رئیسی گفت: کوچک‌ترین سهل انگاری می‌تواند موجب بروز مجدد پیک ابتلا به کرونا شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: ما در این فاز به دنبال قطع زنجیره انتقال ویروس هستیم و با توجه به آگاهی که مردم پیدا کردند شاهد آن هستیم آرامشی ایجاد شده است اما مبادا فکر کنیم ویروس کرونا از ایران رخت بر بسته است. کوچک‌ترین سهل انگاری می‌تواند موجب پیک ابتلا و افزایش بستری شود.

او ادامه داد: مردم در سامانه غربالگری بسیج ملی کرونا مراجعه و اطلاعات خود را ثبت کنند. گام اول فاصله گذاری که اوج نمایش آن در روز طبیعت بود، به درستی صورت گرفت. برای بحث معیشت در کنار سلامت تصمیمات خوبی گرفته شد تا صنوف بتوانند با رعایت پروتکل بهداشتی، فعالیت خود را  آغاز به کار کنند.

باز شدن صنوف به معنای عادی سازی نیست

رئیسی با بیان اینکه باز شدن صنوف به معنای عادی سازی نیست، گفت: محیط کسب و کار کارکنان، ارائه دهندگان خدمت و دریافت کنندگان خدمت سه گروه رعایت کننده پروتکل بهداشتی هستند. در جهت کم کردن ریسک ابتلا و تامین معیشت مردم اقداماتی انجام داده ایم و همه باید به آن توجه کنند چراکه کوچک‌ترین سهل انگاری موجب افزایش ابتلا می‌شود. تفاهمی بین صنوف امضا می‌شود و ما قرارداد شهروندی می‌بندیم تا صنوف، پروتکل‌های بهداشتی را اجرا و اقدام به کار کنند.

رئیسی گفت: ۱۲ هزار شغل، ۱۰۲ پروتکل بهداشتی و برای برخی واحد‌های صنفیغ بیش از یک پروتکل تدوین کرده ایم؛ برای مثال ما  یک پروتکل بهداشتی برای هتل، رستوران، استخر ارسال می‌کنیم.

کد اقتصادی از صنوف دریافت نمی‌کنیم

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: در فضای مجازی شایعاتی مطرح شد مبنی بر اینکه اطلاعات به امور مالیاتی ارسال می‌شود، در حالیکه این اظهارات درست نیست و ما هیچ کد اقتصادی از صنوف دریافت نمی‌کنیم.

او تاکید کرد: ما صرفا در حوزه بهداشت اقدام می‌کنیم و این اقدامات صرفا در خصوص ارسال پروتکل‌ها و رعایت آنهاست.

رئیسی گفت: پروتکل بهداشتی مانند واکسن نیست. نقش آن این است که ریسک ابتلا را کاهش دهد به شرطی که دقیق رعایت شود. هم ارائه دهندگان و گیرندگان خدمت باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در ایران ابتلای مجدد فرد بهبود یافته از کرونا ثبت نشده است. در کره جنوبی مطالعه‌ای روی ابتلای مجدد بهبود یافتگان انجام می‌شود تا جهش ژنی ویروس را بررسی کنند.

برای بازگشایی اصناف پیش قدم شده ایم

او درباره اشکالات سامانه ثبت اصناف برای بازگشت به کار گفت: اوایل اشکالاتی در سامانه وجود داشت که ناشی از قطع ارتباط با ثبت احوال و حجم بالای مراجعات بود. سامانه ما با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده توانایی ثبت نام روزانه یک میلیون صنف وجود دارد و نمی‌خواهیم ذهن مردم را به این سمت ببریم که می‌خواهیم اصناف را ببندیم؛ بر عکس ما برای بازگشایی اصناف پیش قدم شده ایم و طبق معمول برخی برای اصناف نگرانی‌هایی مانند دریافتن مالیات ایجاد کردند.

رئیسی افزود: ما حتی به اصنافی که پروانه ندارند یا مشاغل خانگی دارند، اعلام کردیم که ثبت نام کنند که در صورت لزوم ثبت نام تمدید خواهد شد، اما این بدان معنا نیست که اصناف فکر کنند که این سامانه مدت‌ها باز خواهد بود. خواهش می‌کنیم همه اصناف ثبت نام کنند تا پروتکل‌های بهداشتی را دریافت کنند و اگر عنوان شغلی در سامانه نبود گزینه سایر را فعال کرده ایم و با همکاری اصناف پروتکل‌ها را تدوین کرده ایم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد:  برای برآورد شیوع بیماری باید نمونه برداری کرده و نتیجه را بررسی کنیم که این کار هم مشکلاتی دارد برای مثال در برخی استان‌ها مثل گیلان، قم یا ووهان چین، میزان شیوع نسبت به استان‌های جنوبی ایران، بیشتر است.

