به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، محسن نعمتی متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق تحقیقات علمی در دنیا با الگوهای روزه داری اسلامی در
ماه مبارک رمضان باعث افزایش عوامل ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنی میشود و مجموعه این تحقیقات تاثیر منفی بر روزه ندارد.
او افزود: بچهها درصد ماهیچه بیشتری دارند نسبت به چربی، خود این ماهیچه یعنی ذخیره آب بیشتری دارند و کمک میکند به آنها که در طول روز نیاز خود را تامین کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: مهمترین عاملی که بچهها را تشویق به روزه داری میکند تاثیر همسالان و محیط مناسب است .
نعمتی بیان کرد: فرد روزه اولی، بین افطار تا سحر میان وعده میخورند و قند لازم یعنی گلیکوژن را در بدن ذخیره میکنند و بعد از سحر از این قند استفاده می شود که تا ظهر و گاها بعدظهر نیاز بدن با آن رفع می شود و پس از آن، بدن آماده قند سازی میشود.
او تصریح کرد: در حقیقت روزه داری عامل محرک هورمون رشد درفرزندان است. زیرا بدن برای ساخت قند نیاز به محرک دارد و این محرک هورمون رشد است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: نگرانی که والدین دارند و میپرسند آیا درماه رمضان روزه بر روند رشدی روزه اولیها تاثیر منفی میگذارد؟ جواب منفی است طبق تحقیقات دانشمندان غدد شناسی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد که بر روی دختران ۹ ساله از کمیته امداد (که ممکن است دسترسی به غذا برایشان کمتر باشد) انجام شد، نشان داد روزه نه تنها تاثیر منفی بر بدن ندارد که تاثیر مثبتی بر هورمون رشد دارد، زیرا هیچ یک از هورمون رشد شان کم نشد.
نعمتی بیان کرد: تعداد زیادی از روزه اولیها ، اضافه وزن و چاقی دارند، ماه رمضان فرصتی است تا به تغذیه صحیح و رژیم غذایی مناسب برسند،کودکان چاق بر طبق عادات غذایی غلط دائما در حال خوردن میباشند که در ماه مبارک رمضان، میتوانند این عادات را حذف کنند.
او تصریح کرد: گرسنگی عاملی بر تحریک قدی فرزندان میشود و این نکته مثبتی است که نباید والدین با دلسوزیهای بیجا، فرزندان خود را از آن محروم کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: نیازهای بدن از گروههای غذایی مختلفی تامین میشود بنابراین اگر فرزندان یک غذا یک میوه را دوست نداشتند نگران نباشید، میتوان از گروههای غذایی دیگر جایگزین کنید.
نعمتی بیان کرد: معمولا فرزندان دوست دارند افطار خود را با خوراکیهای شیرین میل کنند غذاهای شیرین و قند بالا در افطار کمک میکند تا قند مغز تامین شود خوردن خرما باشیر ولرم، شربت عسل، شیر عسل خرما را بخورند.
غذاهایی را در افطار در اولویت قرار دهید که جذب بهتری داشته باشند و قند خون را سریعتر بالاببرند.
او افزود: شیر برنج. فرنی. شیر عسل. خرما، غذاهای خوبی است که در وعده افطار میل شود تا قند خون را در فرد بالا ببرند. مصرف انواع کیک و عسل نباید به شکل غالب باشند به طوریکه جای
میوه و سبزیجات را بگیرند نگرانی در مورد روزه داران بیشتر به این شکل است که دسر و کیک و شیرینی جات، جایگزین مصرف سبزی و میوه میشوند که این باعث تشنگی میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: شیر نمایه قندی پایین دارد و به صورت آهسته آهسته آزاد میشود و باعث میشود احساس گرسنگی کمتری داشته باشند.توصیه میشود در وعده سحر، یک غذای کامل را داشته باشید غذای کامل ترکیبی از کربوهیدات مانند نان و برنج و برنج و پروتئین مانند شیر تخم مرغ و گوشت و حبوبات است.
نعمتی بیان کرد: بین افطار و سحر فرصت بارگیری خوبی برای مایعات است تا در طول روز دچارتشنگی نشوند میوههایی مانند هندوانه و خیار و گوجه بین افطار و سحرکه بخش اعظم آنها را آب تشکیل میدهد ذخیره در بدن میشود تا در طول روز به کمک فرد روزه دار بیایند؛ و همچنین توصیه میشود درسحری از پرتغال و سیب که احتمال ذخیره آب را دارند استفاده شود.
او افزود: والدین هیچ نگرانیای برای روزه اولیها نداشته باشید بچهها یا اضافه وزن دارندو چاق هستند که ماه مبارک رمضان کمک میکند به وزن ایده آل خود برسند.یا بچهها وزن طبیعی دارند که روزه باعث
تحریک هورمون رشد در آنها میشود، و اگر کم وزن هستند و اختلال وزنی دارند که روزه بر آنها واجب نیست.
انتهای پیام//ف.غ