به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سرهنگ پاسدار عیسی افسری با تبریک گرامیداشت هفته ارتش، درمورد ابتلای عشایر به ویروس کرونا گفت: خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از ابتلای عشایر کوچرو به ویروس کووید ۱۹ گزارش نشده است.
او با بیان یانکه عشایر کوچرو در استان فارس با ۱۴۷ هزار نفر جمعیت و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت استان را نیز عشایر نیمه کوچرو و ساکن هستند، اظهار داشت: ناحیه مقاومت سپاه عشایر فارس از ۲۷ اسفندماه سال گذشته کمکها و اقدامات خود را برای مقابله با ویروس کرونا در حوزه عشایری استان فارس آغاز کرده که این فعالیتها در حوزههای پیشگیری و تولید اقلام بهداشتی جهت جلوگیری از ابتلا و در حوزه رسیدگی به نیازمندانی که به دلیل شیوع این ویروس شغل خود را از دست داده و یا متحمل ضرر و زیان شده اند، میباشد.
فرمانده سپاه عشایر فارس ادامه داد: در حوزه پیشگیری اقدامات ما شامل فعالیتهای ارشادی با بهره گیری از ظرفیت پایگاههای مقاومت بسیج عشایری بوده و طبق اطلاع رسانی صورت گرفته از عشایر خواسته شده که کوچ خود را حتی المقدور به تعویق بیندازند و همچنین از عشایر عزیز خواسته شده اگر کوچی صورت بپذیرد، از حاشیهها تردد کرده و فاصله گذاری اجتماعی نیز رعایت شود.
او با بیان اینکه حدود ۴۲۰ نفر در قالب ۵۲ گروه جهادی از عشایر استان فارس در حال خدمت رسانی به عشایر هستند، تصریح کرد: با امکانات محدودی که در اختیار داشتیم، تمام کلونیهای نگهداری دام عشایر و حتی مراکز قشلاقی آنها بوسیله گروههای جهادی بسیج عشایر فارس گندزدایی و رفع آلودگی شده اند و همچنین از ظرفیت جوانان خودجوش عشایر در استان فارس نیز در مباحث رفع آلودگی و توجیهگری بهره گرفته ایم.
این مقام مسئول افزود: گروههایی از جوانان عشایر تحت عنوان ستاد مبارزه با کرونا متشکل از جوانان قشقایی در شهر شیراز بصورت مرتب مشغول خدمت رسانی و ضدعفونی کردن محلات عشایر نشین هستند.
او با اعلام اینکه با بضاعت عشایر بسیجی ۵ کارگاه تولید ماسک و دستکش راه اندازی کردیم که در این راه از کمک همگان و خیرین جهت تهیه وسایل و مواد اولیه مورد نیاز بهره جسته ایم، ابراز داشت: تاکنون بیش از ۳۰ هزار عدد ماسک و ۱۰ هزار دستکش یکبار مصرف در این کارگاهها تولید شده که ظرفیت موکبهای قشقایی نیز به این آمار باید اضافه گردد که موکب قشقایی با راه اندازی یک کارگاه تولید ماسک، روزانه بالغ بر ۳ هزار عدد ماسک تولیدی دارد.
سرهنگ افسری درمورد نحوه و مکان توزیع اقلام بهداشتی تولیدی در کارگاههای عشایری گفت: اقلام بهداشتی تولید شده در کارگاهها را میان عشایر بویژه عشایری که درحال کوچ میباشند، توزیع میکنیم.
به گفته او، کارگاههای تولید ماسک و دستکش در بالاده کازرون، منطقه سیاخ دارنگون و کارگاه متعلق به موکب عشایر جنوب در مهدیه شهر صدرا مشغول تولید و عرضه این اقلام بهداشتی هستند.
فرمانده سپاه عشایر فارس با ذکر اینکه تاکنون هزار بسته سبد معیشتی بین عشایر توزیع شده و این کار ادامه خواهد داشت، خاطر نشان کرد: سپاه عشایر فارس در عمل به منویات مقام معظم رهبری درخصوص رزمایش کمک مومنانه تمامی ظرفیتها و پتانسیلهای خود را به میدان آورده که در همین خصوص کار را با پایگاههای مقاومت آغاز کرده، اطلاع رسانیهای لازم صورت پذیرفته و بانکی از افراد ضعیف و آسیب دیده از کرونا تهیه شده که در گام اول همه خانوادههای نیازمند شناسایی شده اند.
او افزود: بالغ بر ۱۷۰ پایگاه بسیج عشایری در کنار گردانهای عاشورا و حلقات صالحین در رزمایش کمک مومنانه دخیل هستند.
این مقام نظامی با بیان اینکه از اقشار و افراد مختلف جهت کمکرسانی به خانوادههای نیازمند و آسیب دیده عشایری درخواست همکاری شده، گفت: حدود ۱۸۰۰ تا ۲ هزار خانوار شناسایی شده که بالغ بر ۱۰ هزار نفر عائله دارند و در طرح رزمایش کمک مومنانه قرار میگیرند و کمکها انشاالله تا پایان ماه مبارک رمضان در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
او با بیان اینکه عشایر ما برای تهیه نهادههای دامی متکی به سرمایههای درگردش از فروش احشام و محصولات آنها میباشد، بیان داشت: آسیب و ضرر عشایر از ویروس کرونا در بحث فروش محصولات میباشد که افت قابل ملاحظهای در این زمینه داشته ایم و طبق اعلام رسمی مبادی رسمی ۱۵ هزار تومان از قیمت گوشت گوسفندی کاهش یافته است.
سرهنگ افسری اضافه کرد: همچنین قشر دیگری از عشایر که کارگر روزمزد بوده یا به نحوی کار خود را به دلیل این ویروس از دست داده اند و تورمی که در کشور ایجاد شده نیز برای عشایر سخت و آسیب میباشد.
او درمورد دیگر مشکل عشایر در روزهای پیش رو گفت: تامین آب شرب در تابستان پیش رو با توجه به اینکه تهیه آن برعهده خود دامدار و فقط حمل و نقل آب از سوی اداره کل امور عشایر رایگان خواهد بود، معضلی دیگر برای عشایر درست خواهد کرد.
فرمانده سپاه عشایر فارس با بیان اینکه پیشنهاد ما برای کاهش آسیبهای وارده به عشایر این است که با آنان همچون سایر تولیدکنندگان برخورد شود و با حمایتهای لازم، مورد تقویت قرار گیرند، تصریح کرد: اگر بتواند دستگاههای حاکمیتی یک سری تسهیلات و یا بستههای حمایتی را در سریعترین زمان ممکن به عشایر اعطا کنند میتوانند تا بسلامت و با کمترین آسیب از این زمان گذر کنند.
او در پایان گفت: به دلیل حمایتهای بی دریغ سپاه فجر استان فارس و بسیج عشایری کشور در تمامی حوزهها بویژه پیگیریهای آنان برای جامعه عشایری، جا دارد از سردار غیاثی، فرمانده سپاه فجر و سردار سیف، رئیس بسیج عشایر کشور کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم.
انتهای پیام/