حسین شهدادی معاون بندری و اقتصادی بنادر و دریانوری سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت: گفت: انتقال تجهیزات استراتژیک بندر چابهار به استناد مصوبه شماره ۶۱۹۷۶/ت ۵۵۵۷۹ هـ مورخ ۱۳/۵/۹۷ هیأت وزیران برای رفع مشکلات کشور در زمینه تخلیه کالای اساسی در بنادر جنوبی و همچنین جهت جلوگیری از افزایش هزینههای دیرکرد و دموراژ ناشی از تأخیر تخلیه کشتیها انجام شده است.
او افزود: تجهیزات تخلیه غلات موجود در بندر چابهار شامل سه دستگاه مکنده غلات با ظرفیت ۶۰۰ تن بر ساعت با نرخ ۷۰ درصد بهره وری فرآیند تخلیه سالیانه هفت میلیون تن کالا را میسر میسازد که این میزان تقریباً ۵۰ درصد واردات کل غلات کشور را شامل میشود.
او گفت: علاوه بر مکندههای مذکور ۶ دستگاه جرثقیل ساحلی با تجهیزات جانبی تخلیه و بارگیری کالای فله شامل شکر و مواد فله معدنی با ۷۰ درصد ظرفیت نرخ بهره وری ۶ میلیون تن را داراست.
معاون بندری و اقتصادی بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در صورت اختصاص کالا به بندر چابهار و تأمین ناوگان مناسب حمل زمینی ظرفیت تجهیزات موجود قابلیت تخلیه و بارگیری سالیانه ۱۳ میلیون تن کالا را خواهد داشت که از ظرفیت زیرساختهای ایجاد شده (۸ و نیم میلیون تن) بیشتر بوده است.
او ادامه داد: در شرایط فعلی و با امعان نظر به زیرساخت بندری و امکان پهلوگیری کشتی کانتینری پست پاناماکس برنامه ریزی تأمین تجهیزات از قبیل جرثقیلهای دروازهای (Gantry Crane) برای بندر چابهار ضرورت دارد که طی سال جاری و سنوات بعد برنامه خرید ۶۵ دستگاه تجهیز استراتژیک برای توسعه فازهای آتی تهیه و در بندر چابهار نصب خواهد شد.
شهدادی گفت: با این وجود ضمن در نظر گرفتن شرایط کنونی کشور برای انتقال کالای اساسی و اینکه بالغ بر سه میلیون تن کالای اساسی واردات گندم به بنادر جنوبی اختصاص داده شده لذا این جابجایی به نفع مصالح ملی کشور خواهد بود.
انتهای پیام/گ