برنامه خود اتکایی بذر در کردستان تا چند سال آینده کامل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمد فرید سپری روز پنجشنبه در جلسه ویدئو کنفرانس وزیر و معاونین با مدیران دستگاه‌های وابسته و پیوسته و کلیه رؤسای سازمان‌های جهادکشاورزی کشور در خصوص ارائه گزارش استان‌ها در تحقق برنامه‌های ابلاغی و تحلیل شرایط پیش رو در بخش کشاورزی با بیان این که این محصولات شامل گندم، دانه‌های روغنی، گوشت قرمز، شیر، گوشت سفید، تخم مرغ، بذر، نهاد‌های اصلاح شده و گیاهان دارویی است اظهار داشت: در بین این محصولات گیاهان دارویی با ۲۰۲ درصد تحقق، گندم با ۱۲۰ درصد و شیر با ۱۱۵ درصد تحقق بیشترین میزان را دارند.

او اضافه کرد: استان کردستان در راستای اجرای برنامه‌های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی موفق عمل کرده و درحوزه زراعت غیر از کلزا که باتوجه به شرایط خاص مناطق سردسیر و غرب کشور در سال زراعی گذشته، همه برنامه‌های ابلاغی وزارت خانه به صورت ۱۰۰ درصد اجرایی شده است.

سپری گفت: در راستای تولید گندم استان که با آب سبز تولید شده و کمترین هزینه برای منابع آبی را دارد پیش بینی می‌شود ۱۰ درصد از کل گندم کشور توسط استان کردستان خریداری شود.

او ضمن تقدیراز مسئولان وزارت کشاورزی برای تامین کود کشورتاکید کرد: باتوجه به کاهش دما و سرمازدگی محدود در استان کردستان نیازمبرم به کود بیشتر برای ریکاوری مزارع این استان وجود دارد.

سپری یاداورشد: خرید گندم قبلا با مش الک ۲ در ۲ میلی متربوده که اکنون ۱ و ۷ دهم میلیمتر در ۲۰ میلی متر شده که برای مناطق دیم خیز که پرشدن دانه در مراحل پایانی با تنش رطوبتی مواجه است مشکل است، باعت افزایش افت مفید حدود ۴ درصدی میشود.

او اظهار داشت:در زمینه دانه‌های روغنی پیشنهاد می‌شود با توجه به ظرفیتی که در مناطق دیم خیز وجود دارد از بذور پوشش دار کلزای دیم استفاده کرد که می‌تواند در کشت پاییزه انقلابی در افزایش تولید و سطح زیر کشت کلز ایجاد کند.

سپری در ادامه خاطرنشان کرد: در کشت چغندرقند ضمن اجرای برنامه ابلاغی به دلیل اینکه مناطق کشت این محصول بیشتر در حوضه دریاچه ارومیه قرار دارد نزدیک به ۵۰ هکتار از کشت نشائی استفاده شده است ودر هر هکتار ۳۵۰۰ متر مکعب صرفه جویی آب را داشته ایم و این برنامه در حال توسعه بوده و تلاش براین است در این راستا اقدامات ارزشمند تری اجرا شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به طرح پیشران ۱۳ هزارتنی تولید گوشت قرمز در کردستان که مصوب کشوری بوده گفت: با توجه به وجود دام مازاد در استان و بروز قاچاق دام به اقلیم کردستان عراق باید سروسامانی به این حوزه داده شود تا همزمان با حذف قاچاق دام، بازار آن را نیز کنترل نمائیم.

به گفته او، نیاز است در راستای حمایت از تولید شیر استان خرید حمایتی این محصول به طور جدی در دستور کار قرار گیرد و بخصوص کاهش تعرفه‌های صادراتی و در نتیجه افزایش صادرات از اهم تصمیمات کارساز می‌تواند باشد.

سپری عنوان کرد: صادرات طیور برای ما بسیار مهم است، اما باید بر روی افزایش سرانه مصرف طیور هم تمرکز نمائیم.

او ادامه داد: در بحث بذر در استان اقدامات خوبی انجام شده به طوری که امروز ما بالغ بر ۹ رقم گندم دیم و ۶ رقم گندم آبی در سطح مزارع کردستان کشت میشود و همچنین در بحث تولید بذر نخود و جو هم اقداماتی در دست انجام است به گونه‌ای برنامه خود اتکایی بذر در کردستان تا چند سال آینده کامل خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در ادامه این ویدئو کنفرانس از توسعه گلخانه در استان کردستان خبرداد و افزود: تا پایان سال ۹۷ فقط ۲۰ هکتار گلخانه احداث شده داشته ایم. در حالی که در سال ۹۸ فقط ۶۱ هکتار مجوز صادر شد که ۴۵ هکتار به بانک‌های عامل معرفی و بالغ بر ۲۱ هکتار برای اخذ تسهیلات نهایی شده و در سال جاری ۱۶ هکتار به بهره برداری می‌رسد.

او همچنین به مقام برتر استان در استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری در استان اشاره کرد و گفت:۱۶ هزار و ۸۱۰ هکتار از شبکه‌های فرعی شمال غرب و غرب کشور در کردستان با بیش از ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی داریم که به ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار جهت اتمام اعتبار نیازدارد و بیش از ۴۰ میلیارد تومان سند بدهی پیمانکاران آماده پرداخت می‌باشد.

سپری اظهار کرد:در بحث تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون حدود از ۲۰۰ درصد جذب تسهیلات داشته ایم و مقام اول کشور در ضریب مکانیزاسیون که دو و سیزده صدم اسب بخار است را دارا می‌باشیم.

او در پایان با تاکید براینکه توسعه باغات افزایش معیشت خانواده‌های روستایی را به همراه داشته است عنوان کرد: تا کنون طرح توسعه باغات به مساخت ۱۴۰۰ هکتار تحقق یافته که به لحاظِ معیشت کمک فراوانی به باغداران کرده است.

او در زمینه توسعه وفراوری توت فرنگی گفت: در حال حاضر حدود ۳۴۰۰ هکتارباغات توت فرنگی با تولیدی بالغ بر ۵۰ هزارتن را داریم و این در حالی است که شرکت ژینانوش توان فراوری ۸ هزار تن از این محصول را دارد.

سپری از رفع تداخل اراضی خبردادو گفت:۲۵۷۰۰ هکتار رفع تداخل شده است.

او همچنین در زمینه بیمه کشاورزی افزود: انگیزه و برنامه‌های جهشی خوبی در این راستا انجام شده است، اما عدم آگاهی بهره برداران از این تغییرات و خدمات جدید ایجاب میکند که به شیوه‌ای جامع‌تر اطلاع رسانی گردد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.