به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، در صفحه اینستاگرامی خود نموداری از تاثیرات مختلف بحران شیوع کرونا بر اعتقادات مذهبی مردم منتشر کرد و نوشت:
"پدیدههای ثابت دارای تاثیرات مختلف بر گروههای متفاوت مردم است. تاثیر بحران شیوع کرونا بر اعتقادات مذهبی مردم بسیار قالب توجه است.
ایسپا در نظرسنجی جدید خود در مورد رابطه کرونا و اعتقادات مذهبی پرداخته است.
برایم این تنوع نگاه و تنوع برداشت از یک پدیده جالب است. کرونا برای برخی یادآوری خداست و برای دیگری بیاعتباری توانمندی دین در برابر علم! به عبارت دیگر ما پیش از رویدادها تصمیم خود را برای برداشت از آن موضوع گویی گرفتهایم.
همچنین دادهها نشان میدهد که بیشتر مردم برایشان اهمیت دین و خدا بیشتر شده است، و این یعنی هر پدیده آشکارکننده ناتوانی بشر، تمایلهای دیندارانه را بیشتر تقویت میکند.
۴۸.۴ درصد پاسخگویان اظهار داشتهاند در این ایام که کرونا شیوع پیدا کرده اهمیت دین و خداوند برای آنها نسبت به قبل تغییری نکرده است. ۴۷ درصد مردم گفته اند در ایام کرونا، اهمیت دین و خداوند برای آنها نسبت به قبل بیشتر شده است. فقط ۳.۵ درصد گفته اند این اهمیت نسبت به گذشته کمتر شده است. ۱.۱ هم به این سوال پاسخ ندادند.
یافتههای مقایسهای نشان میدهد، تفاوت معناداری بین متغیرهای زمینهای و میزان تغییر اهمیت دین و خدا در دوران کرونا وجود دارد. یعنی میزان بیشتر شدن اهمیت دین و خدا در دوران کرونا برای زنان در مقایسه با مردان بیشتر است. بیشتر شدن اهمیت دین و خدا نسبت به قبل در میان افراد بالای ۵۰ سال بیشتر از سایر افراد و برای افراد دارای تحصیلات غیر دانشگاهی بیشتر از افراد دانشگاهی مشاهده میشود.
نظرسنجی حاضر به صورت تلفنی و با جامعه آماری افراد بزرگسال (بالای ۱۸ سال) در سطح ملی و حجم نمونه ۱۵۶۳ در تاریخ ۲۴ تا ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ اجرا شده است. "
انتهای پیام/