به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، کیومرث کلانتری معاون سازمان محیط زیست کشور در نشست خبری با موضوع انتقال یوزپلنگهای ایرانی به توران که صبح امروز (یکشنبه ۳۱ فروردین ماه) برگزار شد، اظهار کرد: در محیط زیست اولویت اصلی ما حفظ گونه در زیستگاه است.
او در ادامه بیان کرد: مهمترین تهدیداتی که داشتیم تکه تکه شدن زیستگاهها بوده است و تصادفات جادهای و عدم رعایت عبور و مرور و ایمنی تهدید دیگر بود.
کلانتری با اشاره به اینکه ۱۰ زیستگاه برای انتقال یوزها مورد بررسی قرار گرفت، گفت: تلاش سازمان محیط زیست بر آن بود که سرانجام یوزپلنگها شبیه شیر ایرانی نشود.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مردم دوستدار این حیوان هستند، افزود: حساسیت مردم کشورمان به این گونه حیات وحش باعث قوت قلب ماست و باید افتخار سازمان محیط زیست باشد.
و با اشاره به اینکه در کشور ما سابقه حفاظت از یوزها وجود دارد، عنوان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست ۶۰ یوزپلنگ آسیایی را تحت حفاظت خود درآورد بنابراین در کشور ما سابقه حفاظت از یوزها وجود دارد.
کلانتری تصریح کرد: در حال حاضر جمعیت این حیوان در کشور حدود ۳۰ فرد است، همچنین ۴۰ درصد از زیستگاههای یوز در مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست قرار دارد.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه ۶ ماه در سازمان حفاظت محیط زیست جلساتی برای تصمیمگیری در زمینه یوزها برگزار شد، افزود: ما همه پیشنهادات را دریافت کردیم، حدود هفت سال گذشته یوزپلنگ در اسارت را از زیستگاه اصلی خود به تهران منتقل کردیم، ولی در تمام این مدت موفق به تکثیر در اسارت نشدیم.
کلانتری ادامه داد: برای انتقال یوزها و تکثیر آنها پروپوزالهای به دست ما رسید که بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان هزینه داشتند، اما ما هیچ کدام از آنها را نپذیرفتیم.
او در پایان عنوان کرد: نباید فکر کنیم که میتوانیم با سه فرد یوز در اسارت به تعداد زیادی یوز برسیم، اما خبر خوش این است که در تاریخ ۲۴ فروردین دو قلاده یوز محلی پشت فنس ایران( یوز ماده ) انتقال داده شده به توران مشاهده شدند.
انتهای پیام/