به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رب فلفل یا همان سس فلفل، نوعی چاشنی خوشرنگ است که علاوه بر رنگ دادن به غذا باعث خوشعطر و خوشطعم شدن آن میشود. این رب خوشمزه ترکیبی از فلفل قرمز تند ریز و درشت و فلفل دلمهای قرمز با نمک، شکر و سرکه بوده و رایحه سیر در آن کاملا محسوس است. این چاشنی در کنار انواع ساندویچ سرد و یا انواع کتلتها مانند کتلت سیب زمینی نیز طعم بسیار لذیذی را به ارمغان میآورد. در این مطلب با طرز تهیه این چاشنی جذاب با ما همراه باشید.
مواد لازم
فلفل قرمز تند درشت ۱ کیلوگرم
فلفل قرمز تند ریز ۳ عدد
فلفل دلمهای قرمز ۲-۳ عدد
شکر ۵ قاشق غذاخوری
نمک ۲ قاشق چایخوری
سرکه قرمز ۵ قاشق غذاخوری
سرکه سفید یا سرکه سیب ۵ قاشق غذاخوری
پودر پاپریکای دودی ۱ قاشق چایخوری
دستور تهیه
ابتدا فلفلها را شسته و اجازه دهید کاملا خشک شوند، سپس سر فلفلها را جدا کرده، از وسط برش بزنید و دانههای وسط آنها را خارج کنید.
فلفلها را خرد کرده و در قابلمهای بریزید.
حدود ۱ لیتر آب به قابلمه اضافه کنید؛ بهطوری که تا ۲/۳ حجم قابلمه را پر کند، سپس در قابلمه را ببندید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
پس از اینکه آب موجود در قابلمه به جوش آمد، در قابلمه را برداشته و فلفلها را زیر و رو کنید تا فلفلهای رویی در آب جوش قرار گرفته و همه فلفلها به یک اندازه حرارت ببینند، سپس مجددا در قابلمه را ببندید.
اجازه دهید فلفلها به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشند تا کاملا نرم شوند، سپس حرارت را خاموش کنید.
یک صافی روی لبه ظرفی قرار دهید و فلفلهای پخته را در صافی بریزید تا آب آن کاملا خارج شود، سپس آب خارج شده از صافی را دور بریزید تا تلخی فلفلها گرفته شود.
اجازه دهید فلفلها کمی خنک شوند، سپس آنها را همراه با سیر پوست گرفته در غذاساز بریزید تا به شکل پوره درآیند.
صافی را روی دهانه قابلمه قرار دهید و پوره فلفل را در آن بریزید.
با پشت قاشق پوره فلفل را فشار دهید تا گوشت فلفل از صافی عبور کند و پوست آن گرفته شود.
شکر، نمک، سرکه قرمز، سرکه سفید و پودر پاپریکای دودی را به قابلمه اضافه کنید، هم بزنید و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید.
رب را مرتب با قاشق هم بزنید و مراقب باشید ته نگیرد.
پس از حدود یک دقیقه، رب به جوش میآید و شروع به حباب زدن میکند، در این هنگام در قابلمه را بسته و حرارت را خیلی ملایم کنید.
صبر کنید تا آب رب کاملا تبخیر شود و به غلظت برسد.
گاهی در قابلمه را برداشته و دیوارههای قابلمه را با قاشق تمیز کنید، زیرا رب موجود در دیوارههای قابلمه در اثر حرارت میسوزد و تیره میشود، در این صورت رنگ و طعم رب تغییر میکند.
برای جلوگیری از ته گرفتن رب، حرارت را خیلی ملایم کنید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید.
رب را بچشید و در صورت لزوم به آن نمک، شکر یا سرکه اضافه کنید تا طعم آن با ذائقه شما سازگار شود.
وقتی رب به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید در دمای محیط کاملا خنک شود.
رب را در بطریهای شیشهای تمیز و استریل ریخته، شیشهها را تکان دهید تا هوای موجود در آنها کاملا خارج شود، سپس در شیشهها را محکم بسته و در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم
حرارت مناسب باعث خوشرنگ شدن رب فلفل میشود، بنابراین دقت کنید حرارت خیلی زیاد نباشد تا رب ته نگیرد و تیره نشود.
افزودن ادویههای نامناسب و نامرغوب باعث تیرگی رب میشود.
هنگام تهیه این رب حتما از دستکش استفاده کنید، زیرا تندی فلفل باعث سوختن پوست دست میشود.
زمانی رب خوشمزه فلفل آماده است و باید حرارت خاموش شود که اگر با قاشق روی رب شیاری ایجاد کند، پر شدن شیار مدت زمانی طول بکشد.
سخن آخر
رب فلفل رنگی شبیه رب گوجه فرنگی داشته و عطر و طعم بینظیری دارد که باعث شده یکی از سسهای منحصر به فرد برای مزه دار کردن غذا محسوب شود. هرچند تهیه این رب کمی زمانبر است، اما ارزش وقت گذاشتن دارد و میتوان از آن در کنار فستفودهایی مانند سمبوسه و مرغ سوخاری کنتاکی استفاده کرد. امیدواریم این رب خوشمزه را درست کنید و از مصرف آن در کنار انواع غذا لذت ببرید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/