
رامشک از مصرف مواد غذایی مناسب در زمان افطار گفت: بازکردن روزه باآب گرم، استفاده از خاکشیر، تخم شربتی درافراد سرد مزاج.
مصرف شربت سکنجبین درافراد گرم مزاج.
مصرف مواد قندی طبیعی مانند خرما وشربتهای طبیعی به همراه گلاب برای جلوگیری از افت قند خون بدن.
غذاهای ملین مانند حلیم وآش که حاوی نخود هستند (نخود به مدت ۲۴ ساعت خیسانده شود).
مصرف شیر برنج وفرنی.
عضو هئیت علمی دانشکده طب سنتی از موادغذایی مناسب برای وعده سحر نیز بیان کرد: مصرف شربت خاکشیر یاسکنجبین باخیار رنده شده برای حفظ آب بدن در زمان روزه داری.
مصرف آب میوههای طبیعی وشیر برای ازبین بردن حالت اسیدی خون.
استفاده از شربتهای گیاهی مانند شربت گل سرخ وبنفشه که به پاکسازی بدن کمک میکنند.
مصرف لیموترش به همراه آب برای جلوگیری از بوی بد دهان درطول روز.
او از پرهیزات غذایی درماه مبارک رمضان نیز افزود: افطار کردن با آب سرد، به دلیل ایجاد انقباض درمعده وترشح نامناسب شیره معده.
مصرف زیاد قندهای مانند شکر، زولبیا وبامیه که باعث افزایش ناگهانی قند خون وسردرد میشود.
مصرف غذاهای خشک مانند کوکو وکتلت.
مصرف غذاهای چرب و سرخ شده به دلیل تولید سودا و ایجاد خشکی دربدن.
مصرف نوشابه وآب میوههای صنعتی.
خوابیدن بامعده پر بعد از سحر و افطار به دلیل ایجاد سوی هاضمه ومشکلات گوارشی.
انتهای پیام /س