تغییر در الگوی تغذیه در ماه رمضان، می‌تواند بر سیستم ایمنی افراد تاثیر مثبت گذاشته و در پیشگیری از کرونا مفید واقع شود.

 محسن نعمتی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: برخلاف باور عامه، روزه داری می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین هورمون رشد کمک کند.وقتی سیستم ایمنی بدن تقویت شود کرونا نمی تواند دوام بیاورد .
 
او افزود: آگاهی از اثر تغییرات رژیمی بر فعالیت سیستم ایمنی می‌تواند در حفظ و حتی ارتقای عملکرد ایمنی بدن در ماه مضان مفید باشد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه دارد: کمبود بیشتر مواد غذایی عوارض نامطلوبی روی سیستم دفاعی بدن دارد و مهم‌ترین اثر سوء تغذیه روی سیستم ایمنی، کاهش مقاومت در برابر انواع مختلف عفونت‌ها است که در صورت کاهش شدید کالری دریافتی، میزان فعالیت سیستم ایمنی نیز کاهش می‌یابد.
اگر می خواهید از شر کرونا خلاص شوید روزه بگیرید
نعمتی بیان کرد:کاهش متوسط دریافت غذا، فعالیت گلبول‌های سفید در بدن را افزایش می‌دهد، با افزایش سن، فعالیت سیستم ایمنی بدن کاهش می‌یابد، اما کاهش متوسط مصرف مواد غذایی می‌تواند باعث بهتر شدن فعالیت سیستم ایمنی شود.

او اظهارکرد:کاهش متوسط مصرف غذا باعث افزایش قدرت دفاعی سلول‌های روده و کاهش درد و التهاب در برابر ورود مواد آلوده و بیماری زا می‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کاهش متوسط کالری دریافتی، کاهش مصرف سیگار و دخانیات، پرهیز از مصرف زیاد غذا‌های سرخ شده و غذا‌های مانده یا چندبار گرم شده، راهکار‌های موثری در بهبود فعالیت سیستم ایمنی افراد است.
 
نعمتی افزود: همان طور که بدن پرندگان طوری طراحی شده است که می توانند پرواز کنند و یا ماهی ها در آب شنا کنند؛ بدن انسان طوری طراحی شده است که می تواند به راحتی روزه بگیرد البته باید اصول تغذیه ای رعایت شود.
 
او اظهار کرد: ترکیب کربوهیدرات ها و پروتئین ها در وعده سحر از گرسنگی می کاهد و خوردن میوه های آب دار همچون هندوانه و گوجه و خیاردر فاصله ی افطار تا سحر  از تشنگی فرد روزه دار کم می کند.
 
انتهای پیام//ف.غ

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.