مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: یکی از مهمترین عوامل جلوگیری ازابتلا به کرونا و شیوع آن رعایت بهداشت فردی و شستشوی دست هاست. اما این موضوع باعث افزایش مصرف بسیار زیاد آب در مشهد شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حسین اسماعیلیان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: نابودی ویروس کرونا یکی از خواست‌های قلبی این سازمان نیز هست، اما مردم باید توجه کنند که می‌توانند با استفاده صحیح و بهینه از آب، هم بهداشت فردی را رعایت کرده و هم از اتلاف و هدر رفت آب جلوگیری نمایند.

او افزود: براساس توصیه پزشکان یکی از مهمترین عوامل جلوگیری ازابتلا به کرونا و شیوع آن رعایت بهداشت فردی و شستشوی دست هاست. اما این موضوع باعث افزایش مصرف بسیار زیاد آب در مشهد شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: نابودی ویروس کرونا یکی از خواست‌های قلبی این سازمان نیز هست، اما مردم باید توجه کنند که می‌توانند با استفاده صحیح و بهینه از آب، هم بهداشت فردی را رعایت کرده و هم از اتلاف و هدر رفت آب جلوگیری نمایند.

اسماعیلیان بیان کرد: بر اساس آمار موجود مصرف آب در اسفندماه پارسال نسبت به سال قبل از آن به طور متوسط ۱۴ درصد و در بیست روز ابتدایی فروردین ماه امسال نسبت به دوره مشابه پارسال در حدود ۸ درصد افزایش پیدا کرده است.
 
به عبارت دیگر از ابتدای ورود کرونا به مشهد چیزی در حدود ۱۱ درصد به مصرف آب مشترکان مشهدی افزوده شده است. البته باید توجه داشت که مصرف بیشتر آب در اسفندماه نسبت به فروردین ماه به دلیل مصرف آب در رسوم خانه تکانی در روز‌های پایانی سال بوده است.

او تصریح کرد: باید این نکته را در نظر بگیریم که در حالی این میزان بالای مصرف آب را در مشهد داشته ایم که در این مدت زائران و مسافران در مشهد حضور نداشته اند و هتل‌ها و مسافرخانه‌ها تعطیل بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تاکید کرد : با توجه به اینکه مصارف شهری تنها مختص به مصارف خانگی نیست و در بخش‌های دیگر نیز آب مصرف می‌شود، ارقام ذکر شده نشان دهنده آن است که مصرف آب در بخش خانگی بسیار بیشتر از ۱۱ درصد بوده است.

او اظهار کرد: اگر همین میانگین مصرف که اکنون موجود است ادامه پیدا کرده و به پیک مصرف در تابستان بپیوندد دچار مشکل خواهیم شد. در اینصورت هم تامین بسیار سخت خواهد بود و هم در برخی از مناطق احتمال دارد که با کمبود فشار آب مواجه شده و یا شبکه آبرسانی نتواند پاسخگویی نیاز مشترکان باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: ما هم در شرکت آب و فاضلاب مشهد به بهداشت فردی و شستشوی دست‌ها به مدت بیست ثانیه اعتقاد داشته و از نابودی کرونا استقبال می‌کنیم، اما این نگرانی وجود دارد که آب درست و بهینه مصرف نشده و اتلاف شود. برخی از افراد در مدت بیست ثانیه شستشوی دست‌ها از بستن شیر آب خودداری می‌کنند، حال اینکه به راحتی می‌توانند با بسته نگه داشتن آب، از هدر رفتن آب به مدت بیست ثانیه جلوگیری نمایند.

اسماعیلیان افزود: نگرانی دیگر این است که پس از نابودی کرونا که امیدوارم هر چه زودتر محقق شود، ممکن است این نحوه شستشوی دست‌ها به یک عادت و رویه تبدیل شده و برخی افراد دیگر حساسیت مصرف بهینه آب را نداشته باشند.

او ادامه داد: توصیه و تاکید می‌کنم که مردم رعایت صرفه جویی درمصرف آب را داشته باشند و به طریقه صحیح از آن استفاده نمایند. بویژه اینکه اگر قرار باشد این شرایط ادامه پیدا کند و به ماه‌های گرم سال وارد شود، برای تامین آب دچار مشکل خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد  با اشاره به تاکید دولت در مراعات حال مصرف کنندگان و عدم فشار بر آن‌ها بابت پرداخت هزینه مصارف،اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز به این موضوع پایبند است، اما نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که مشترکان باید بدانند که این شرکت دولتی محسوب نشده و باید خرج و مخارج خود را از محل درآمد‌ها تامین کند.

اسماعیلیان بیان کرد: اگر قبوض پرداخت نشود، ممکن است که پیمانکاران و تامین کنندگان این شرکت با مشکلات مالی روبرو شده و ارائه خدمات به مشترکین با مشکل مواجه شود. با توجه به اینکه معمولا میزان هزینه قبض آب بسیار اندک ودر حد چند هزار تومان بوده و برای اکثر همشهریان این مبلغ رقم قابل توجهی محسوب نمی‌شود تقاضا دارم که مشترکان در پرداخت آب بها کوتاهی نکنند.

او در خصوص عدم الزام مراجعات حضوری مردم به شرکت آب و فاضلاب مشهد در شرایط کرونایی تصریح کرد: یکی از موضوعات جلوگیری از شیوع کرونا، ماندن در خانه هاست. به همین دلیل هیچ لزومی به مراجعه حضوری مردم به این شرکت وجود ندارد. تمامی بستر‌ها و ابزار لازم برای پاسخگویی به مردم و رفع مشکلات مختلف به صورت الکترونیکی انجام شده است. حتی مشترکین می‌توانند به صورت تلفنی پیگیر امورات خود باشند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات قابل ذکر، شرایط مراجعه ماموران این شرکت به منازل جهت قرائت کنتور و توزیع قبوض است. به دلیل شیوع کرونا این اقدامات دیگر به صورت فیزیکی صورت نمی‌گیرد. تاکنون ۸۲ درصد از مشترکین شماره‌های تماس خود را به این شرکت اعلام کرده و ما آن‌ها را به صورت پیامکی مطلع می‌کنیم. همچنین مشترکین می‌توانند با مراجعه به سایت شرکت از میزان بدهی خود آگاهی یابند.
 
انتهای پیام// ف.غ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.