رئیسی تصریح کرد: ما برای آمار مبتلایان و میزان سرایت بحث تست‌های سرولوژیک را داریم چراکه مثبت کاذب بالایی دارد و برآورد دقیقی از میزان ابتلا و سرایت نمی‌توان داشت. در ایران و  برخی کشو‌رها فرصت نکردند که تعداد تست بالایی بگیرند فقط در کشوری مثل کره جنوبی تعداد تست بالا بود. در کشورهایی مثل امریکا، ایتالیا، اسپانیا و حتی ایران اگر تعداد تست‌ها افزایش یابد، تعداد موارد شناسایی بیشتر خواهد شد به همین منظور بیماریابی فعال را اجرایی کردیم.


بیشتر بخوانید: تردد غیرضروری در برخی استانها افزایش یافته است


روزه داری در شرایط شیوع کرونا

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره روزه داری در شرایط شیوع کرونا و کسانی که معاف از روزه داری هستند، گفت: افرادی که کرونا مثبت هستند و افرادی که کمتر از ۲ هفته از بیماری آن‌ها می‌گذرد، توصیه شده است که می‌توانند روزه نگیرند. افراد بالای ۶۵ سال و دارای بیماری زمینه‌ای که امکان ایزوله شدن ندارند، مشمول روزه داری نمی‌شوند. برخی افراد هم هستند که ارتباطی با کرونا ندارند و قبلا هم این فتوای مراجع در مورد آن‌ها بوده است.

استفاده از خودروی شخصی، شانس انتقال را کمتر می‌کند

رئیسی درباره اجرای فاصله گذاری اجتماعی در تهران گفت: بحث حمل و نقل عمومی در تهران، بحث مشکل کرونا برای شرایط کنونی نیست. همیشه ضعف زیرساخت‌های ما در حمل و نقل عمومی مشهود بوده و هست. لغو طرح ترافیک در جهت رعایت فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی بود. اگرچه برداشتن طرح ترافیک باعث ایجاد ترافیک و آلودگی می‌شود، اما استفاده از خودرو‌های شخصی شانس انتقال و ابتلا به بیماری را کمتر می‌کند.

او درباره اینکه عامل انتقال ویروس کرونا در ایران، ۲ گردشگر چینی بودند، گفت: این گردشگران در بهمن ماه به ایران سفر کرده بودند و در ارتباط با اینکه کرونا چه زمانی وارد ایران شده است، اخبار بسیاری در فضای مجازی منتشر شده است. 

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: پس از شیوع کرونا در ایتالیا و اسپانیا، تست گسترده در دست بود اما زمانیکه کرونا در ایران گزارش شد، ما حتی دستی از خارج تست وارد کردیم و بعد از سازمان جهانی بهداشت تست‌هایی ارسال و انستیتو پاستور به سرعت وارد فاز تولید کیت‌های تشخیص کرونا شد. ما تلاش کردیم تا خانواده کرونا ویروس را شناسایی کنیم.

ثبت نام بیش از ۱۴ هزار مطب در سامانه سلامت اصناف

رئیسی درباره ثبت نام مشاغل پزشکی در سامانه اصناف و انتقاد رییس نظام پزشکی در این رابطه اظهار کرد: هدف ما از ثبت نام، اجرای پروتکل‌های بهداشتی است. در مطب‌های پزشکان بحث رعایت بهداشت ارائه دهندگان و دریافت کنندگان خدمت و دفع بهداشتی زباله هاست، هر چند می‌دانیم که پزشکان در خط مقدم مقابله با کرونا پیش قدم بوده و به رعایت نکات بهداشتی واقف هستند و دسترسی به پروتکل‌های بهداشتی دارند باوجود این تاکنون بیش از ۱۴ هزار مطب در سامانه سلامت اصناف ثبت نام کرده‌اند.

