به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،حمیده کدیی رییس گروه موزهها و اموال ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: این آثار که بیشتر سفالی و شاخص شامل خمره، کوزه و لیوان هستند پرونده این آثار در سال ۹۸ آماده و امسال به ثبت رسیدند.
وی گفت: چندین دوره حفاری در اسپیدژ بزمان صورت گرفته که اشیا از نظر شکل و ظاهری با هم تفاوت دارند اما تقریبا در نقوش و شکل شبیه هستند.
رییس گروه موزهها و اموال ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: ظروف شاخص شامل ظرف مکعبی، لیوان، پیاله آجری، پیاله نخودی رنگهای سفال و کاسه خاکستری اسپیدژ است.
وی بیان کرد: در شهر سوخته نیز پیاله آجری، جام پایه دار سفالی و خمره نخودی تعداد مختلف وجود دارند اما شماره ثبتی آنها با یکدیگر فرق دارد.
کدیی ادامه داد: در شهر سوخته که مربوط به پیش از تاریخ است اکثر سفالها توسط بانوان ساخته میشده و در اسپیدژ نیز با دارا بودن سفال اما از نظر رنگ و نقوش متفاوت هستند.
وی گفت: یکی از بزرگترین محوطهها و تمدنهای باقی مانده دوران باستان و یکی از نمادهای مهم شهرنشینی در سیستان شهر سوخته است و بسیاری از ظروف سفالی به دست آمده از این منطقه با نقوش گیاهی تزیین شدهاند.
رییس گروه موزهها و اموال ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: گورستان اسپیدژ نیز با پنج هزار سال قدمت و مربوط به دوران پیش از تاریخ است که از جمله یافتههای مهم بدست آمده میتوان به سفالهای خاکستری و قرمز اشاره کرد.
انتهای پیام/ع