به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان،دیابت با همان بیماری قند که متاسفانه بسیاری را به خود مبتلا کرده است یک نوع اختلال متابولیک و سوخت و سازی در بدن است در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین میرود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد.
دیابت یکی از بیماریهای شایع در سراسر جهان است و حتی در افرادی که به نظر سالم میرسند، ممکن است بیماری پیش دیابت تشخیص داده شود.
در حال حاضر ۵۰ درصد افراد مبتلابه دیابت از بیماری خود بی اطلاع هستند.
دیابت نوع یک شکل شدیدتر از بیماری دیابت ۲ محسوب میشود که گاهی اوقات به نام «دیابت نوجوان» نیز شناخته میشود، زیرا یا در زمان تولد وجود داشته یا در دوران کودکی یا نوجوانی فرد به آن مبتلا میشود.
در دیابت نوع ۱، سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلولهای تولیدکننده انسولین را به عنوان یک جسم خارجی شناسایی کرده و آنها را نابود میکند. این حمله به نام بیماری خود ایمنی شناخته میشود.
بدون انسولین، قند در خون باقی میماند و افزایش مییابد و در نتیجه، سلولهای بدن با کمبود گلوکز مواجه میشوند.
بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ باید انسولین تزریق کنند تا گلوکز را به سلولهای بدن خود برسانند.
دیابت نوع ۲ شایعترین نوع این بیماری است. بر خلاف دیابت نوع ۱، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مقداری از انسولین مورد نیاز خود را تولید میکنند، اما این میزان اغلب کافی نیست. در برخی موارد، انسولین تلاش میکند سلولهای بدن را باز کند تا امکان ورود گلوکز فراهم شود، اما بنا به دلایلی این اتفاق رخ نمیدهد.
تکرر ادرار، احساس تشنگی بسیار، احساس گرسنگی، خستگی شدید، تاری دید، کاهش وزن، احساس سوزن سوزن شدن، درد، یا بی حسی در دستها و پاها اینا نشانههای شایع ابتلا به بیماری دیابت هستند.
متخصصان تغذیه و سلامت افراد دیابتی را به خوردن انواع خاصی از میوهها تشویق میکنند که نه تنها برای بدن مفید هستند بلکه به کنترل انسولین خون کمک میکنند.
طبق پیش بینی سازمان بهداشت جهانی آمار مبتلایان به دیابت تا سال ۲۰۳۰ دو برابر میشود.
باید برای کنترل قند خون، شیوهی زندگی سالمی را در پیش گرفت که شامل رژیم غذایی سالم، ورزش، خواب کافی و استرس کم است. غذای دیابتیها باید دارای مواد مغذی با چربی کم و کالری متوسط باشد و شکر کمی نیز داشته باشد.
انتهای پیام/ د