یک روانشناس گفت: دو عامل کلیدی در وجود اعتماد به نفس نقش بسیار مهمی دارد که ما بتوانیم به این جمله یعنی: " من می‌توانم " ایمان داشته باشیم.

یاسر مهدویان روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهکار برای افزایش اعتماد به نفس، اظهار کرد: جای هیچ شکی نیست که هر انسانی برای پیشرفت در زندگی و رسیدن به اهداف خود نیازمند داشتن اعتماد به نفس بالایی است. اما چگونه می‌توان اعتماد به نفس را افزایش داد.

این روانشناس تصریح کرد: به صورت خیلی خلاصه، اعتماد به نفس یعنی: من می‌توانم. باور عمیق و ایمان داشتن به همین جمله کوتاه تاثیر فوق العاده زیادی روی زندگی هر انسانی دارد. اما چه راهکار‌هایی وجود دارد که ما بتوانیم به این جمله یعنی: " من می‌توانم " از صمیم قلب ایمان داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه دو عامل کلیدی در وجود اعتماد به نفس نقش بسیار مهمی دارد، ادامه داد: عامل اول، گفتگوی درونی است، یعنی تمام آن جملاتی که در مورد خودمان فکر می‌کنیم. آنچه در ذهن ما در مورد خودمان می‌گذرد و تصوری که از خودمان داریم چگونه است؟ آیا ما خودمان را شخصی می‌دانیم که می‌توانیم از پس موانعی بربیاییم که در راه رسیدن به اهدافمان به وجود می‌آید؟ آیا ما خودمان را لایق رسیدن به آرزوهایمان می‌دانیم؟  داشتن گفتگوی درونی مثبت هم مانند هر توانایی دیگری نیازمند تمرین و کسب مهارت است، معمولا در جامعه زیاد به گفتگوی درونی توجهی نمی‌شود در حالیکه بسیار پر اهمیت است.

مهدویان در پاسخ به این سئوال مبنی بر اینکه چه تمرین‌هایی می‌تواند به ما کمک کند که گفتگوی درونی خوبی داشته باشیم؟، گفت: هیچ انسانی نباید فراموش کند که زمانی که خداوند بزرگ انسان را خلق کرد، بابت خلقت انسان به خود تبریک گفت؟! پس وجود ما بسیار ارزشمند و مهم است از طرفی خداوند متعال به فرشتگان دستور دادند که به حضرت آدم سجده کنند که این هم نشان دهنده جایگاه ویژه انسان نزد خداست.
یادآوری این نکات می‌تواند حس ما را به وجود خودمان خوب کند. بعد از آن باید حواسمان به جملاتی که به خودمان می‌گوییم باشد، همانطور که ما هیچگاه غذای فاسد نمی‌خوریم همانطور هم هیچ وقت نباید اجازه بدیم جملات مایوس کننده و تخریب کننده ذهنمان را درگیر کند، هر زمان به هر دلیلی با افکاری مثل اینکه، من نمی‌توانم اینکار را بکنم، یا از پس انجام اینکار برنمی آیم مواجه شدیم، باید بلافاصله به ذهنمان دستور ایست بدهیم و این جملات را با جملات مثبت جایگزین کنیم و بار‌ها و بار‌ها جملات مثبت را با خود تکرار کنیم.

این روانشناس افزود: معمولا تصور هر انسانی از خودش، در زمان کودکی و با برخورد و رفتار اطرافیان شکل می‌گیرد، که متاسفانه اکثر والدین  در زمینه تربیت کودک مهارت‌های لازم را ندارند، ناخواسته با رفتار‌ها و تذکرات خود باعث می‌شوند، تصور ذهنی کودک نسبت به خود خراب شود و اعتماد به نفس پایینی در کودک شکل گیرد. اگر به هر دلیلی تصور ذهنی فردی نسبت به خود خوب نبود می‌تواند با انجام تمرین‌های گفته شده در بالا و تکرار پیوسته آنها، اعتماد به نفس را در درون خود پرورش دهد.

وی با بیان اینکه عامل کلیدی دوم که در داشتن اعتماد به نفس بالا می‌تواند به ما کمک کند، برداشتن قدم‌های هر چند کوچک در راه رسیدن به اهدافمان است، بیان کرد: در ابتدای کار باید اهداف خود را به قدم‌های بسیار کوچک تقسیم کنیم و با برداشتم هر قدم به خود روحیه دهیم و حتی برای خود پاداش‌های کوچکی در نظر بگیریم. به این ترتیب هم به اهداف خود نزدیک می‌شویم و هم لحظه به لحظه اعتماد به نفسمان افزایش پیدا می‌کند.

مهدویان ادامه داد: هیچگاه به خود نگویید از پس اینکار بر نمی‌آیم، نترسید و حرکت کنید، سخت‌ترین مرحله برداشتن اولین قدم است، بعد از آن متوجه خواهید شد که با پشتکار به راحتی می‌توانید از پس سخت‌ترین کار‌ها بربیایید. یادتان باشد شما فقط موفقیت‌های دیگران را می‌بینید، و حواستان به شکست‌ها و یا نتایج نامطلوب دیگران نیست، مثلا آقای علی دایی که بهترین گلزن جهان هستند را در نظر بگیرید، به نظر شما چندتا از شوت‌های آقای دایی به گل تبدیل نشده؟ چندتا پنالتی خراب کردند؟ چه در مسابقه‌های رسمی چه در تمرینات، قطعا خیلی زیاد. اما مهم نیست، مهم اینه که با داشتن پشتکار، تمرین و ممارست تبدیل شدن به آقای گل جهان که همه ایرانی‌ها به ایشون افتخار می‌کنند. پس هیچگاه خود را دستکم نگیرید و برای رسیدن به اهداف تان با تمام وجود بجنگید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
خیلی ممنون از مطالب مثبت تون
آخرین اخبار