نمکی گفت: برآورد ما این است که در پاییز و زمستان شاهد هجمه نسبتاً سنگین همزمان کرونا و آنفلوآنزا باشیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی در نشست معاون اول رییس جمهور با معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت، اظهار داشت: در مدیریت کرونا با وجود مضایقی که در تحریم‌های ظالمانه و گرفتاری‌هایی که در انتقال تجهیزات از کشور‌های دنیا داشتیم، یک رکورد جدید در تاریخ افتخارات کشور ثبت شد که از یاد هیچ کس نخواهد رفت. شاید هر یکی دو قرن یکبار شاهد پاندمی در سطح جهان باشیم و تا زمانی که آمریکا و اروپا، گرفتار این ویروس نشده بودند، شاید کسی عمق حرکت عظیم مردم ایران را درک نمی‌کرد.

دریافتی از یک میلیارد یورو صندوق توسعه ملی نداشته ایم

او افزود: وقتی کشور‌هایی که با درآمد‌های سرانه چند ده برابری نسبت به ایران، به ویروس کرونا گرفتار شدند و سرمایه گذاری وسیعی برای مهار ویروس کرونا کردند را با ایران که از یک میلیون یورویی که مقام معظم رهبری موافقت کردند هنوز چیزی نصیب مان نشده، مقایسه می‌کنیم به ارزش کار ایران در مدیریت بیماری کرونا پی می‌بریم و همواره به همکاران و دوستان می‌گویم که همت والا، لطف الهی، دل‌های پر از مهربانی، دست‌های پر از همت و غیرت باعث شد که رکورد تاریخی را برای کشور، ثبت کنیم.

وزیر بهداشت یادآور شد: هر روز ابعاد جدیدی از این ویروس، شناخته می‌شود. تا چند روز پیش، ادعا می‌شد که کودکان علائم چندانی از بیماری ندارند و بدحال نمی‌شوند، اما انگلیس دیروز گزارش کرد که تعدادی از کودکان در این کشور با استفراغ شدید و التهابات شدید در بخش مراقبت‌های ویژه، بستری شده اند و به احتمال قوی، مربوط به کووید ۱۹ است؛ بنابراین هر روز افق‌های جدیدی در مورد این بیماری باز می‌شود و پیشنهاد ما این است که در حوزه تحقیقات، بودجه مناسبی در نظر گرفته شود.

راه اندازی برج دیده‌بانی بیماری‌ها

نمکی افزود: کاری که ما به دنبال آن هستیم، ایجاد CDC یا مرکز مراقبت و کنترل بیماری‌ها است که تا امروز در کشور چنین ساختاری وجود نداشته، اما برج دیده بانی برای بیماری‌ها در کشور نداریم و به شدت به دنبال ایجاد این مرکز هستیم که در آن هم تحقیقات در مورد بیماری‌های واگیر و غیرواگیر انجام شود و هم اینکه تیم‌های مراقبتی به محض روشن شدن شعله آتش بیماری بتوانند آن را خاموش کنند.

وی تاکید کرد: طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، بار سنگین بر روی بیمارستان‌ها را برداشت. درست است که در طرح تحول نظام سلامت تخت‌های بیمارستانی فراوانی ایجاد کردیم، اما تعداد تخت بیمارستانی در ایران به ازای هر هزار نفر جمعیت، ۱.۶ است در حالیکه این شاخص در فرانسه ۷.۷ و در بدترین شرایط در کشور‌های اروپایی ۵ تا ۷ برابر ما تخت بیمارستانی و ۳ تا ۴ برابر ما پرستار و نیروی کمکی به ازای هر تخت بیمارستانی دارند، اما آنچه به کمک ما آمد، اجرای این طرح بود.

رمزگشایی ابعاد پنهان کرونا نیازمند بودجه قابل توجه

وزیر بهداشت گفت: ویروس کرونا هنوز برای جهان ناشناخته است و ابعاد پنهان زیادی دارد که رمزگشایی از هر بخش آن نیازمند تحقیقات گسترده است و کشور باید برای این کار، بودجه قابل توجهی اختصاص دهد. هر قدر بتوانیم از این ویروس رمزگشایی کنیم و رفتارهای آن را شناسایی کنیم، در مقابله با آن موفق تر خواهیم بود.

نمکی افزود: طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا فقط در ایران اجرا شد آن هم به واسطه تجاربی که از طرح بسیج ملی کنترل فشارخون داشتیم و بستر اصلی اجرای این طرح نیز پرونده الکترونیک سلامت بود که سال گذشته در وزارت بهداشت ایجاد شد. ریل اصلی کار ما، پرونده الکترونیک سلامت بود. در این طرح شاهد کاهش قابل توجه مرگ و میر‌های کووید ۱۹ در کشور بودیم و بار بیمارستان‌ها کاهش یافت.  

