به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز، لیلا جولایی رئیس اداره حیات وحش محیط زیست فارس گفت : بارش باران ، حمایت مردم روستاهای اطراف از تالاب مثل نبود چاه در حریم آن، دست کشیدن کشاورزان از کشت برنج به نفع تالاب و جایگزین کردن محصولات کم آب بر و بستن زهکشهای کشاورزی به این تالاب ،جانی دوباره بخشید .
او، با اشاره به اینکه خشک شدن تالاب کمجان بر معیشت مردم منطقه تاثیر منفی گذاشته بود، بیان کرد: با خشک شدن این تالاب اراضی زراعی شور و برای کشاورزی نامساعد شده بود و بسیاری از مشاغل وابسته به تالاب مانند (گاومیش داری) و (صنایع بافت حصیر) به دست فراموشی سپرده شده و به دنبال آن افراد زیادی نیز برای امرار معاش خود به شهرها مهاجرت کردند.
جولایی تصریح کرد: اراده و همبستگی اهالی روستا در به ثمر رساندن حیات، به تالاب خشک کمجان نشان میدهد که مهمترین گام در حفاظت از زیست بومهای تالابی، آگاهی مردم نسبت به مزایای تالابها بوده زیرا حفاظت از آن مانند سایر مقولههای زیست محیطی تنها با مشارکت جوامع محلی امکان پذیر است.
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست فارس ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ گونه پرنده، آبزی، کنارآبزی، مهاجر، بومی و نیمه مهاجر در حوزه تالاب بین المللی کمجان شناسایی شده و علاوه بر اینها در تالاب کمجان گونههای متنوعی از گیاهان تالابی و مردابی نظیر نی، لوئی، شوره و درمنه روییده است.
او، افزود: تالاب بین المللی کمجان از تالابهای مهم کشور به شمار میرود که به دلیل قرار گرفتن در مسیر کوچ پرندگان مهاجر و برخورداری از طبیعتی زیبا و تاثیرگذار بر آب و هوای منطقه تاثیر مثبتی گذاشته و از همین منظر در اولین کنوانسیون بینالمللی تالابها در رامسر ثبت شد.
تالاب بینالمللی کمجان با ۴ هزار هکتار مساحت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شمال شرق شیراز و در روستای کمجان از توابع بخش کربال شهرستان خرامه قرار دارد.
انتهای پیام/ت