به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی، اظهار کرد: محققان دانشگاهی و شرکتهای دانش بنیان فعالیتهایی را در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی آغاز کردند.
حمیدیه ادامه داد: یک تیم تحقیقاتی روی سلولهای بنیادی مزانشیمی برای درمان کرونا مشغول فعالیت هستند. اساتید دانشگاهی و ۲ شرکت دانش بنیان در این تیم در کنار هم قرار گرفته اند تا با استفاده از استخراج سلولهای مزانشیمی از ۴ منبع گوناگون در درمان بیماران استفاده شود. در چند ماه آینده نتیجه این تحقیقات مشخص میشود.
او درمان کرونا با نوع خاصی از سلولهای ایمنی بدن (سلولهای کشنده طبیعی NK Cell) را تحقیق دیگری دانست که در آن اساتید دانشگاهی و دانش بنیانها همکاری دارند.
بیشتر بخوانید: بومیسازی تجهیزات پیشرفته دندانپزشکی به همت محققان ایرانی
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی همچنین خبر از تحقیقات روی واکسن کرونا داد و بیان کرد: گروهی از محققان با استفاده از دست ورزی داخل سلولی به دنبال ساخت واکسن هستند. اما ساخت واکسن فرآیندی پیچیده و زمان بر است. فعالیت در این زمینه آغاز شده است. البته تحقیقاتی نیز در حوزه تولید داروی ضد ویروس در حال انجام است.
حمیدیه به یکی از اقدامات مهم دانش بنیانها در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی برای درمان بیماران مبتلا به کرونا اشاره کرد و گفت: یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت دستگاههای تهویه مکانیکی (ونتیلاتور) غیر تهاجمی شده است. این دستگاهها کاربردیتر و ارزان قیمتتر هستند. در حال حاضر اداره تجهیزات پزشکی در حال بررسی دستگاه هستند.
انتهای پیام/