به گزارش خبرنگار حوزه کلینیکگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان در جدیدترین مطالعههای خود دریافتند مصرف روزانه چای سبزمی تواند سبب کاهش آلرژی در افراد مبتلا به حساسیت غذایی شود.
در این روزها که همه گیری ویروس کرونا دربسیاری از کشورهای جهان به وجود آمده است، افرادی که سابقه ابتلا به انواع بیماریهای زمینهای را دارند باید توجه ویژهای به وضعیت سلامت خود داشته باشند.
کارشناسان در جدیدترین مطالعههای خود دریافتند حدود ۴۰ درصد از چای سبز از نوعی باکتری به نام Flavonifractor plautii به اختصار FP تشکیل شده است.
این باکتری دارای اثرهای درمانی مختلف و منحصربه فرد بر سلامت بدن از جمله کاهش فشارخون و کمک به تنظیم وزن بدن است.
بنا بر جدیدترین مطالعه ها، نوشیدن یک فنجان چای سبز روزانه میتواند سبب رفع حساسیت غذایی در افراد شود. چای سبز حاوی مقدار فراوان آنتی اکسیدان است که با دگرگون کردن سیستم ایمنی بدن سبب جلوگیری از بروز واکنش آلرژیک در زمان مصرف مواد خوراکی و آشامیدنی میشود.
چای سبز از گیاه Camellia sinensis به دست میآید و به برگهای چای که فرآوری نشده اند گفته میشود. ریشه مصرف چای سبز در خاور دور به ۵۰۰۰ سال میرسد.
تفاوت چای سبز و چای سیاه در فرآیند تولید آنهاست. چای سیاه تحت تخمیر قرار میگیرد تا رنگ و طعم آن دگرگون شود درحالی که چای سبز بدون فرآوری باقی میماند و رنگ آن حفظ میشود.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ علت افزایش جوشهای صورت در روزهای کرونایی
چای سبز در مناطق کوهستانی شرق آسیا پرورش پیدا میکند. امروزه انواع چای سبز در دنیا را داریم که شامل Sencha چای محبوب اهالی کشورژاپن است. چای دیگر نام Matcha نام دارد که دارای میزان کلروفیل بالایی است.
امروزه چای سبز به صورت برگ تازه یا چای کیسهای در کشورهای مختلف دنیا صرف میشود و برای بهبود طعم آن را در ترکیب با مواد خوراکی، چون لیمو، لیموترش و یا زنجبیل آماده و مصرف میکنند.
مطالعههای فراوانی درباره اثرهای مصرف چای سبز بر سلامت انسان انجام شده است. از جمله خواص چای سبز میتوان به کاهش خطر ابتلا به سرطان و جلوگیری از پیری پوست و پیری سلولهای بدن اشاره کرد.
از دیگر مزایای نوشیدن چای سبز، کمک به بهبود عملکرد مغز، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، رفع کم آبی و جلوگیری از ایجاد التهاب دربدن، جلوگیری از بروز آلزایمر و زوال عقل شود.
چای سبز به طور کلی دارای کافئین است، در نتیجه اگر جزو افراد دچار حساسیت به کافئین هستید پیش از مصرف این ماده خوراکی با پزشک خود مشاوره انجام کنید، برخی افراد نیز به چای سبز حساسیت دارند که توصیه میشود با نظارت پزشک از دمنوش گیاهی دیگری که دارای خواص درمانی است برای کمک به بهبود سلامت خود بهره گیرند.
نوشیدن چای سبز شبها میتواند سبب افزایش سطح هوشیاری و مشکل در خواب در افراد شود به همین دلیل کارشناسان توصیه میکنند افراد صبحها چای سبز بنوشند.
بنا برمطالعههای انجام شده نوشیدن چای سبز میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه در بانوان را بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش دهد. همچنین مردانی که چای سبز به طور روزانه مصرف میکنند کمتر از دیگران به بیماری سرطان پروستات مبتلا میشوند.
بیماری پارکینسون یکی دیگر از بیماریهایی است که مصرف چای سبز در کنترل و پیشگیری از آن اثر گذار است. بیماری پارکینسون در اثر مرگ نورونهای تولید کننده دوپامین در مغز ایجاد میشود و چای سبز میتواند از نابودی این دسته از سلولهای مغزی جلوگیری کند.
افرادی که دچارمشکل عفونت و خونریزی لثه هستند هم میتوانند از چای سبز و اثرهای درمانی آن برای رفع بوی بدن دهان و کاهش عفونت لثه استفاده کنند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/