به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، استان فارس با دارا بودن بیش از ۱۰ میلیون هکتار عرصه جنگلی و مرتعی، بیشترین وسعت عرصههای جنگلی کشور را به خود اختصاص داده است.
استان فارس بیشترین سهم را در عرصههای جنگلی کشور را دارد اما حداقل امکانات برای اطفای حریق را ندارد.
در چند سال گذشته وقوع چندین مورد آتش سوزی گسترده خسارات جبران ناپذیری را به عرصههای منابع طبیعی استان وارد کرد.
چندی قبل بود که یک آتش سوزی گسترده در تنگ خرسی پاسارگاد به وقوع پیوست که طی آن تنها زیستگاه خرس قهوهای در آتش سوخت.
در این آتش سوزی که چند روز به طول انجامید بیش از هر چیز ناتوانی فارس در امکانات اطفای حریق به چشم میخورد. در آن زمان تنها بالگرد اطفای حریق فارس زمین گیر شد و تعداد قابل توجهی از گونههای جانوری از جمله پرندگان، لاک پشتها و پوششهای گیاهی در آتش سوختند.
در این سالها آتش سوزیهای متعددی در استان به وقوع پیوسته که از دیگر نمونههای این آتش سوزی میتوان به منطقه کوهمره سرخی نیز اشاره کرد که در تمام این حوادث ضعف امکانات در استان به چشم میخورد.
با توجه به بارشهای پارسال و امسال استان فارس این نگرانی وجود دارد که به دلیل شرایط خاص پوششهای گیاهی امکان افزایش آتش سوزی وجود دارد.
بر این اساس کارشناسان امر نسبت به این موضوع در حالی هشدار داده اند که فارس همچنان با کمبود امکانات اطفای حریق دست و پنجه نرم میکند و از داشتن حداقلها برای خاموش کردن آتش در عرصههای جنگلی استان با مشکل روبه رو است.
رحیم آزادی مدیر کل مدیریت بحران استانداری فارس در رابطه با اقدامات این مدیریت برای پیشگیری از آتش سوزی در عرصههای جنگلی فارس گفت: در چند روز گذشته دستورالعملی از سوی ستاد بحران استانداری فارس تهیه و به تمامی دستگاههای عضو ستاد بحران از جمله منابع طبیعی، محیط زیست و فرمانداریها ابلاغ شده است.
او، بیان کرد: بر اساس این دستور العمل از این دستگاهها خواسته شده که راهها دسترسی به مناطق را برای آتش سوزی احتمالی شناسایی کرده و امکانات لازم را آماده کنند.
آزادی، با اشاره به اینکه اعتباری نیز برای خرید تجهیزات اطفای حریق از سوی ستاد بحران نیز تخصیص یافته، تصریح کرد: در این راستا از فرمانداریها و سایر دستگاههای ذی ربط در این حوزه خواسته شده که گروههای مردم نهاد را شناسایی کنند تا در صورت وقوع آتش سوزی برای اطفای حریق در حوزه انسانی با مشکل روبه رو نباشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس در پاسخ به این سوال مهر مبنی بر اینکه آیا بالگرد اطفای حریق نیز پیش بینی شده، ادامه داد: برای تامین بالگرد به اعتبار نیازمندیم که تاکنون تامین نشده است.
او، افزود: سازمان مدیریت بحران در مرکز با برنامه و بودجه و سازمان جنگلها در حال برنامه ریزی برای انعقاد تفاهم نامه ای به منظور تامین بالگرد است که در صورت تحقق این امر استان فارس نیز به بالگرد اطفای حریق مجهز میشود.
شهرام منتصری مدیر کل منابع طبیعی استان فارس اضافه کرد: با توجه با بارشهای چند مدت گذشته در استان فارس وضعیت پوشش گیاهی انبوهتر از سالهای گذشته است و از این رو نگرانیهایی پیرامون احتمال افزایش آتش سوزی در عرصهها وجود دارد.
او، اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه اعتبارات سال ۹۹ هنوز ابلاغ نشده نمیتوان گفت که چه میزان اعتبار برای مقابله با آتش سوزی در سطح استان در نظر گرفته شده است اما به طور حتم اعتباراتی برای انجام این کار تخصیص مییابد که منتظر اعلام ستاد بحران هستیم.
منتصری با اشاره به اینکه از اسفند ماه پارسال هماهنگیهای لازم برای آمادگی با آتش سوزی در عرصههای جنگلی انجام شده، تاکید کرد: در این راستا جلساتی با مردم محلی، فرمانداران و بخشداران برگزار شده و پیرامون پیشگیری و مقابله نیز موضوعاتی مطرح شده است.
مدیر کل منابع طبیعی استان فارس گفت: علاوه بر این طی چند مدت اخیر نقشه مناطق مستعد آتش سوزی درسطح استان تهیه و نقاط بحرانی در شهرستان ها نیز مشخص شده است که به شهرستان هایی که در نزدیکی مناطق مستعد آتش سوزی هستند نیز هماهنگی لازم انجام شده تا در صورت آتش سوزی به کمک این مناطق بیایند.
او، بیان کرد: افزایش قرقبان، خرید امکانات اولیه و مهار آتش سوزی از دیگر اقدامات انجام شده است.
منتصری در رابطه با هفت شهرستان تازه تاسیس فارس نیز تصریح کرد: در این راستا برای سه شهرستان که از مناطق بحرانی هستند از جمله بیضا و کوه چنار نیز هماهنگیهای لازم انجام شده تا در صورت آتش سوزی احتمالی با مشکل روبه رو نشویم.
مدیرکل منابع طبیعی استان فارس پیرامون بالگرد اطفای حریق ادامه داد: تاکنون این امر محقق نشده اما ستاد بحران پیگیر تامین بالگرد است و با شرکت هلکوپتری کشور نیز جلساتی برگزار شده است.
منبع: مهر
انتهای پیام/ت