نمیتوان به هیچ زمانی به عنوان بهترین زمان برای قطع شیردهی اشاره کرد. زمان قطع شیردهی به میزان آمادگی شما و شیرخوار بستگی دارد و اینکه دلایل از شیر گرفتن چقدر اجباری است. ولی از ۲۱ ماهگی تا دوسالگی زمانی است که میتوان برای از شیر گرفتن کودک اقدام کرد، اما بهتر است تا دوسالگی شیردهی ادامه پیدا کند
زمان شیر گرفتن در قرآن:
در قرآن کریم در چند مورد به شیردهی اشاره شده است که سوره بقره مهمترین و واضحترین آیه در این باره است.
در بخشهایی از این آیه آمده است: «وَالْوَالِدَاتُ یرْضِعْنَ أَوْلَادَهُنَّ حَوْلَینِ کَامِلَینِ لِمَنْ أَرَادَ أَن یتِمَّ الرَّضَاعَةَ... فَإِنْ أَرَادَا فِصَالًا عَن تَرَاضٍ مِّنْهُمَا وَتَشَاوُرٍ فَلَا جُنَاحَ عَلَیهِمَا...»
«و مادران [باید]فرزندان خود را دو سال تمام شیر دهند. [این حکم]برای کسی است که بخواهد دوران شیرخوارگی را تکمیل کند... پس اگر [پدر و مادر]بخواهند با رضایت و صلاح دید یکدیگر، کودک را [زودتر]از شیر بازگیرند، گناهی بر آن دو نیست...»
در بخشی از سوره لقمان نیز که به انسان و زمان شیردهی اشاره میکند چنین بیان شده است: «.. وَفِصَالُهُ فِی عَامَینِ...» «.. و از شیر باز گرفتنش در دو سال است...»
در بخشی از سوره احقاف نیز چنین آمده است: «.. وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا...» «.. و باربرداشتن و از شیرگرفتن او ۳۰ ماه است...» که با در نظر گرفتن ۹ماه بارداری زمان شیردهی در این آیه ۲۱ماه بیان شده است.
بهترین فصل برای از شیر گرفتن نوزاد:
بهترین زمان برای از شیر گرفتن، دو فصل از سال بهار و پائیز است. اما در صورت بروز ضرورت با رعایت شرایطی در تابستان و زمستان هم میتوانید کودکتان را از شیر بگیرید؛ که در فصل گرما احتمال ایجاد بیماریهای اسهالی و در فصل سرما احتمال بروز سوءهضم وجود دارد.
فواید شیر مادر تا دو سالگی:
شیر مادر در سال دوم تولد مزایای زیادی برای کودک دارد از جمله:
- بهترین منبع تامین کننده پروتئین برای کودک است
- کودک کمتر مبتلا به بیماری می شود
- نیازهای عاطفی و روانی کودک را برطرف میکند
- موجب رشد و تکامل جسمی می شود
آیا بعد از دو سالگی نیز میتوان به کودک شیر داد؟
در بعضی کشورها حتی تا ۴ سالگی و بیشتر به کودک شیر میدهند، ولی بهترین زمان برای از شیرگرفتن کودک، ۲ سالگی است.
توصیههایی برای از شیر گرفتن راحت نوزاد:
- از شیر گرفتن نباید در زمان بیماری و استرس باشد.
- طول مدت شیر خوردن در هر بار را کوتاه کنید
- اگر در محل مخصوصی به کودک شیر می دادید دیگر از این محل استفاده نکنید تا کودک به یاد - شیر خوردن نیفتد و تقاضای شیرخوردن نکند.
- نگذارید کودک شما را بدون لباس ببیند و هوس شیر خوردن کند.
- اگر کودک شما عادت دارد که با شیر خوردن به خواب برود، سعی کنید او را با در گهواره گذاشتن یا روشهای دیگر بخوابانید؛ تا زمانی که شیر را از او میگیرید راه دومی برای خواباندن او وجود داشته باشد.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/