او درباره اینکه گفته شده تاکنون ۸۰۰ هزار نفر مبتلا شده و ۵۶ هزار نفر فوت شده اند، تصریح کرد: این آمار درست نیست و آن را تکذیب می‌کنیم. برخی از روی مدل سازی‌های ریاضی عدد و رقم عنوان می‌کنند در حالیکه اگر همه بیماری‌های تنفسی را جمع کنیم، ۵۶ هزار فوتی نخواهیم داشت.

رییسی درباره برخی اظهارات مبنی بر آمارسازی در بسیج ملی غربالگری کرونا اظهار کرد: در تهران ۶۰ تا ۷۰ درصد افراد دارای پرونده الکترونیک سلامت، غربالگری شده اند و متاسفانه برخی اقدام خوب این چنینی را نمی‌بینند. ما بیش از ۲ میلیون مبتلایی که از بیماری خبر نداشتند را شناسایی کردیم. بعد از غربالگری، پیامکی برای رضایت سنجی ارسال می‌شود؛ بیش از ۹۷ درصد رضایتمندی داشتیم و تنها ۲ درصد ناراضی بودند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: مقرر کردیم تا تیمی خارج از وزارت بهداشت، از نمایندگان سازمان جهانی بهداشت و خود دانشگاه‌های علوم پزشکی، بسیج ملی غربالگری کرونا را ارزیابی کنند. بیش از ۵۰ هزار نفر در تمام طول مدت شبانه روز و تعطیلات آنلاین بودند و اقدام به غربالگری می‌کردند.

او درباره بازگشت به کار و تخلف برخی اصناف گفت: مشاغل تامین‌کننده مایحتاج ضروری مثل داروخانه‌ها، نانوایی‌ها، سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای باز بوده و تعطیل نشدند. اصنافی داشتیم که برخلاف موازین باز بودند و تذکر می‌گرفتند و برخی حتی پلمب شدند.

بازگشایی اصناف و مشاغل کم ریسک در فاز دوم

رئیسی ادامه داد: در فاز دوم؛ اصناف و مشاغل کم ریسک  بازگشایی شدند. اجباری برای بازگشایی نیست و مشاغل پر ریسک مثل تالار‌ها، قهوه خانه‌ها، اماکن ورزشی، حرم‌ها و اماکن متبرکه که منجر به تجمع زیاد می‌شوند، بعد از ۲ هفته بررسی می‌شوند که چه تاثیری روی شیوع بیماری می‌گذارند و پس از آن برای بازگشایی تصمیم گیری می‌شود.

او با اشاره به جزییات بسیج ملی غربالگری فشارخون اظهار کرد: گام اول انفجاری و با هجوم بیماران بد حال و یا خفیف که علائم شدید ندارند و کسانی که ناشی از ضطراب با تک علامتی مراجعه می‌کنند، آغاز شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه حوزه درمان بسیار خوب عمل کرد و شکایتی از کمبود تخت و پزشک و پرستار نداشتیم. طرح بسیج ملی غربالگری فشارخون را اجرایی کردیم و از ۷۰ میلیون نفری که غربالگری شدند، بسیاری تک علامت بودند و ۷۰۰ هزار نفر به مراکز بهداشت ارجاع داده شدند؛ همچنین تعداد ۱۰۰ هزار نفر با علامت بیشتر به بیمارستان ارجاع و ۸ هزار نفر بستری شدند.

او ادامه داد:  در گام دوم، از ۱۰۰ هزار نفری که به بیمارستان ارجاع شدند، تست سرپایی خواهیم گرفتیم و پایلوت آن را در زنجان آغاز کرده ایم. تعداد ۶۰ درصد ارجاعی به بیمارستان‌ها تست آن‌ها مثبت اعلام شده است و بعد از زنجان ۲۱ استان مجهز به آزمایشگاه سرپایی شده اند. براین اساس ۱۲ هزار تست سرپایی گرفتیم که کار بسیار بزرگی است. به دنبال این هستیم که از خانواده افراد مثبت، تست بگیریم. تاکنون ۲۴ درصد از اعضای خانواده‌ها بدون علامت، اما مبتلا بودند. اگر خوشه‌ای عمل و قرنطینه کنیم به صفر می‌رسیم و این روش علمی و درست است.

انتقال ویروس کرونا از اموات منتفی است

رئیسی درباره منتفی بودن انتقال ویروس کرونا از اموات اظهار کرد: فرد کرونایی زنده بیش از فرد کرونایی فوت شده، احتمال سرایت آلودگی به دیگران را دارد، بنابراین شانس انتقال ویروس بسیار کم است. اینطور نیست که فرد مبتلا فوت کند و ویروس بمیرد به همین دلیل ما پروتکل لازم برای دفن و غسل را ابلاغ کرده ایم.

