فوق تخصص مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طرح درمان بیماران کرونایی از طریق سلول درمانی برای نخستین بار از طریق تزریق سلول‌های بنیادی بر روی پزشکی که در حین خدمت مبتلا به کرونا شده، در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در حال اجرا است.

‌به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دکتر امیر ادهمی مقدم فوق تخصص مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طرح درمان بیماران کرونایی از طریق سلول درمانی برای نخستین بار از طریق تزریق سلول‌های بنیادی بر روی پزشکی که در حین خدمت مبتلا به کرونا شده، در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در حال اجرا است.
 
او افزود: مشغول انجام یک مدل درمانی جدید در آسیب‌های ریوی ناشی از کرونا در قالب طرح تحقیقاتی در دانشگاه هستیم.
 
فوق تخصص مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این روش روی یکی از اعضای کادر درمانی و پزشکی که در حین درمان بیماران، دچار سندرم حاد تنفسی و مبتلای به ویروس کرونا شده در حال انجام است.
 
ادهمی مقدم بیان کرد : در این روش سلول‌های بنیادی از مغز استخوان یک فرد دیگر جدا شده و طی مراحلی کشت داده شده و آماده تزریق به بیمار می‌شود.
 
او تثصریح کرد: روش انجام به این صورت است که این سلول‌ها که خاصیت ضد التهابی دارد در دو نوبت ۲۴ تا ۴۸ ساعته به بیمار تزریق شده است.
 
دکتر علیرضا صداقت مسئول بخش مراقبت‌های ویژه "ICU" بیماران کرونایی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد گفت: این پزشک بیمار که درگیری‌های شدید ریوی و تنفسی داشته است هم اکنون با روش سلول درمانی تحت نظارت ویژه قرار دارد.
 
او افزود: با توجه به درگیری شدید ریوی بیمار، رژیم آنتی‌بیوتیک تقویت گشت و رژیم آنتی‌وایرال نیز تغییر داده شد که خوشبختانه نتایج خوب بالینی مشاهده شده است.
 
مسئول بخش مراقبت‌های ویژه "ICU" بیماران کرونایی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد ادامه داد: امیدوارم روش سلول درمانی بر روی بیماران کرونایی که با کار علمی معاونت‌های آموزش، درمان و پژوهش دانشگاه علوم پزشکی مشهد حاصل شده بتواند گام بلندی در عرصه درمان بیماران کرونایی شد و به عنوان الگو در کشور مطرح شود.
 
دکتر حمیدرضا رحیمی عضو هیات علمی گروه ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کاری که در بخش ICU کرونایی‌های بیمارستان امام رضا (ع) انجام شد تزریق ۲۰ میلیون سلول بنیادی از طریق ورید گردن به یکی از اعضای کادر درمانی کرونایی‌ها بود که امیدواریم آسیب ریه را به حداقل برساند.
 
او افزود: سلول‌درمانی یکی از مسیر‌های پزشکی نوین بوده که برای انواع بیماری‌ها اجرا می‌شود که بیماری بیماران کرونایی دچار سندرم حاد تنفسی ریوی یکی از این بیماریهاست.
 
عضو هیات علمی گروه ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سلول درمانی به پیوند سلول زنده از خود فرد یا فرد سالم دیگر با هدف بازسازی بافت بدن گفته می‌شود، سلول‌ها کارخانه‌های قدرتمندی هستند که می‌توانند اثرات درمانی را از طریق روش‌های متعددی اعمال کنند و سلول‌های جدید می‌توانند در محل آسیب، جایگزین سلول‌ها و بافت آسیب دیده شوند.
 
سلول‌های بنیادی توانایی گسترده‌ای در درمان طیفی از بیماری‌ها، التهاب‌ها و سایر وضعیت‌های مربوط به سلامتی دارند این سلول‌ها مادر همه سلول‌ها هستند که توانایی تبدیل به تمام سلول‌های بدن را دارند و واجد توانایی خودنوسازی و تمایز با انواع سلول‌ها هستند.
 
انتهای پیام//ز.ق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.