به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به وخامت شرایط صنایع نفت آمریکا و تعطیلی پالایشگاهها نوشت: همین چند ماه پیش بود که مقامات صنایع نفت آمریکا پیروزمندانه از استقلال در بخش انرژی حرف میزدند و این که آمریکا برای نخستین بار در طول دهههای اخیر، به بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان تبدیل شده است. ولی این شادمانی هماکنون و در شرایطی که شیوع ویروس کرونا اقتصاد را به زانو در آورده و تقاضای بنزین و گازوئیل و سوخت جت را نابود کرده است، جای خود را به یأس و نومیدی داده است.
در این مطلب آمده است: صنعت نفت فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته است، اما هرگز بهای نفت تا این حد سقوط نکرده بود که به زیر صفر رود تا برخی از تجار ناچار شوند به بقیه پول بدهند تا بیایند این نفت خام را از آنها بگیرند.
در میدلند تگزاس، کانون رونق نفت شِیل در طول یک دهه گذشته، کسب و کار شرکتهای نفتی از رونق افتاده و مدیران در شرایط دورکاری و از خانه در حال رایزنی با همکاران خود هستند تا ببینند چگونه با سرعت هرچه بیشتر تولید را متوقف و کارگران را اخراج کنند. غولهای نفتی مانند اکسان موبیل بودجه اکتشاف و تولید ۲۰۲۰ خود را تا یک سوم کاهش دادهاند و این تصمیم مربوط به پیش از سقوط شدید بهای نفت در ابتدای این هفته بود.
نیویورک تایمز افزود: انتظار میرود بسیاری از شرکتهای کوچکتر نفتی با اعلام ورشکستگی، خواستار بهرهمندی از حمایتهای مالی در این بخش شوند و این در حالی است که شرکتهای تولیدی بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ حدود ۸۶ میلیارد دلار بدهی بالا آوردهاند.
بن لاکاک، رئیس بخش تجارت نفت شرکت ترافیگورا از صادرکنندگان بزرگ نفت خام آمریکا، گفت: ما نگران این هستیم که بینظمی کنونی در بازار پیامدهای مهلکی برای صنایع نفت داشته باشد. در کوتاهمدت، تخصیص کمکهای دولتی بسیار ضروری به نظر میرسد، زیرا سطح قیمتها در شرایط کنونی برای تولیدکنندگان آمریکایی قابل تحمل نیست.
تا یک دهه پیش، کاهش قیمت نفت به تقویت اقتصاد آمریکا کمک میکرد، زیرا موجب کاهش هزینه انرژی میشد. ولی صنایع نفتی به قدری بزرگ و مهم شدهاند که مستقیم و غیرمستقیم برای حدود ده میلیون تن اشتغالزایی میکنند. بروز مشکل برای صنعت نفت ضربهای بزرگ به بسیاری از شرکتهای مرتبط با آن وارد خواهد کرد. مثلاً تولیدکنندگان تجهیزات مورد استفاده در این صنعت، از جمله شرکتهای فولاد، بانکها و مؤسسات مالی که وام در اختیار این صنعت قرار میدهند، متضرر خواهند شد.
این روزنامه آمریکایی در ادامه این مطلب نوشت: ترامپ اعلام کرد آماده است به شرکتهای نفت و گاز کمک کند، اما سیاستهای وی تاثیر چندانی بر این امر نخواهد داشت. صنایع نفتی جهان در حال تولید نفت مازاد بر تقاضای جهانی هستند، یعنی بالغ بر ۳۰ میلیون بشکه در روز. حتی اگر دولت فدرال خرید نفت برای ذخایر خود را سریعاً آغاز کند، تنها میتواند روزانه نیم میلیون بشکه (کمتر از دو درصد تولید مازاد جهانی) را جذب کند.
بزرگترین خدمت ترامپ به صنایع نفتی، کمک به انعقاد توافق میان عربستان سعودی، روسیه و دیگر تولیدکنندگان در ۱۲ آوریل برای کاهش روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز از سطح تولید بوده است، اما بهای نفت حتی پس از اعلام این توافق، به شدت کاهش یافت. این توافق کمک چندانی به بهبود اوضاع نکرد، زیرا تا اول ماه مه اجرایی نمیشود.
شرکت حفاری لاتشاو فعال در تگزاس و اوکلاهما حدود ۳۰۰ تن از ۵۰۰ کارمند خود را طی شش هفته گذشته اخراج کرده و در حال حاضر تنها شش چاه حفاری از ۴۱ چاه آن فعال است. با این همه، ترنت لاتشاو رئیس این شرکت میگوید اطمینان دارد صنعت نفت پس از نابودی ویروس کرونا به وضع پیشینِ خود باز خواهد گشت.
انتهای پیام/