وزیر بهداشت، شناسایی در مراحل اولیه بیماری، ایزوله و جدا کردن افراد مبتلا از سایرین و شکستن زنجیره انتقال کرونا را از اهداف طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا دانست و گفت: در کشور ۱۲۰۰ مرکز ۱۶ ساعته سرپایی برای پذیرش افراد مشکوک و تشخیص بیماری در مراحل اولیه با حدود ۴۰۰ هزار نیروی انسانی ایجاد شد و به طور مداوم با مردم در ارتباط بودند و در این طرح، حدود ۹۰۰ هزار نفری که به این مراکز دعوت شدند، ۹ هزار نفر معادل یک درصد به بیمارستان‌ها ارجاع شدند و فقط ۰.۶۷ درصد از آن‌ها بستری شدند.  

وی تاکید کرد: در همه کشور‌های دنیا، اقتصاد به حمایت از سلامت می‌آید و به وزیر بهداشت می‌گویند که بخش‌های اقتصادی پشتیبان شما ست، اما در ایران، وزارت بهداشت از اقتصاد حمایت کرد. همه جای دنیا، اقتصاد خانوار دیرتر از اقتصاد کلان آسیب می‌بیند، اما در ایران، اولین جایی که آسیب می‌بیند، اقتصاد خانوار و کسبه و مشاغل مختلف است.

برای وزیر بهداشت بهترین حالت، تعطیلی مشاغل است

نمکی گفت: برای وزیر بهداشت بهترین حالت، تعطیلی مشاغل است، اما در کشور ما ۷۰ نفر به صورت شبانه روزی برای مشاغل مختلف، پروتکل بهداشتی تهیه کردند و این طرح، برای اولین بار در دنیا اتفاق افتاد که مشاغل به کم خطر، با خطر متوسط و پرخطر تقسیم شدند و برای همه آنها، پروتکل‌های بهداشتی تهیه و تدوین شد.

وزیر بهداشت اظهار داشت: در مدت شیوع کرونا در کشور، هیچ بیماری معطل تخت بیمارستانی و پزشک نبود و هیچ اولویت سن، گروه و یا جنسیتی برای بیماران قائل نشدیم در این مدت، زن و مرد ۱۰۸ و ۹۲ ساله در بیمارستان‌ها بهبودی یافتند و ترخیص شدند و از طرفی بیماران غیرکرونایی نیز پشت درب بیمارستان‌ها نماندند.  

همزمانی کووید ۱۹ و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان

نمکی خاطرنشان کرد: کرونا، ویروسی نیست که بتوانیم در مورد آینده آن قضاوت کنیم. برآورد ما و همکاران مان این است که در پاییز و زمستان شاهد هجمه نسبتا سنگین همزمان کووید ۱۹ و آنفلوآنزا باشیم و باید برای آن زمان خودمان را به شدت آماده کنیم. سال گذشته ۳۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر وارد کردیم.  

