به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آلبالو پلو یک پلوی سنتی است و آسان تهیه می شود. شکر آلبالو پلو را بسته به ذائقه می توانید کم یا زیاد کنید. در زمستان از آلبالوی فریز شده استفاده کنید.
مواد لازم:
آلبالو بدون هسته ۵۰۰ گرم
برنج ۱ کیلو
گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم
شکر ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
روغن مایع ۱/۲ پیمانه
کره ۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپ خوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
دستور پخت
برای پخت آلبالو پلو بعد از شستن آلبالوها، هسته آنها را در آورید. سپس آلبالوها را در کاسه درداری بریزید و روی آنها شکر بپاشید و حداقل ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
برنج را بشویید و همراه با مقداری نمک، حداقل به مدت ۲ ساعت خیس کنید. در این فاصله زمانی، کاسه حاوی آلبالو را از یخچال خارج کنید و یگذارید نیم ساعت بپزد، سپس آلبالوها را در سبدی که روی کاسه دیگری قرار گرفته است بریزید و شربت آن را جدا کرده کنار بگذارید.
گوشت را با پیاز رنده کرده و کمی نمک و فلفل خوب ورز دهید. گوشتها را به شکل قلقلی یا کوفته ریزه در آورید و در یک تابه با کمی روغن سرخ کنید.
کوفته قلقلی و آلبالوی پخته شده را با هم کمی در روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
خلال پسته و بادام را در آب خیس کنید، زعفران سائیده شده را در کمی آب دم کنید.
قابلمه مناسبی را تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در آب در حال جوش بریزید و پس از نیمپز شدن برنج، داخل سبد آبکش کنید.
کف دیگچه مقداری روغن ریخته، نیمی از برنج را داخل دیگچه بریزید. سپس چند قاشق از آلبالو و گوشت را روی برنج بریزید و زعفران و خلال پسته و بادام نیز بریزید همینطور ادامه بدید تا برنج و مخلوط گوشت و آلبالو تمام شود روی آن زعفران و خلال پسته و بادام بریزید.
نصف پیمانه آب در برنج بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید دم بکشد.
آلبالو پلو را با گوشت مرغ و یا ماهیچه گوسفند نیز میتوانید بپزید.
آلبالو پلو آماده است آنرا در دیس بکشید و سرو کنید نوش جان.
منبع: سر آشپز پاییون
انتهای پیام/