به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ویتامین K۱ از سبزیجاتی با برگ سبز و برخی از سبزیجات دیگر به دست میآید.
ویتامین K۲ گروهی از ترکیبات است که از طریق گوشت، پنیر، تخم مرغ و سنتز باکتریها به دست میآید. ویتامین K۱ اصلیترین شکل از مکملهای ویتامین K در ایالت متحده آمریکاست.
اخیرا برخی از افراد از ویتامین K۲ برای درمان پوکی استخوان و از دست دادن استخوان ناشی از استروئید استفاده کرده اند، اما تحقیقات در این مورد هنوز کامل نیست. در این مورد هنوز دادههای کافی برای مصرف مقدار ویتامین K۲ برای پیشگیری از پوکی استخوان وجود ندارد.
چرا افراد ویتامین K مصرف میکنند؟
سطح پایین این ویتامین میتواند خطر خونریزی کنترل نشده را افزایش دهد. با اینکه کمبود ویتامین K در بزرگسالان نادر است، این شرایط در نوزادانی که تازه متولد شده اند شایع است. تزریق ویتامین K برای نوزادانی که تازه به دنیا آمده اند موضوع استانداردی است. این ویتامین همچنین برای بی اثر کردن اوردوز داروی رقیق کننده خون کومادین مورد استفاده قرار میگیرد. با اینکه کمبود ویتامین K زیاد رایج نیست، اما اگر شرایط زیر را داشتید، ممکن است در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید:
وجود بیماری که جذب در سیستم گوارشی را تحت تاثیر قرار میدهد. بیماری همچون بیماری کرون یا سلیاک
مصرف داروهایی که با جذب ویتامین K تداخل داشته باشد
وجود سوء تغذیه شدید
مصرف الکل زیاد
در چنین شرایطی پزشک میتواند مکمل ویتامین K را توصیه کند. استفاده از این ویتامین برای سرطان، برای نشانههای بیماری صبحگاهی، برای حذف رگهای عنکبوتی و سایر شرایط تایید نشده است.
چه مقدار ویتامین K باید مصرف کنیم؟
مقدار توصیه شده از ویتامین K پایین است. بیشتر افراد ویتامین موردنیاز خود را از طریق رژیم غذایی دریافت میکنند:
گروه مصرف کافی
کودکان تا ۶ ماهگی ۲ میکروگرم در روز
کودکان ۷ تا ۱۲ ماه ۲.۵ میکروگرم در روز
کودکان ۱ تا ۳ سال ۳۰ میکروگرم در روز
کودکان ۴ تا ۸ سال ۵۵ میکروگرم در روز
کودکان ۹ تا ۱۳ سال ۶۰ میکروگرم در روز
دختران ۱۴ تا ۱۸ سال ۷۵ میکروگرم در روز
زنان ۱۹ سال و بالاتر ۹۰ میکروگرم در روز
زنان باردار یا شیرده (۱۹-۵۰)
زنان، زنان باردار و زنان شیرده (کمتر از ۱۹)
۹۰ میکروگرم در روز
۷۵ میکروگرم در روز
پسران ۱۴ الی ۱۸ سال ۷۵ میکروگرم در روز
مردان ۱۹ سال و بالاتر ۱۲۰ میکروگرم در روز
در مورد ویتامین Kای که در مکملها و مواد غذایی یافت میشود، عوارض جانبی دیده نشده است. با اینحال، این موضوع در مورد دوز بالا صدق نمیکند. محققان حداکثر دوز امن را مشخص نکرده اند.
غذاهای حاوی ویتامین کا Vitamin-k-foods
منابع غذایی ویتامین کا
منبع خوب و طبیعی از این ویتامین شامل موارد زیر است:
سبزیجاتی همچون اسفناج و کلم بروکلی
حبوبات و سویا
تخم مرغ
توت فرنگی
گوشت
عوارض احتمالی استفاده از ویتامین K
عوارض جانبی ویتامین K خوراکی در دوز پیشنهاد شده نادر است
تداخلات: این ویتامین ممکن است با برخی از داروها تداخل داشته باشد. این داروها شامل آنتی اسیدها، داروهای رقیق کننده خون، آنتی بیوتیک ها، اسپرین و داروهای سرطان، تشنج، کلسترول بالا و سایر شرایط است.
خطرات: نباید از مکملهای ویتامین K استفاده کنید مگر اینکه پزشک تجویز کرده باشد. افرادی که از کومادین برای مشکلات قلبی، اختلالات لخته شده یا سایر شرایط استفاده میکنند باید مقدار ویتامین K مصرفی را کنترل نمایند. آنها باید با پزشک خود مشورت کنند.
منبع: سلامت
انتهای پیام/