وزیر بهداشت در پایان تاکید کرد: برای امسال نیازمند ذخیره استراتژیک واکسن آنفلوآنزا، دارو، تجهیزات پزشکی، بیمارستان‌های آماده و تقویت نیروی انسانی هستیم. باید ذخیره کافی از لوازم حفاظت فردی برای پرسنل وزارت بهداشت در انبار‌ها داشته باشیم و در مورد استخدام نیروی پرستاری و نیروی بهداشتی باید توجه ویژه‌ای از سوی دولت شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
با سلام جناب نمکی از زحمات شما و همکاران وزرارت بهداشت قدر دانی می شود امید وارم همانگونه که برای مهار بیماری کرونا زحمت می کشید برای کمبود دارو های بخصوص سرطانی هم تلاش فرمایید
در پاییز قبل از شیوع آنفلوانزا خوشبختانه واکسن آن موجود بوده و بهترین زمان تزریق آن نیمه دوم شهریور تا اواسط مهر است و به امید خدا و رعایت مردم خوب کشورمان انشاا...شیوع بیماری کرونا فروکش می کند 'باید خوشبین بود و لیوانی که در آن تا نصفه آب دارد باید گفت : نیمه پر است نه نیمه خالی
با آرزوی قبولی طاعات تمامی مسلمین ،،، آمین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
منقرض نشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
فکری به حال مدارس ودانشگاهها هم کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
فقط در هنگام واردات مراقب باشید واکسن آلوده به ما ندهند این امریکای جنایت کار معلوم نیست چه خوابی برایمان دیده باشد!!!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۰۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
انشا الله سعی شود که از مرگ اینهمه عزیز جلو گیری شود خدا قوت عزیزان کادر درمان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
بهترین وزبر دولت روحانی، همین نمکی ست...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
انشالله تا اون موقع تو عوض شدي و جلالي اومده و كرونا رو ريشه كن ميكنه اونم بدون تعطيل كردن مملكت
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
علی
۱۸:۴۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
والا بعید میدونم کاره خاصی صورت گرفته باشه هر کشوری که قرنطینه کرد بیش از یک ماه قرتطینه بود ما از ۲۹ اسفند تا ۲۰ فروردین یعنی تو اوج ویروس مردم بیرون بودند،بعد هم ما موندیم تا اونور یه چیزی کشف کنه ما هم استفاده کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ترغيب كار
۱۷:۵۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
نه تنها براى وزير بهداشت براى ملت و مردم هم بهترين حالت تعطيل مشاغل است ولى براى رييس جمهور "" نه. "
اقاى رييس جمهور در اخرين سال رياست جمهورى است. رييس جمهور اينده ( اگر كرونا اجازه بدهد ) خواهد گفت يك شبه نمى توانيم اشتباهات گذشته را اصلاح و جبران كنيم ٨ سال فرصت لآزم است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
لطفاً یه فکر اساسی برا زباله گردا بشه
حداقل مردم زباله هاشون را با اسپری وایتکس رقیق شده خوب ضدعفونی کنن حتی احتمال سرایت ویروس به سگ و گربه های ولگرد نیز هست
ویا جداسازی را که باید از مبداً انجام بشه خانواده ها انجام بدن تا لااقل چنین بنده های خدائی خودشون و بقیه را بیمار نکنن
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۷:۱۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
درود و خداقوت بر تمامی مدافعان سلامت ، پس بی زحمت از همین امروز فکر اول مهر 99 باشید و تدابیر خردمندانه بی اندیشید و مدیریت یحران و شرایط اضطراری و وضعیت قرمز با ریسک بالای خطر شیوع و تلفات جانی بالا اعلام و کنترل کنید جان مردم و فرزندان مردم را به بازی و شوخی نگیرید و مدارس و دانشگاه ها رو هم تعطیل اعلام کنید تا با روش آموزش تلویزبونی و اینترنتی اپلیکشن شاد و گروه های نمایندگان کلاسهای دانش آموزی و معلمین از طریق واتساپ مثل الان که در حال اجرا است سال تحصیلی جدید رو آغاز کنند در خانه ها در مهر ماه 99 و تا پایان سال تحصیلی 99 انشاءالله ادامه داشته باشد این طرح خوب خردمندانه و ایمن با مدد الهی و همکاری و همدلی همه مردم و دستگاهای دولتی و خصوصی بر این ویروسهای منحوس کرونا و آنفوانزا پیروز شویم با رعایت تمامی موارد ایمنی بهداشتی و حد فاصله گذاری در اماکن عمومی . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
لطفا پرستارها را رسمی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
آقای وزیر وضع بیمارستانها در زنجان افتضاخ است افراد بی انگیزه وبی سواد مدیریت وتصمیم گیری علوم پزشکی رو به عهده گرفتن و جنایتهایی رو مرتکب شدن که قابل توصیف نیست . به خاطر ندانم کاری مدیران پرستاری صد ها نفر آلوده وبیمار وناقل ویروس شدن . هیچ پروتکل بهداشتی وجود نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
این حرف شما جای تعجب زیادی داره چون هیچ کس دوست نداره بیمار بشه اون وقت پرستارها که خودشان با مریض سر و کار دارند مگر از جان خود سیر شده اند که پروتکل ها را رعایت نکنند؟؟؟
اصلا با عقل جور در نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل
۱۰:۲۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
پس چطوری آمار مبتلایان روزانه زنجان تک رقمی است
پس چرا نماینده سازمان بهداشت بخاطر جدا سازی بیماران کرونایی به زنجان اومد
پس چرا زنجان قبل از بوشهر آخرین استانی بود که کرونا به آن وارد شد
پس چرا آمار مبتلایان کل زنجان هنوز به هزار نفر نرسیده است
خواهش می کنم با این حرف ها بی مفهوم سعی در خودنمایی نکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
بزرگترین کارخانه تولید ماسک غرب آسیا با تولید چهار ملیون ماسک در روز را به ظرفیت ده برابری برسانید تا امنیت خود و اطرافمان را بالا ببریم زیرا که همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده و هست .
آخرین اخبار