کرونا؛ جشن مدارس عاری از پوسیدگی را به تعویق انداخت

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره انجام امور دندانپزشکی گفت: در دندانپزشکی توصیه کرده ایم که موارد اضطراری را انجام دهند به دلیل اینکه دندانپزشکی شغل پرخطر است فقط در موارد اورژانسی برخی مراکز سرویس دهی می‌کنند. ما قرار بود جشن مدارس عاری از پوسیدگی را بگیریم اما کرونا این جشن را به تعویق انداخت.

برگزاری کنکور با رعایت فاصله گذاری ممکن است

رئیسی درباره برگزاری آزمون‌هایی مثل کنکور یا امتحان مدارس در بحران کرونا گفت: درباره ادامه تعطیلات مدارس هفته آینده تصمیم گیری می‌شود. اگر فاصله ها رعایت شود، می توان کنکور را برگزار کرد و با گسترش حوزه و افزایش فاصله ها که در آزمون ها داشتیم حتی می توان در مدارس آزمون را برگزار کرد؛ بعد از کنکور بیماری استرس و اضطراب زیاد می شود. کرونا احتمالا رفتار فصلی خواهد داشت و پاییز و زمستان مهمان ما خواهد بود.

ممنوعیت ورود افراد بدون ماسک در مترو عملی نیست

او درباره اجباری نشدن استفاده از ماسک در حمل و نقل عمومی گفت: روزانه ۲ میلیون مسافر در حمل و نقل عمومی جا به جا می‌شوند و اینکه ۲ میلیون ماسک روزانه استفاده شود با مشکل تامین ماسک مواجه می‌شویم. توصیه بهداشتی ما این است که افراد ماسک استفاده کنند، اما اجبار به استفاده از ماسک و ممنوعیت ورود افراد بدون ماسک در مترو عملی نیست. اگر فردی مجبور به استفاده بود باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کند؛ همچنین فردی که دارای علامت است نباید از حمل و نقل عمومی استفاده کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تست‌های سرولوژیک و تاثیر آن در تخمین شیوع کرونا در ایران اظهار کرد: تست‌های سرولوژیک تست مثبت به معنی مواجه است و به معنای ایمنی نیست؛ اینکه مواجه باعث ایمنی می‌شود بحث دیگری است، مقاله‌ای منتشر شده است که ۱۲ نفر از بهبود یافتگان مبتلا شده اند، باید توجه داشت که این ویروس ناشناخته است و اکنون نمی‌توانیم نسخه‌ای برای ویروس بپیچیم چراکه کرونا مثل یک شطرنج باز، قدرتمند است و نمی‌توان حرکت‌های بعدی را پیش بینی کرد.

رئیسی گفت: فرض کنید ۵ درصد جامعه تست مثبت داشته باشند در این صورت باید ۷۰ میلیون تست انجام دهیم تا ۳.۵ میلیون نفر مبتلا را شناسایی کنیم، اما باید دید این مثبت بودن چقدر موثر است و چه فایده‌ای دارد، اگر بخواهیم بگوییم که ۳.۵ میلیون نفر مثبت از منزل خارج شوند و کار کنند، درست نیست، همچنین اگر تست سرولوژیک یک نفر منفی باشد، معنای آن این بوده که فرد ممکن است روز بعد یا ساعت بعد کرونا بگیرد و ۲ هفته دیگر تست سرولوژیک او مثبت شود که این تست در این صورت هم کاربردی نیست.

او افزود: توصیه سازمان جهانی بهداشت این است که با تست‌های سرولوژیک؛ سیر اپیدمیولوژی و تحقیقات کاربرد دارد.

رئیسی اظهار کرد: ما موافقیم برای تحقیقات این تست‌ها را بگیریم. براین اساس در خواست کردم تا در استان هایی مثل قم و گیلان که فکر می‌کنیم میزان شیوع بالایی داشته و در کادر درمان بیمارستان‌ها که مواجهه بالایی با کرونا داشتند، این تحقیقات انجام شود. 

آخرین وضعیت آب‌رسانی به روستا‌ها در مقابله با کرونا

او در پاسخ به سوالی درباره وضعیت آب‌رسانی به روستا‌ها و خطر شیوع کرونا در این مناطق، گفت: قطعا بحث بهداشت ارتباط بسیار نزدیک و قوی با بحث لوله کشی بهداشتی و سلامت آب دارد. در سطح کشور هر کجا که دچار مشکل در این حوزه بوده ایم، میزان بیماری‌های واگیر اعم از بیماری‌های روده‌ای، بالاتر بوده است.

رئیسی گفت: همکاران ما مرتبا کلر زنی آب و سلامت آب را رصد می‌کنند. مهم این است که آبی که به دست مردم یک روستا می‌رسد، سالم باشد. آبی که در لوله می‌آید قطعا سالم نیست؛ بنابراین نظارت و کنترل آب و انجام آزمایشات بیومیکروبی و شیمیایی آب تاثیر مهمتری دارد. بحث لوله کشی آب برای سهولت استفاده از آب است. وزارت نیرو و آب و فاضلاب روستایی باید تلاش کنند تا بتوانیم هرچه سریع‌تر به این روستا‌ها لوله کشی آب سالم را داشته باشیم. وظیفه ما نظارت، هشدار و تذکر است که باید ارائه دهیم.

ماجرای فیش‌های ۲۰ هزار تومانی برای پرستاران چه بود؟

معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره قرارداد‌های ۸۹ روزه با پرستاران و عدم پرداخت مزایا به آن‌ها گفت: درباره پرستاران با توجه به حجم کاری که در کشور ایجاد شد و اعلام شد که حتی نیرو‌های بازنشسته پرستاری اجازه دارند به کار برگردند؛ در همه جای دنیا بحث روش بکارگیری پرستاران مطرح است. در همه جای دنیا برای به کارگیری نیرو‌ها باید آزمون طی شود و گزینش شوند.

او ادامه داد: اکنون در این شرایط اظطرار، پرستاران بدون گزینش به صورت ۸۹ روزه بکارگیری می‌شوند، اما این افراد باید تا قبل از پایان این دوره، تعیین تکلیف شوند. به طوری که یا گزینش شوند و یا آزمون برایشان برگزار شود و به کارگیری آن‌ها را به صورت پیمانی، رسمی، قراردادی مشخص کنند.

رئیسی افزود: نمی‌دانم صدور فیش‌های ۲۰ هزار تومانی به عنوان پاداش برای پرستاران، صحت دارد یا خیر، اما اگر این اتفاق افتاده، کار درستی نیست. اگر اطلاعاتی در این زمینه وجود دارد به ما ارائه کنند تا بررسی کنیم.

پروازهای بین کشورها عملا متوقف شده است

او با بیان اینکه پروازهای بین کشورها عملا متوقف شده است، گفت: به موازات این تلاش ها بیمه سلامت، تمدید غیرضروری دفترچه ‌ا را عملیاتی کرده تا افراد کمتر تردد کنند. دوستان در تامین اجتماعی نیز قول غیرحضوری شدن خدمات را داده اند تا در هفته های آتی برای اقدامات بیمه ای یا تمدید دفترچه بیمه کمتر شاهد تردد باشیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که چرا علت مرگ بیماران کرونا، سندروم حاد تنفسی اعلام می‌شود، گفت: سالانه تعداد زیادی در دنیا و از جمله در ایران به خاطر بیماری تنفسی فوت می‌کنند، یکی از الگو‌های بیماری‌های تنفسی ARDS یا سندرم حاد تنفسی بزرگسالان است. بسیاری از بیماران فوتی ARDS ثبت می‌شوند البته مقالات جدیدی مبنی بر این گزارش شده است که کرونا سندرم حاد تنفسی ایجاد نمی‌کند.

او افزود: نمی‌توانیم هر سندروم حاد تنفسی را بگوییم کروناست، این کار غیر علمی است. اگر به جای ARDS می‌گفتیم علائم بیماری تنفسی عمومی منطقی‌تر بود؛ بنابراین شماری براساس بیماری تنفسی از بین می‌روند ممکن است در بین آن‌ها کرونا هم باشد، اما چرا اصرار داریم بگوییم آمار فوتی‌ها دو برابر یا سه برابر است این چه کمکی به ما می‌کند، مهم این است که تخت بیمارستانی در بخش‌های عادی و مراقبت‌های ویژه برای بیماران کرونا فراهم باشد و وزارت بهداشت در این مسیر خوب عمل کرده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۴:۱۲ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
کو گوش شنوا اقای خامنه ایی تورو خدا شما بگید روحانی ک قرنطینه گله ایی و تو دستور خودش گرفته حرف هیچکسم گوش نمیکنه لا اقل شما جلوش وایسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۶ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
کرونا دبروز جون دوست ۲۵ ساله منو گرفت اونم یه جوون ورزشکاری که الان حتی مراسمم نداره و داغش موند به دلمون دو روزه داریم گریه میکنیم ای خداااااااااااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۰ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
من واقعا رفتار بعضی از مردم رو که می‌بینم متعجب می‌شم. عین خیالشون نیست. به راحتی توی مکانهای شلوغ تردد می‌کنند. انگار یه روز کاملا عادیه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۱ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
من امروز غروب به خیابان وایین و کاروان در شهریار رفتم خیلی از مردم بسیار عادی و بدون هیچ گونه ملاحظه و محافظتی در خیابان تردد میکردند.بعضیها بچه های کوچیکشونو بدون هیچ ماسک و خیلی عادی همراه خودشون اورده بودن...من بخداوحشت کردم..با این وضعیت چند وقت بعد یه موج دوباره شیوع بیماری رو خواهیم داشت....
Iran (Islamic Republic of)
پنجاه
۲۳:۲۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
بعضی از مردم هنوز اجازه ندارن مغازشونو باز کنن وکاسبی کنن پول اجاره هم ندارن ولی فروشگاهای زنجیره ای آدما با فاصله ی بیست سانتی از کنار هم رد میشن. این یعنی فاصله گذاری اجتماعی و عین عدالت خدا میدونه که به کجا وصل هستن ...... بیچاره مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
والله تو ساختمان ما فقط من قرنطینه هستم بیرون نمیرم همه اهالی ساختمون هر روز بیرون هستند. موندم تو کارشون
بعضا شک میکنم کار من درسته یا بقیه که همش برای وقت گذرانی میرن بیرون از خونه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۰:۳۱ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
دولت اصلا دوست نداره این ویروس از کشور محو بشه چرا که از اول اسفند تا به حالا از غرنطینه کردن شهرها ایستادگی کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
در حال دوردور و گشت بیخود در خیابان - بدون رعایت بهداشت و فاصله - بی‌خیال - و میگوید امسال روزه نگیریم! البته قبلاً هم نمیگرفت...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۶ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
باید همچنان مراعات کنیم تا انشا الله به صفر برسه و دیگه وجود نداشته باشه
Italy
ناشناس
۱۷:۱۴ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
واقعا شرم آوره اگر کرونا سندرم حاد تنفسی ایجاد نمیکنه پس چی ایجاد میکنه.. لابد کسب که کرونا گرفته دچار سندرم دست بی قرار میشه..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۵ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
فاصله گذاری باید مامور بگذارید تو خیابان ها تو بانک ها تو مترو ها تو اتوبوس ها و همه جا تو پادگان ها باید نظرات بشود الان این وضعیت که هست متاسفانه رعایت نمیشود باید حتما مردم همکاری کنند برای سلامتی خود و دیگران همان قرنطینه خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
وقتی به خیابان ها میری 80 درصد نه ماسکی نه دستکش یه مقدار باید قوانین بیشتری گذاشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۵ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
با یاری مسئولین بیشتر هم میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۴ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
سلام ما که میبینیم تو سوپریها و لوازم قنادیها و نان واییها و خیلی جاهای دیگه رعایت نمیشه لطفا برای همه شهرها بخصوص شهرهای بزرگ ماموران نظارتی بگذارید تا جلوگیری از بیشتر بیمار شدنها بشه ممنون
Iran (Islamic Republic of)
حقیقت
۱۵:۲۰ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
تمام این نکاتی که گفتین درست باید بشه ولی چرا انجام نمیدین حرفایی که خودتون باید بکنین به مردم میگین ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
به زودی آثار تردد ها نمایان میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
کسانیکه بیماری هایی مثل تنگی نفس (آسم) و فشار خون عصبی دارند ولی سنشون بالای 65 سال نیست هم می توانند روزه بگیرند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۶ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
کرونا تا شهریور حداقل مهمان ماست
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۳:۱۵ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
دولت بایستی از اقشار ضعیف جامعه حمایت مالی کند و منع آمد شد برقرار کند
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۳:۱۲ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
کجا بره // تازه اومده